♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, July 2, 2013

Evergreen Laurel Hotel, Penang | Rezeki Makan Malam di Sini..

Assalamualaikum wbt..

Syukur Alhamdulillah, last thursday we had dinner at Cafe Laurel, Evergreen Hotel. Happy sangat-sangat..sebab dapat berpeluang menikmati makam malam di hotel begini. 

Sebenarnya..tak merancang pun dan tak terfikir nak ke sini, sebab bukan planning saya dan keluarga , planning sahabat saya yang nak ke sini. Mungkin ini semua rezeki, sahabat saya beri voucher yang dah lama dia beli dan berikan pada saya...beliau tak dapat pergi di atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan. Serba salah mulanya nak terima..tetapi sahabat saya pujuk juga...ok lah, saya terima tapi saya akan membayar juga separuh harga voucher tersebut...harap-harap berbaloi la saya buat gitu..segan pula rasanya. 

 makan buah je deme...hehe

 kena perli dengan cik abe gua amik makanan ni..nakal taw, suka cari gadoh ..haha

 dessert cute...sukanya...ada lagi makanan, tapi tak sempat nak snap pun, asyik melayan karenah hero kecil sorang ni....nak berlari-lari aje dia...hahaha..

muka nak poo poo ke? hahaha..sebelum datang sini Irfan dah start  Cherry Berry, huhu..

 tapi anak Mama masih happy...macam Mama dia..Peacee!

 Love U So Much!

 Tengok...gedik apa la tu...kahhh!

 cantik-cantik deco kat Hotel ni...rasa macam nak gi tidur bilik je..haha

 saya tak suka ambil gambar la Baba...huhu


 senyum menawan jiwa saya lah..haha.. kesian frust ...sebab mamak gunting rambut silap style, huhu kekeke..

masa balik dinner lalu kat bangunan Majlis Perbandaran Pulau Pinang kat Padang Kota tu..nampak deco yang unik ni..menggunakan batang-batang buluh , nice...

Terima kasih sekali lagi pada sahabat saya yang baik hati....saya dan keluarga mendoakan kebahgiaan dan kesihatan yang baik untuk hang sekeluarga....you are strong women babeh!..

#memang best sekali sekala dapat makan buffet gini kat hotel, mahal pun mahal..makan la sampai kenyang...haha..

Sekian...terima kasih...
Peaceee!daaa



18 comments:

::NureeN:: said...

mcm besttttt jgk mkn2 kat c2... :)

Zura@Iwan said...

Nureen~

nnti hg try la mkn kt sini.
aku ni amat jarang sekali
nk berbuffet kt hotel..
melainkan kalau check ini htl
dpt free bf..haha

el said...

dulu en. hb aku pun ada ckp nak mkn kt sini one day...dah berday2 pun hahaha mmg katanya mknan kt situ sedap!untung hang dpt mkn situ..hehe

wantie said...

Happy bila tengok hang happy.

thanks for everything.

adrianna syaz said...

Sedapnya..mnginap aritu..x sempt g buffet pun..huhu

Salam kenal zura..sya folo blog zura,jika sdi,snggah ke blog saya ya :)

adrianna syaz said...

Sedapnya..mnginap aritu..x sempt g buffet pun..huhu

Salam kenal zura..sya folo blog zura,jika sdi,snggah ke blog saya ya :)

lieyalatif said...

amboi irfan diet kee jg badan mkn buah ajek heheheeh...

aku kalo pi hotel ni suke tgk dessert2 die..comel2 kan zura...ikutkan semua nak amik hah hehehehehehe...

nanti boleh try buffet ramadhan plak...lagi syokk wooo...

ct rahani said...

wah sonoknya makan kt hotelkan.. macam2 makanan ader.. deco yg gambar last tuh mmg betul2 unik.. cantik.. :)

Rizziela said...

rezeki Irfan tu

Gieyana said...

Best gak mkn kt sini..x silap aq ms dulu 65nett or 65++..dh lama dh g..

suka noodle n bla2 kt sini..x larat nk mkn haa...

aihh..tetiba rs nk g mkn buffet gak...

Zura@Iwan said...

el~

insyaAllah satu hari nnti ada la rezeki ko..
skurang2 hg penah gk mkn kt tmpt2 best kan..hehe...
alhamdulillah rezeki aku kn..hehe

Zura@Iwan said...

wantie~

terima kasih gak kt hg..
aku tumpang kegembiraan hg gak..

Zura@Iwan said...

adrianna~

oo ya ka..
next time try k..
mmg best buffet kt sini..

Zura@Iwan said...

ct~

sekali sekala kan..
rezeki nk mkn kt hotel..
alhamdulillah...

Zura@Iwan said...

Rizziela~

aha..alhamdulillah rezeki dia..
tp dia kurang mkn..
mak pak dia yg balun..haha

Zura@Iwan said...

Gie~

lama dh tu..rasanya rege now mahal ket..70 ++ rasanya..hehe

aha..mcm2 food dia weh..
mmg tk larat nk mkn..hehe..

sila2 terjah..hehe

Myra Jay said...

Alhamdulillah rezeki..
Tp kat situ memang makan sedap pun kan :)

Zura@Iwan said...

Mj~

alhamdulillah rezeki..
aha sedap myra...