♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, November 13, 2012

Zoo Taiping | Plan Last Minute yang Best!

Assalamualaikum wbt..
Salam Sejahtera...

SOrry lambat pula keluar full story last minute kitaorang yang terjadi cuti hujung minggu baru ni, berlaku pada hari sabtu...yeayyy! makkk yang suka sebenarnya....anak baru setahun jagung bukan mengerti apa lagi, cuma seronok bawa dia jalan-jalan tengok dunia luar...:), Irfan pun excited sebenarnya ...asyik tunjuk dan menegur jek..hehe...

Plan yang awalnya nak jalan-jalan kat Penang je sebab keluar rumah pun dah lewat dalam jam 3 macam tu...huhu, tapi masa dalam kereta..En Suami tiba-tiba ajak pergi Zoo Taiping sekaligus boleh singgah rumah Mak Ndak saya yang akan melangsungkan perkahwinan anak dia pada hari Ahad, En Suami nak jumpa say sorry tak dapat attend ..sebab En Suami kerja.

Mulut buaya besarnya....hehehe...usung adik ipar sekali yang dah start cuti sekolah, sila percaya adik ipar saya tu baru nak masuk form 2 ok...hikss...badan segagan dengan abang dia dah....hikss..

Kali ni kita naik Tram ....tak larat nak jalan-jalan, lagipun tak bawa buggy Irfan tue...next time Irfan besar sikit kita datang lagi....dia lebih excited kalau dah kenal binatang-binatang nie..hehe

Posing anak beranak dalam Tram....Irfan tak pandang camera pun...huhu

Dapat snap Gajah je...binatang-binatang yang lain tak sempat nak snap lah...haha..

Again....Irfan tak pandang camera lagi...asyik tengok merata...hehe..

Tengok siapa la tu...hehe



En Suami gigih nak ambil gambar bersama Ularr.....RM10 melayang posing dengan Ular ni...hehehe...

 Me resnap dari picture yang dorang print....Irfan tak bising pun mulut dia, cuma heran..apa yang duk berlingkaw ni..haha


 Sebelum balik kita layan ikan dulu....


 Peace....dah sampai sini bawa anak...hehe...dulu berdua je sekarang dah bertiga...syukur Alhamdulillah..

 See...dia asyik tunjuk-tunjuk.....sebut plak "wuwuwuwuwu" hehe..

Tak dapat bergambar dengan gozilla real kita bergambar dengan batu gozilla ni jek.....hehe..

Tapi....plan last minute yang best lah.....En Suami lain kali buat la plan last minute pergi oversea ka...wakakaka...

Irfan enjoy...Mama dan Papa dia pun enjoy...Pak Su dia pun enjoy.....:)

Selamat bercuti...!

29 comments:

Nad @ MamaZN said...

naik tram kat zoo tepeng tu mmg tak sempat nak amik gmbr apa2...LAJU!!! hahahahah!!! =D

gajah je la yg bleh, sbb die berenti kat tmpt gajah tu kan? hikhikhikh =p

akak tak beli FM zoo tepeng ka?

sonok irfan ye dpt tgk animals :)

atuk said...

Assalamualaikum Zura

wajah Irfan yg ingin tahu semuanya...
cerdik dia nanti...Insyaallah

Gieyana said...

org hat last tue mcm hg jaa..kah kah..:-)..gurau ja noh..

Mmg best kalau plan last minute...mmg happening but kena la ada ongkos gak kan..idak gigit jari..:-)

entry aku g sini pon terkubur..kah kah..:-)

Aleeya Atinza Saaid said...

slm ziarah..raun2 terus sampai sini ... =)

Ina Khairina said...

ian mmg suka p zoo bwk ank2,selalu mmg jln kaki ja dlm zoo baru puas hati tgok binatang....
irfan nampak exited sgt tu sampai melopong mulut2,hehe

wantie said...

irfan tu terpesona tengok binatang tu semua...

rancang last minit pun kalau ok berbaloi..

amboi hang siap suh hubby plan last minit pi obersea tu...

hazanis said...

bestnya sis. belum pernah lg sampai di zoo taiping tu. :(

hainom OKje said...

Irfan mesti sukakan Zura!!! OKje dah lama tak gi Zoo...he..he...

SyaNa said...

hehe irfan sebok tgk ape tu?
kemain siap2 pusing2 badan tak dok diam nk posing2
hehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

last year dh bawa qalief g zoo taiping....begambar jg dgn ular sawa tu hehehe

Kesuma Angsana said...

best2 tapi tang ular tu... MAK!!!!!!!

ct rahani said...

kemain hepi irfan yer dpt tgk animal.. budak2 baya irfan nih mmg sonok la kan klu bwk tempat2 gini.. lama dh x bwk anak2 gi zoo..

Papa Mifz said...

PM tak pernah sampai Zoo Taiping lagi...nmpk mcm menarik juga yer...

Zura@Iwan said...

Nad~

betui tu Nad..laju tul..dia henti kt tmpt gajah kan..so bleh snap gajah je la...

naik tram sbb masa tu cuaca mendung...lgpon buggy Irfan plak x bw...

2-3 mai zoo...kali ni br dpt beli FM zoo tu Nad..haha...

Zura@Iwan said...

wslm atuk~

ye atuk..dia melihat merata....

Zura@Iwan said...

Gie~

kureng hg nie...gozilla pakai tudung ke bebs...hahaha

tu arr...plan last minute kdg2 best...kdg2 x best..hikss

ooo...hg bila p tu? awat tkubur..hehe

Zura@Iwan said...

Aleeya~

owhh...jodoh nk jumpa blog ni ye..thks ye..

Zura@Iwan said...

Ina~

idak nk jln kaki je dlm zoo tu..tp musim x best skit...so nek tram jek, lgpn nk dukung dia x larat gk kena bw buggy...hehe...

Zura@Iwan said...

wantie~

dia x pandai cakap lg..idak sure asik tanya..hehe...

rancang lst minute kalau bbaloi x per...kalu sbaliknya..huhu...

Zura@Iwan said...

hazanis~

sila la terjah zoo taiping...hehe

thks siggh sini....:)

Zura@Iwan said...

hainom~

aha mmg suka..mama dia pon suka..hehe..

Zura@Iwan said...

syana~

ntah la..merata dia tgk..hehe..

amik gmbr mmg x pndang camera...hehe

Zura@Iwan said...

Waniey~

oo ye ke...kita br pestime br irfan ni...dl bdua..hehe..

Zura@Iwan said...

KA~

hikss...seriau kan...idak kita nk amik bsama gk..tp x sempat...hehe

Zura@Iwan said...

ct~

tu la...nnti dia bsr bleh bckp nk bw lg..br best sket...hehe..

Zura@Iwan said...

Pm~

nnti bw la mifz g zoo taiping best jugak..

mummy alisha said...

tepen is my kampung.. sgt fun..

Zura@Iwan said...

mummy alisha~

ye ke? org tepen yer...best gk tepen ni...sll gak pegi...sbb kg selama dkt je nk pegi tepen..hehe

ALoNa CintamaniszLite said...

suka tgk muka irfan teruja...