♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, July 9, 2013

Taman Belia,Penang | Sekali Lagi Berkelah Di Sini..

Assalamualaikum wbt..Salam Sejahtera,
Kelmarin kita cuti, sebab office kasi cuti..hihi
Penang hari Ahad public holiday, 
So dapat la cuti ganti hari isnin...

Alhamdulilllah, besok semua umat islam akan menyambut Ramadhan Al Mubarak,
InsyaAllah sama-sama kita memenuhi amal ibadat di bulan yang Mulia ini..Ameen.

Nak share juga kat sini apa aktiviti zura@iwan.co cuti 3 hari tu... jommm...

Hari Sabtu kami berpicnic di Taman Belia lagi, ...kali nie bersama keluarga en suami pula, last month berpicnic dengan family belah saya. Ayah dan adik ipar datang Penang hari jumaat tu, then esoknya pagi-pagi sabtu tu saya nak masak nasi lemak..tiba-tiba en suami bersuara; "jom berkelah kat Taman Belia". Wahhh sonoknya Irfan...hehehe..

Saya bertungkus lumus siapkan nasi lemak kat dapur tu...sementara my sil pun ada buat gak makanan ringan kat rumah dia...ok la..janji boleh makan. (gambar makanan non ado..tak dan nak snap bagai..huhu)

 Irfan with Kakak Tasya and Misya...peliknya Irfan takut la plak mandi kali nie..huhu..

 Kakak Tasya kena dukung Irfan...Irfan tak nak turun...hahaha...

 kat kolam cetek ni..dia mau gak main..sabar je kamu Irfan..

 Baba mengawasi..hehe.. Mama, My Sil dan Ayah lepak je....makanan dah habis dibedal..sedap gak nasi lemak aku buat ritu..kahhh! Alhamdulillah..

Gaya macam dia yang shopping tu..siap pilih barang ag..haha

Penat kut Irfan main air kolam kat Taman Belia tu...tidur lama dia petang tu, malam baru keluar semula, bawa Irfan pergi shopping kat Tesco, Gelugor. Besok Ahad nak balik kampung Mama, so nak beli barang sikit untuk keperluan rumah dan kat kampung. 

So...story ari ahad sambung semula...hahaha..

Maceh....Peacee!

16 comments:

Nurzakiah Hanum said...

seronok

adrianna syaz said...

Salam ramadhan zura..:D

Seronok2 mndi manda tu..

PinKy MoMMa said...

kalau anak dapat berendam dalam kolam camni..sampai kecut kecut baru nak naik huhu..

el said...

hahah sempat gak g mandi manda kat taman belia sebelum pose...

Nad MamaZN said...

Ala nape irfan takut plak nak mandi kali ni
Aritu elok ja :)

Gieyana said...

berendam mmg best..lama x berendam nih...this weekend leh kot berendam..

nnt buat ns lemak aq nk try lak..:P

Zura@Iwan said...

Hanum~

beronok2..hehe

Zura@Iwan said...

adrianna~

slm ramadhan gak...

bdk2 sonok la..
irfan nk main air..tp tht day dia
mcm seriau nk duk rendam dlm air..huhu

Zura@Iwan said...

Pinky~

tu arr...ank2 yg sonok..
mak pak tggu boring..kakaka..

Zura@Iwan said...

el~

idea suami aku la..
tiba2 ajak pegi picnic kt sini
picnic kt bt ferengghi tak berani ag..sbb musim now..

Zura@Iwan said...

Nad~

tu la Nad..
kakak2 spupu dia excited dukung bw masuk pool...dia plak keriau takut..huhu

Zura@Iwan said...

Gie~

aku tk rendam...tgk aje la..haha..
sila la pegi rendam weekend ni..hehe..

insyaAllah..bila2 aku buat kt hg..haha

wantie said...

wah sempat hangpa noh.. lama dah aku tak pergi sini.

irfan tu nak beli barang barang tuk balik spring cleaning umah mak tok kot. ya ya je kan.

Zura@Iwan said...

wantie~

sempat ag...en suami tiba2 ajak..i pollow je..hehe..

dia pandai dh amik brg letak dlm troli..iya2 je..sapa nk bayar..haha

ALoNa CintamaniszLite said...

tgk irfan dh besar ni...akak doakan dia dpt adik pulak nanti, amin..

Zura@Iwan said...

k.Alona~

ameen..
macih kak doakan..
irfan ni pon manja dia kan..hehe