♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, November 20, 2012

HomeSweetHome || Irfan seronok "mengemas" rumah sambil menari-nari...hahaha

Assalamualaikum...
Salam Sejahtera..

Alhamdullillah Irfan dah pulih sepenuhnya, semoga Irfan sentiasa sihat dan kuat yer....:), nanti kita nak pergi jalan-jalan, biar sihat baru selesa nak jalan jauh...hihi..

Amboi tajuk tak boleh blah....layan aje lah, seronok dapat abadikan aksi Irfan yang dah makin bijak..cuti hujung minggu baru ni, dapat lepak kejap kat "rumah manis" kitaorang di Sungai Petani, lama juga tak lepak santai kat sini...haizzz rumput makin liar membuat kerja dia...huhu.

Irfan yang dah susut sikit setelah tak sihat....sian anak Mama...

 Siapa yang menyorok di belakang tu...hehe..

 Macam budak dah besar Irfan ni..hehe...nampak gg 6batang tue...lagi dua batang dalam proses ..hikss

 "mengemas" bagus dia...hehe...

 tapi lagi bagus...kutip balik kain tu letak atas meja..pandai!
Kemas kerusi pula...hehe..

senyum je dia...hehe

senggih sokmo ..hehe..

start menari-nari dah...haha

nak lompat tak boleh..hehehe..

Peace tak jadi..hihihi...

Cepat membesar bagai juara anak Mama dan Papa nieh....sakit belakang kira, tu semua ujian dari Nya...yang penting anak happy kita pun happy kan....:)

Teringin nak pindah duduk rumah sendiri nie....Irfan pun selesa, boleh explore dalam rumah yang tak berapa luas nie...tapi bila fikir pro dan contra dier...kena postpone dulu....sabar yer, insyaAllah ada rezeki kita duduk rumah ni nanti....Amin....

#Hidup dalam berserderhana itulah pilihan, memiliki sesuatu di bawah kemampuan kita...tidak perlu memandang serong di atas kelebihan dan kekurangan seseorang ..semoga saya sentiasa berfikiran positif..:)

Peace!Smile Always!....


34 comments:

atuk said...

Assalamualaikum Zura

Alhamdulillah
dah sihat Irfan
rajin dia bekemas

Nad @ MamaZN said...

Aah dh susut!
Takpe...nk membesar, gitu la..
Canteknye umah kak zura..

Nak g jalan jauh? G mane tu..?

ALoNa CintamaniszLite said...

ha'ah laa nampak dh besar dannnn....susut sket laa dia zura. Pipi jer maintain, hehe..

JaSSNaNi said...

memang dah besar irfan.. pandai lak tu nak tlg ibu ye.. :) clever boy sungguh la..

mummy_ayu said...

wah..kejab jer dah besar dah..tu yg rajin mengemas tu..so comel!!

InaAchik said...

comel sungguh anak kammo!!! :)

wantie said...

alhamdulillah... dah sihat kembali irfan. ala susut sikit je badan tu. but still comey

♥MAMASYAZA♥ said...

alahaiii cumelnye dia. rasanya susut sikit aje kot, tapi irfan ttp cumel

Anum said...

wow kejap je dah besar kan

Gieyana said...

dia x sihat erk lately? Mmg nmpak susut bdnnyer..but alhamdulillah dh sihat erk?

Gigih dier mengemas..first pics tue nmpak kedewasaan..:-)

♥cikmOt♥ said...

nampak cam big boy sangat dak irfan ni...

AzuraFazil DIN said...

dh beso dak tecik ni yew.. bile le untie dpt nk gomol2 dia..

dia sakit ker? sakit nk beso tu

watyz said...

alahai syomel nyer... ngemas ye nak??? hehehhe

Zura@Iwan said...

Wslm Atuk~

Alhamdulillah..
dah sihat dia...
haha...tlg kemas bagus gak..hehe

Zura@Iwan said...

Nad~

tu le..susut sikit...

biasa je Nad...umah homestay..hehe..

hahaha..x la jauh, tp bg irfan jauh kut..first time nk jln jauh...hehe...insyaAllah mudah2an jadi

Zura@Iwan said...

k.Alona~

dlm gmbr nmpk bsr kut kak..luar tomey2 je..hehe...susut cirit birit tu le..hehe..

pipi dia maintain...

Zura@Iwan said...

JassNani~

dah bsr 1thn ++ dah kan..hehe..

tlg betui2 ok la kak..hehe..

Zura@Iwan said...

mummyayu~

tu la..kejap je masa blalu..

hahaha..rajin "kemas"

Zura@Iwan said...

InaAchik~

macih dear!..comey mcm aunty Ina la..

Zura@Iwan said...

wantie~

dia mmg bdn tecik dh..cirit birit lg la tecik..hehe...

comey kena ada..haha

Zura@Iwan said...

mamasyaza~

dia kan bdn tomey je..so x sihat nmpk cm susut lg..huhu..

Zura@Iwan said...

Anum~

aha...alhamdulillah bsr dh dia..

Zura@Iwan said...

Gie~

aha...last week aku cuti jaga dia kt umah...cirit birit beb..mmg susut la sikit bdn tu..huhu..

tu le...mmg x leh nk mgemas elok la..dia memunggah plak..haha...dlm gmbr je tu nmpk mcm dewasa dah..haha

Zura@Iwan said...

cikmot~

hehe...gmbr nmpk mcm big boy noh..hehe

Zura@Iwan said...

Azura~

hehe..dh stahun lebih beb...x leh nk gomol2 dh le dia..dia x suka..haha....

aunty zura gomol2 dak tecik bb girl kt umah tu ha..hehe...

Zura@Iwan said...

watyz~

hahaha..mgemas la konon...

el said...

lama x tgk budak comel ni..dah besarrrr n leh berjalannn huhuhu..hug n kiss dr auntie bucuk3x hehe

Rinna said...

Alolo.. cepat tul Irfan dah besar yer.. Makin lasak laa yer.. Tak per nanti leh tolong2 lagi mamanya berkemas yer.. :)

Kesuma Angsana said...

amboi rajin nyer tolong kemas ye !

Zura@Iwan said...

el~

tu la , lama auntie x mai jenguk Irfan....hehe...

hug u 2 auntie..

Zura@Iwan said...

k.rinna~

aha kak...dh sthn lebih dia..alhamdulillah...

Zura@Iwan said...

KA~

hahaha..rajin sgt...

QasehnyaRania said...

alolo..comeynya irfan:D
meh sini kwan ngn ciksu , nak ;D

Zura@Iwan said...

Qaseh~

macih cik su...meh nk kawan...