♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Thursday, November 22, 2012

Irfan dengan car seat...:)

Assalamualaikum wbt..
Salam Sejahtera

Mood blogging down...tapi hati berbunga-bunga sebab sentiasa berfikiran positif, walaupun orang tak suka atau marah kita...kita redha je...masing-masing pendapat...:)

 Irfan dah tukar ke Portable Car Seat sebelum nie duduk dalam baby car seat ...now dia nak macam orang dewasa...hahaha.. 

Buat masa sekarang tak buat perangai lagi...beri kerjasama duduk senyap macam nie masa Mama drive kereta hantar rumah BS dan ambil dari rumah BS dia....mencabar betul Mama, bila Irfan buat aksi yang Mama kadang-kadang hilang sabar, sebab risaukan keselamatan dia...dulu masa letak dalam baby car seat tu, dia boleh pusingkan kepala dia nak keluar dari baby seat tu...aduyaiii....cemass Mama...huhu.

 Dia rimas ada tali-tali lilit dia tu...Irfan nak bebas.....tapi sabar la, bebas pun kena pada tempat la sayang......hehehe..

Boleh bertambah kurus lagi Mama kamu sayang....hahaha...

Wasalam...Peace, Smile !

30 comments:

Anum said...

selamat2

Kesuma Angsana said...

he he comey je die

Nad @ MamaZN said...

Redho je irfan tu..heehee

el said...

kurus cam mn lg weii dah2lah tu kang cekeding sgt payah lah asik melayang2 jek hahahaha
hope irfan boleh duduk diam2 lah lam car seat tu
tp lau anak2 aku dr dulu x nah buh lam car seat sempat lam 3 4 bulan pas2 haaaaaaaa xleh dok diam wakakakaka

Gieyana said...

nak juga dia diikat oleh hg..kdg2 bdk2 x mau..mcm nureen dedulu x nak..haizz!

Atie.Rashid said...

good boy je kene ikat camtu ek.....

Ratu Hatiku said...

Elok je diam tu ya..buat muka ksian mtk lepas erk... hehehe...

JaSSNaNi said...

ha kan.. dah irfan kena ikat kat situ.. tak leh buas2 lagi dlm kete lepas ni.. hehehehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

comel la irfan..muka pasrah jer dlm baby seat tu hehe

Zura@Iwan said...

Anum~

doa2 smoga slmt ..

Zura@Iwan said...

KA~

hehe...comey buat muka kesian..haha

Zura@Iwan said...

Nad~

dia redha la Nad...tp nnti tjerit2 nk keluar..haha..

Dee said...

wah..behavenya irfan ye..tp kalau kita betul2 latih dia..insyaallah..boleh je dia duduk diam..tp asian mmg susah sketlah..anak2 mat salleh smpi besar diam dlm car seat kan..hehehe...

Zura@Iwan said...

el~

ishhh mn aku kata nk kurus..aku kata nnti boleh kurus lagi la aku ni sbb Irfan ni aktif tul...huhu...

hrp2 dia leh duk diam la ...tp kalau mood x baik x senyap gk wey....

aku tpksa la kena pakai car seat ni, nk hntr kt BS jauh sket..huhu...

Zura@Iwan said...

Gie~

kena gk ikat, idak cm mn aku nk drive..huhu..mcabar wey..dia x mau duk diam...tu psl beli hat mcm ni...hehe

Zura@Iwan said...

Atie~

tu le..mmg kena ikat gitu..biar ajar dia...idak bahya kan...hehe

Zura@Iwan said...

Ratu~

ya la...x nak diam..mama dia duk pujuk smpi kdg2 x taw nk ckp cm mn..hehe

Zura@Iwan said...

JassNani~

hehehe...kalu dlm bb car seat kena ikat gak..tp dia meronta-ronta...kalau yg cenggini dia kuat sket..hehe

Zura@Iwan said...

Waniey~

hahaha..pasrah tp utk keselamatan gk tu..hehe

Zura@Iwan said...

Dee~

tu la...ada mood gk tu..mood tk baik..tjerit2 nk srg lepas dia...mmg kena latih ni..sbb nk hntr ke BS dia mcabar gk jlnya...huhu

mamalieyna said...

Keselamatan harus diutamakan... hakeem mmg tk blh duduk carseat..tp nsb baik eina n hubby pg2 g kerja n antr diorg ke rumah bb sitter sama2x.. klu tak susah jgk..huu

♥MAMASYAZA♥ said...

betul tu keselamatan lebih penting. mmg le anak2 seusia cam irfan mmg tak suka, bila tetiba dia kena belit, tak boleh nak lepas bebas

Zura@Iwan said...

mamalieya~

betui tu mamalieya,keselamatan penting...tp tu la kita kdg2 kena byk bsbr nk ajar dia, sbb bdk2 cm irfan skrg...nk bebas..x suka kena lilit2 ni...mmg mcabar tul..
sy kalau hb g keja area tmpt yg n time keja pon sm..mmg g sekali dh keja..hehe

Zura@Iwan said...

MamaSYaza~

ye la kan...irfan ni ..drpd hari tu lg x brp mau duk dlm bb seat tu..now beli yg cenggini hrp dia lebih suka mcm org dewasa dh..hehe

QasehnyaRania said...

keselamatan itu lebih penting ;D
hye.irfan :D

Myra Jay said...

Good boy :)

Mau jugak Irfan duduk walau dia rimas ;D

ALoNa CintamaniszLite said...

Hehe...dugaan zura...dugaan.
Budak nk membesar mcm tu la. Rimas dia mcm kena ikat. Tp nk wat cmne, kita buat mcm tu sebagai langkah keselamatan jgk, kan....
Takpe laa...kena sabar tu.

Zura@Iwan said...

Qaseh~

ye betui tu...kdg2 biar je dia tjerit2 nk keluar dr car seat tu..hehe..

Zura@Iwan said...

MJ~

huhu..kdg2 kesian tgk..tp tpksa la..dh bsr pndai jg diri bleh la kan nk lps2 gitu..tp bahya gak..

Zura@Iwan said...

k.Alona~

mmg kan..dugaan...mcabar la kak..dia kdg2 tjerit2 tarik abis belt tu..sabar je la..hehe