♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Monday, July 29, 2013

Cerita Hari Cuti kami..

Assalamualaikum..Salam Sejahtera...

#Short entry...

Balik kampung...Jumaat, Sabtu dan Ahad...Kakak sulung ada, Adik no 2 pun balik cuma sorang lagi adik tak dapat balik, duduk jauh di perantauan ..tunggu raya baru jumpa, insyaAllah


 Jumaat petang after habis service kereta dan beli barang kt Tesco...Mama dan Baba bawa Irfan balik kampung Mama..

 Irfan suka duduk depan..kadang-kadang tak bagi Mama duduk depan, Mama juga beralah duduk belakang..sabar je kamu nie..

 Lebuhraya Juru yang tak banyak kereta...smooth jer..

 Exit tol Serdang...

Kakak Ain main bunga api di malam hari...Irfan? takut lagi..huhu

 dapat makan puding caramel mak buat..balance berniaga kat Bazar ....makan supper, sedap haihh..


 Sabtu pagi..pergi market dengan Kakak saya...lama tak keluar berdua gini...huhu...

 lepak anak saudara dengan sepupu..amboi irfan kaki tu...mengebat!

 Lepas tu kita konvoi dua kereta ke Parit Buntar...shopping kat sana..hehe..

Ahad masing-masing dah gerak balik ke destinasi masing-masing...saya hantar adik ke Taiping, dia nak balik Ipoh...

On the way balik ke Penang daaa...rasanya time balik ni..i dan Irfan tertidur sudah...mengantuk sangat...sian en suami sorang-sorang bawa kereta, i tak tahan dah..huhu

kalau balik berbuka kat kampung...memang la meriah , meriah dengan makanan dan suasana...best sangat...syukur Alhamdulillah...dapat gak berbuka puasa dengan my family...

#semua pic kat atas snap by camera handset je..camera cinonet ada gak snap, tapi tak sempat nak transfer lagi...huhu..

Sekian cerita singkat from us....terima kasih singgah sini..

10 comments:

wantie said...

jauh nau ko bershopping yer

::NureeN:: said...

xtvt blk kg yg full hehhee...
:)

el said...

parit buntar tu mmg rambang mata lau bab2 sopin..smpi kdg2 balik tangan kosong je sbb x tau nak beli mn satu hahaha

Zura@Iwan said...

wantie~

tk jauh lah...
dr selama ke parit buntar lebih kurang stgh jam je..hehe..

Zura@Iwan said...

Nureen~

mmg full..
ngn family mmg best la kan..

Zura@Iwan said...

el~

ramai masa km pergi tu..
adoyaiii jammed keta...nk parking payah..
sbb ada dorang buka raya fair kt citu..huhu..
aku tk beli sgt pon..teman depa je..

ALoNa CintamaniszLite said...

parit buntar tu sesaknyer laa..
tahun lepas dh gi semata2 nk beli tudung..
tahun ni pulak...kebetulan akiss belajar kat area situ..masa hantar dia balik asrama..nak singgah..cari parking takde. Kalo ada pun...nuuuuuuun jauh kat sana. Tak larat pulak nk jalan tengah2 panas ni. Mgkn semangat membeli tak kuat sgt kot, hahaha..
Tak jadi singgah sana. Nk gi pasar kemboja pun member kata sama jgk sesak..

Borong apa zura kat parit buntar tu??

Myra Jay said...

Berbuka di kampung memang best + meriah + dapat makan masakan mak :D

Zura@Iwan said...

k.Alona~

aha kak..
masa sy pegi mmg sesak kak weh..
parking yg amat susah..pegi lmbt dh..
sj la ikut family dorang nk shopping bj ry...huhu..

pestime gi shopping ry kt parit buntar..haha...

tk borong la kak...teman je beli bj utk adik gak..

Zura@Iwan said...

MJ~

aha MJ..
mmg meriah la..
mak plak ada..rasa mskan mak.
tp kita wajib tlg punya..