♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, July 10, 2013

Balik Kampung | Celebrate Birthday Ain In Advance..

Assalamualaikum...Salam Ramadhan,
Hari Pertama kita berpuasa di bulan Ramadhan,
Alhamdulillah semoga dipermudahkan ..Ameen..

Maaf la yer...entry weekend tak habis lagi,
Kelmarin story pasal hari Sabtu,
Hari nie sambung story hari Ahad pula yer...

Maaf juga kalau entry ni mengandungi gambar-gambar makanan,
Tak de niat nak menunjuk sebenarnya..I'm sorry!..

Pagi Ahad tu sempat la juga masak nasi goreng dulu untuk sarapan,
Siap-siap barang semua, kul 11 lebih baru bertolak dari Penang..
Sampai di Selama, Perak dah tengahari gitu..rehat-rehat kejap...then, kita makan lunch pula....
Balik kampung ni, sebab my Sis dah inform awal-awal kalau boleh nak celebrate sekali birthday Ain, anak saudara kita yang perempuan sorang ni...Celebrate awal, actually birthday Ain 11hb Julai...time puasa...hehe..

 Petang baru kita buat makan-makan untuk birthday girl nie...bengkang roti dan pizza hasil tangan mak dan my Sis..kek tu my Sis yang order .

Irfan sebut "Peace" hahaha...kek tu muslimah ag, siap pakai tudung..hehe..

 Nie baru betui Peacee! tapi Irfan tak jadi ha Peace dia..kekeke..

 My Ayong dan Adik Bongsu Cula 

 Amboi Ain ni...siap buat jelingan maut ag...kakaka..

 sedapnya Opah suap dia makan....

 Family my Ayong....semoga bahagia selamanya

 rock tul Ain ni..kekeke..lawak pula tu..kakaka..Ain dah 6 tahun , tahun depan dah masuk darjah 1 taw...be a good girl yer...semoga menjadi anak yang solehah..ameen..

 apa yang seronok sangat tu Irfan, main hadiah kakak Ain Opah kasi...sibuk dia pun nak...hahaha..

Nie kek hasil tangan Mak kita, my Sis order untuk bawa ke sekolah Ain pula...comey haihhh..hehe

"Allah selamatkan kamu....Allah selamatkan kamu...
Allah selamatkan Nurain Najwa...Allah selamatkan kamu..."

Makan sampai sengkak perut eden hari tu...adoyaiii...memang kenyang, tambah-tambah balik kampung kan..tapi Mak kita sibuk sikit, sebab buat preparation untuk buka bazar ramadhan di Pekan Selama, tu yang tak dapat nak masak sangat bila time kitaorang balik. So kena la masak sendiri saya dan kakak....ok le, janji balik kampung makan bersama Mak dan Abah...

InsyaAllah nanti nak balik gak berbuka puasa di kampung...nasib baik kampung dekat la kan...area utara gak..hehe..

Wasalam..itu cerita hari Ahad...


22 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sukanya dia

el said...

lawo kek dia..barbie pakai hijab hehe
xleh tgk lama2 nti terliur haha

Nad MamaZN said...

Comey kek yg mak kak zura buat tu

lieyalatif said...

menarik kek tu zura...barbie doll yg muslimah gitu heheehheh.....kalo mia mija tgk ni sure meroyan hahaahahah

syok la hai makan2 lepak2 hah....ye laa makanan depan mate harus la sebat sampai sengkak kan zura...kang kalo tak rase nanti terbayang2 plak hehheheeheh

selamat berpuase dan selamat berbuka buat zura...

wantie said...

ainnya b'day sama date ngan haku le. tapi aku idak pun celebrate. huwaaaaa...

tak pe aunty tompang b'day ain boleh? tompang berangan potong kek mcm ain tu boleh?

be a good girl yer.

fazilzura said...

wah best2..

aku pun x saboq nak tmpah kek barbie tuk anak dara (aci gitu wakakak)

::NureeN:: said...

ellesya tanya, knape barbie dia pakai tudung.. hehe
cantik la wei.. aku plak jd geram, x sabo nk order utk besday elly next month

Zura@Iwan said...

Hanum~

mmg suka...hehe

Zura@Iwan said...

el~

tu arr..
barbie muslimah..hiksss

Zura@Iwan said...

Nad~

tu arr...ada pink2 ag..haha

Zura@Iwan said...

lieya~

bday girl request gitu barbie pakai tdg..
dia plak tk pakai tdg time celebrate..mn match..haha..

ya la kan..dh ada dpn mata tk kn tk bedal ..lain la dlm pantang..hikss

sm la..slmt berpuasa n berbuka..

Zura@Iwan said...

wantie~

tu la noh..kbtlan sm ngan hg..
tk per la..kira celebrate utk hg sekali..hikss

aku tumpang mkn utk hg noh..haha...

Zura@Iwan said...

fazilzura~

amboi...tk sbr nk buat tuk anak dara hg yer...

mak dia excited gitu..haha

Zura@Iwan said...

Nureen~

sbb bday dia pakai tdg..so barbie pon pakai tdg..tp tht day celebrate tk pakai tudung la plak..lawak tul ain ni..kakaka...

tk per..next mth hg order k..

ALoNa CintamaniszLite said...

irfan tu dh nampak big boy laa...mcm budak dh besar dh dia...huhu.

Kesuma Angsana said...

walla kek dier terbaiklah !

Zura@Iwan said...

k.alona~

aha kak..dh big boy..
dh kenal org..kdg2 tk mau kt org dh..hehe..

tp orgnya kecik molek je..ahha.

Zura@Iwan said...

KA~

tu la..dasat noh kek dia..haha

Myra Jay said...

Sedapnya tgk kek especialy kek muslimah tu..

Zura@Iwan said...

MJ~

hehe..
jgn terliur bln puasa ni..hikss

♥ Wina ♥ said...

cantek kek & piza tu nampak sedap!

Zura@Iwan said...

Wina~

mmg sedap..
haihh...mknan dpn mata kan..hikss