♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, July 16, 2013

1 tahun 9 bulan : Rambut Baru..Rambut Raya..hehe...

Assalamualaikum...Salam Sejahtera...

Alhamdulillah kelmarin anak Mama dan Baba dah genap 1 tahun 9 bulan, besar dan cergas dia...semakin aktif dengan cara dia...perkembangan normal biasa anak-anak baya Irfan yer.



Semoga Irfan menjadi anak yang soleh, bijak, hormat orang tua dan pandai berdikari..Ameen..

Irfan ni jarang sekali nak potong rambut, rasanya masuk ni baru 3kali potong kut. Rambut tak lebat..jenis lurus, kadang-kadang sayang nak potong gak. Bila dah mula panjang, rimas tengok kena belakang tengkuk dia, Mama kalut suruh potong, yang Baba suruh simpan panjang..kahhh! Irfan pula jenis suka menggaru kalau berpeluh..adeii...tu pasal kena potong gak.

Baru la nampak smart iya dak..lagipun pegi potong rambut kat kawan Baba dia..tak payah pegi kedai..hikss.


 Amboi-amboi siap dah pandai cakap phone tu...risau Babanya, takut jatuh handphone tu..habis la...huhu..

 Handsome dak saya? hahaha...

 Cute la dia....

Tak per la kita puji anak sendiri kan....anak-anak kawan kita pun semua comey!

Kerja Baba la ni..buat rambut pacak, taruk air.....last-last tak jadi pacak gak, sebab dia jatuh ke asal..kahhhh!

Rambut baru..sekali rambut raya la noh Irfan..kekeke...

Sekian...cerita sikit pasal Irfan kat sini...nak tau story Irfan pegi la kat blog Irfan yer..
Terima kasih...Peacee~


#ada yang request resepi kerabu daging yer..nanti saya share kt blog yer..thks..

28 comments:

::NureeN:: said...

hehe.. aku suka wat rambut pacak bubuh myk johnson baby tue ;p

Nurzakiah Hanum said...

TOMEI2

lieyalatif said...

amboi2...irfan dah buat rambut raye yeak...smart2 ...aunti suke...nanti pi beli gel rambut yeak..raye ni buat rambut pacak....hensem wooooo heheheeheheh

m@m@yAyA said...

hurm ensem irfan..

amboi pndi eh nak hp mama babah jer yer,smla cam yaya..
bila dpt jmp akk ngn irfan lau sempat raya nie yer insyallah

Nad MamaZN said...

Hensem...!!!!
Lg 3 bulan sh nk 2 thn
Kejap jek rase :)

JaSSNaNi said...

anak2 skrg memang dik.. sama je ngan anak2 akak.. nak rambut pacak sokmo.. hehehe

el said...

wah wah wahhh irfannnn dah ada rambut raye eahhh pose x penuh caner nak raye hahahahaha
aku x dpt peluang lg nak meet budak comey nilah..bila lah dpt

el said...

eh lupa lak aku aku dah jpa irfan kat rumah nureen kahkahkahkahhh
nak jumpa nak tgk rambut baruuu lahh

adoi kan aku ni mudah sgt lupa lahhh

wantie said...

dah besar la budak itu. budak lelaki sealalu kena dok potong rambut tu.

cuaca panas ni, potong rambut pendek. tak de la panas sangat kan.

ieda immi said...

tu diaaa .. rambut raya ! ;)
comel lagi ;)

ALoNa CintamaniszLite said...

rambut pendek laa hensem, kan irfan..

**ada tgk 2-3 pengalaman anak sedara, anak kawan2..
anak lelaki bila kecik2 tak masuk sekolah lagi saja simpan panjang sket..kekadang ada ekor..hehe..
Tp bila nk masuk sekolah tadika..rambut dh kena gunting pendek..leh demammm..mm..

Zura@Iwan said...

Nureen~

aku + suami tk brpa minat taruk minyak kt rmbut irfan..huhu..

sbb kalau berpeluh..mcm tk selesa je irfan..

tk per..nnti try..haha, kalau keluar nk kasi dia smart ok arr..hikss..

Zura@Iwan said...

Hanum~

macih2..

Zura@Iwan said...

lieya~

dayyan rmbut lembut halus je kan..
ko tk mau try kasi dayyan rmbut pacak beb? sure lg encem..hihi

Zura@Iwan said...

mamaYaya~

aha..dh pandai pegang hp..ckp "hello" hehe..

tu arr..bila nk jumpa ni..

Zura@Iwan said...

Nad~

tu arr Nad..
kejap je masa blalu kan..
syukur sgt2..

Zura@Iwan said...

Jassnani~

hahaha..
irfan ni tk pandai style2 rmbut lg..
mak pak dia yg over..hehe

Zura@Iwan said...

el~

hahaha..
tk per dia tk leh posa ag..

Zura@Iwan said...

el~

hg ni..pening la tu..
kn jumpa ritu kt umah Nureen..
tk perasan irfan la kut nie..hehe

Zura@Iwan said...

wantie~

betui2..bdk laki kena rmbut pendek..hehe

tmbh2 cuaca pns..main plak aktif..mmg kena potong pendek.

Zura@Iwan said...

k.ieda~

bila jarang2 sekali potong rmbut..
bila dh potong nmpk lain ha..hehe

Zura@Iwan said...

k.alona~

tu ar kak..nmpk smart kit..hehe

ya ka..sy rimas bila dia rmbut pjg..kalau bb girl ok kut..hehe

Myra Jay said...

Hheeee, rambut pacak xmenjadi.. ;)

Irfan memang comel, gebu tang pipi ;D

Zura@Iwan said...

MJ~

hahaha..rmbut pacak tk jadi..

macih aunty..

Rizziela said...

memanglah irfan handsome...mama x tau ker

Zura@Iwan said...

Ziela~

hahaha..
anak2 anugerah Allah..
semua comey2..

hainom OKje said...

Dulu masa anak okje baya Irfan ni Okje potong sendiri je...hehe sebab rasa tak berbaloi potong kedai..sikit sangat rambutnya!

Zura@Iwan said...

hainom~

betui2..
potong sdiri je..
lgpon rmbut dorang sket je kan..