♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, July 23, 2013

Hari Minggu Lepak di Penang..

Assalamualaikum..Salam Sejahtera,
Alhamdulillah bertemu lagi yer..tak update 2-3 hari rasa macam tak selesa pula..hikss. Tak tahu nak update apa mak nie...tu yang kosong je..hikss..

Hari nie baru terpikir nak story gak sikit kisah hari minggu kitaorang.Baru ni cuti hujung minggu, kita lepak di Penang jer. Sabtu plan mencari baju melayu anak dan bapak, tahun lepas kita tempah..tahun nie beli ready made je lah..tak sempat nak cari kain sebenarnya...hehe. Kitaorang keluar lepas Asar dah pun..suami dah cakap kita makan kat luar, memang tak masak la hari tu..malam masak untuk sahur je noh.


kat luar umah kitaorang ..ada dorang buka kedai jual makanan sempena bulan puasa nie, hari tu try kasi Irfan lepat pisang, tengok dia suka gak..so hari kitaorang keluar tu belikan lagi lepat pisang nie untuk bekal kat Irfan, takut dia lapar..walhal sebelum keluar dia dah balun nasi 2x..hahaha..Alhamdulillah..


kitaorang pergi tesco tanjung pinang...kat sana besar sikit tesco dia, kat sini misi mencari baju melayu gak..Alhamdulillah jumpa..dan memang tak banyak memilih, berkenan terus ambil size trykan kat Irfan..bapaknya dah tahu size tak payah try...nak cepat, Irfan nie tak boleh tunggu lama-lama, suka boring..tu pun dah berlari ke sana ke mari...huhu. Dah la time puasa...penat mengejar dia je..haha..

dah habis beli belah ..time untuk berbuka, kita berbuka kat dalam Tesco ni gak....western food kitaorang hari tu...hehehe..


 My Hero..sayang selamanya..

 hero kecil nie..dia bedal dulu..azan pun belum..haha..

 chicken chop my hubby..

 spagetthi si isteri punya...hehe. ice cream pun ada taw..balun sampai 2-3 kali..hikss.

Story Ahad..tak de gambar mak snap....malasss...huhu..kita lepakking kat rumah, makan kat rumah....hohoho...itu aje lah nak cerita....

# tak sabar nak balik berbuka puasa dengan my family weekend ni..insyaAllah...
Tadaaa.....selamat berblogging
Peaceee!

22 comments:

Nad MamaZN said...

Menariknya kak lepat pisang irfan!!!
Aduihhh mana nak cari tah ni huhu

el said...

comot irfan mkn..xsabar2 tgu berbuka heheheh..gigit kang comel sgt

♥ Wina ♥ said...

ishh ishhh wina pun teringin nak berbuka dengan western meal hari nie :)

wina jumaat nie baru nak start shopping

Nurzakiah Hanum said...

syoknya penang

wantie said...

haish.. bila la nak shopping baju raya ni. tanya hubby diam je tak mo jawab..

nak cari gaun tuk alessya je ni.

Rizziela said...

seleranya Irfan makan

::NureeN:: said...

zura, baju melayu saiz irfan byk kat BJ.. clr mcm2 ada hehee

Kesuma Angsana said...

seronok kan sesekali lepak cam ni !

mama lieyna said...

Selera irfan makan..
Sejak ramadhan ni, belum keluar jln2, apatah lg berbuka kat luar..

Gieyana said...

best gak g sini..mcm2 ada...

kat area Tjg Bungah tue ada western food best gak..dkt foodcourt jaa..tp dh lupa nm apa foodcourt tue..:)

Myra Jay said...

Irfan comot tapi comel :)

Myra pun tak shoping baju melayu asben lagi..
Plan nak terjah Tesco

Zura@Iwan said...

Nad~

sn ssh ek nk dpt lipat pisang?
cari2..or buat sdiri nad..hikss

Zura@Iwan said...

el~

dia bkn leh tgk mknan..
nk smbr jer..
tp bila mkn..sat nnti dia main2..huhu

Zura@Iwan said...

Wina~

ye ke?
kita ni sbb keluar gi cari bj melayu..idak mls nk berbuka kt luar..
hubby tak kisah..sy pon ok yer...

weekend ni sure ramai yg trn shopping time gaji kan? sj cari bj melayu dl..hehe

Zura@Iwan said...

Hanum~

mmg syok..
mai la png..

Zura@Iwan said...

wantie~

aku ni beli bj melayu je dl..
bj jenjalan utk irfan mmg tk beli lg..
tggu gaji la..haha.

Zura@Iwan said...

Ziela~

alhamdulillah dia mmg mkn...
tp kdg2 main gak..hehe

Zura@Iwan said...

Nureen~

tk gi belah sn la beb...
dh dpt baju melayu irfan..sedondon ngan baba dia..

Zura@Iwan said...

KA~

hehe..
tu keluar gi beli brg..
kalau tk..mls gk nk mkn kt luar..

Zura@Iwan said...

mamalieya~

alhamdulillah..
hrp bselera la..jgn main2..hehe..
kita tu la pestime mkn kt luar..
sbb dh keluar beli brg kan..mmg berbuka trs la kt luar..

Zura@Iwan said...

Gie~

aha...tesco sini bsr ket...

Mizi Bistro ke? aku mkn kt situ la..

Zura@Iwan said...

Myra~

hahaha..
comot la bdk2 mkn kan..
nk larang pun tk leh..
bleh ckp je kt dia...tk phm ag tu..

beli awai bj melayu kali ni myra..sng ket..nnti br cari utk jenjalan raya..hehe