♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, July 2, 2013

Diam-Diam Ubi Berisi...

Assalamualaikum wbt..Salam Sejahtera..

Alhamdulillah hari selasa tiba..
Hari berganti hari...
Kehidupan perlu diteruskan..
Yang pergi tidak dilupakan..
Sedekahkan Al-fatihah..Ameen...

Diam-diam ubi berisi...tak salah saya maksud peribahasa ni, "pendiam tetapi sentiasa berfikir dan berpengetahuan" betul kan? hehehe..

Teringat masa sekolah dulu...standard 6, berpindah dari Sekolah Rendah Bukit Tambun, Seberang Perai ke Sekolah Rendah Baling, Kedah. Pindah ke Baling ..bertemu jodoh dengan kekasih hati saya..hikss. 

Masa di sekolah baru, saya nie jenis pendiam... saya suka guru kelas saya, sampai sekarang saya ingat nama dia Cikgu Noraini, dia cikgu yang tegas dan garang. Owhhh tak lupa Cikgu Sabariah tersayang masa di sekolah rendah bukit tambun...hehe. Cikgu Noraini yang kasi gelaran "diam-diam ubi berisi" nie.. hahaha, entahla bukan pandai sangat saya ni..tapi dalam kelas tu, apa-apa cikgu akan panggil saya...malu tau!

Cikgu puji la, sebab rajin buat kerja sekolah..tak berani ponteng kelas..^_^. Nak tahu Cikgu akan suruh saya baca Sajak, Syair, Pembaca Berita...lawak pula bila ingat balik, saya pemalu, tetapi bila cikgu suruh...dengan yakin berdiri di depan...menunjukkan bakat..wakakaka..but now, bukan lagi "diam-diam ubi berisi" tetapi "diam-diam ubi tak de isi dah" hahahaha...

Panjang lebar bercerita pasal kisah aku ni...bukan nak puji diri sendiri, saja tiba-tiba nak coretkan kat sini, masing-masing mempunyai kisah suka duka pahit manis ....perkara yang lepas tidak boleh berulang kembali...itu semua kenangan...:)

Korang sure ada yang diam-diam ubi berisi kan? 

Ha...ni diam-diam coklat berisi penuh ni..memang padat....kahhhh! pandai en suami dalam diam-diam belikan coklat feveret isteri dia, pesan dari kawan dia yang pergi langkawi...amboi!, bukan apa..dia pun dah terjebak minat dengan coklat ni...pengaruh isteri kuat..dulu tak suka..sekarang dah suka..kekeke..

Terkejut si isteri, buka-buka peti ais...tengok tersusun elok je coklat tu...tapi dah hilang satu dibedal oleh en suami dah..kahhh! terima kasih la en suami tersayang, you know me..i know you...vavavava...jangan duk beromantik sangat kat sini lah...hehe..

Ok..sekian idea untuk kali ni, nanti rajin keluar lagi cerita ceriti kat sini yer...
Adiosss...bye..!
Peaceee No War~







17 comments:

el said...

ritu yg kita jumpaan tu hat ni lah hang bg kan..sedap sggh coklat ni..terasa lg lam mulut aku hahahaha

aku pun time skolah diam2 berisi..lau nk cite kt sini..dah jd cam blog aku plak haha

Suhaila Zahari said...

alahai...sweetnye.. ;)

Nad MamaZN said...

Sedapnye whittakers!!!!!
Bak mai seketul! :)

ALoNa CintamaniszLite said...

wahh...mmg prihatin iwan ni..
sekaligus prihatin sbb dia pun dh sukakan cekelet ni, kan..hihi..

::NureeN:: said...

mmg sedap wei choclate nih.. nak jugakkkkk hehee

fazilzura said...

hang ngndg lg ka??
jeng jeng jeng

wantie said...

aku dok nunggu diam diam berisi tak menjadi jadi lagi ni... hahahaha..

thanks for that cokelat. aku suka. paih ni aku nak pi beli hat ni gak aih..


diam..diam..rinduku berbunga sayang.. sila nyanyi pelan pelan kat office. enjoy your day k

Sidratul Muntaha said...

aaha
sweetnya laki ko
klu aku
aku mtk duit n beli sedniri
hihih

Zura@Iwan said...

el~

aha..
coklat ni la beb..

kekeke..sj la terkeluar ceta
diam2 ubi berisi ni..
haha..

Zura@Iwan said...

Suhaila~

sweet kan..haha

Zura@Iwan said...

Nad~

mmg cedapp...
kalau ada lebih
akak leh kasi kt nad...
hehe

Zura@Iwan said...

k.Alona~

dia minat sm la tu.
yg bleh pesan kt member dia tu..kekeke..

Zura@Iwan said...

Nureen~

sedap..
tp tu la..
now dh naik rege...huhu

Zura@Iwan said...

fazilzura~

byk duk kata aku mgndung ni..
ameen..
mudah2an la weh..hehe

Zura@Iwan said...

wantie~

hg tggu nk ada isi lain dlm pewot tu..
insyaAllah ada rezeki ada la adik aleesya nnti..hehe..
sm2..kebetulan aku bw mai opis..
terdate ngn hg..so rezeki hg la kan..hehe

Zura@Iwan said...

Ayu~

kdg2 sweet la sgt..
ikut mood gk tu..kekeke..
dia minat gk coklat tu..
tht why beli gak..haha

Kesuma Angsana said...

terkenang semasa dulu2 yer hehehe