♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Monday, November 8, 2010

Salam Kembali...

Kini aku kembali dengan keadaan tak sehappy dulu...kerna kejadian yang tidak dijangka berlaku dengan tiba2..mungkin ada hikmah di sebalik kejadian...I'm in sadness mood. Semoga kesedihan ini hanya sementara.

Hari khamis yang lalu aku dan suami emergency balik ke kampung hubby ku...dapat panggilan kecemasan mengenai mak hubby terpaksa dikejarkan ke hospital. MIL tak pernah2 sakit macam ni...jadi aku ambik keputusan ikut hubby balik sama, rasa macam tak sedap hati jerk.

Rupanya MIL kena serangan High Blood..separuh sedar, dan aku tak kuat untuk melihat keadaan MIL yang macam tu, sebelum ni MIL adalah seorang yang happy...cakap banyak, tapi sekarang aku rindu pada suaranya....huhuhu....

Ekceli cuti yang lepas, rancangan family in law nak pegi bercuti2....tapi ada hikmah di sebaliknya, kiranya kami adik badik in law baru ni, semuanya berkampung di hospital jer...gilir2 jaga MIL termasuk aku. Itulah pengalaman pertama aku berjaga malam di hospital, memang tak lelap tido...hehe. Letih tu, tak yah cakap le kan....terasa sampai sekarang, aku terpaksa balik sambung kerja hari ni, nak amik cuti lama tau ler kan...kita bukan banyak cuti. Rasa macam nak ikut sama hubby aku cuti lama gilir2 jaga MIL tapi apakan daya. Nasib baik ada adik2 ipar yang boleh jaga. So my hubby dan adik2 ipar yang gilir2 jaga MIL kat hospital. Ku harap sangat2 MIL cepat sembuh...ku sentiasa berdoa pada Dia semoga Allah pulihkan penyakit MIL ku. Semoga suamiku sabar dan tabah menghadapi ujian ini......

****
~ Rancangan kat TV pun rasa cam lama tak tengok....macam mana berita pasal banjir tu ek...hehe..

24 comments:

chentaMAYA said...

ceria2 sllo~

mama tisya said...

smoga mil ko cpt sembuh ye

Ena said...

moga MIL zura cepat sembuh ye..

Ieda Al-Habsyi said...

semoga makcik cepat semubuh, doa anak yg penting saat ini, amin..

niza said...

semoga ur MIL cpt sembuh..

Ciklinn said...

semoga mil kamu cepat sembuh... aku doakn ko pun terus kuat jaga dia...

Rinna said...

Moga Zura tabah.. dan semoga MIL Zura cepat sembuh dan kembali ceria seperti dulu..

Hezesuze said...

semoga ur MIL cepat smbuh ye...

wantie said...

aku faham perasaan hang tu zura. aku pun alami masalah yang sama. yer la kita ni sebagai menantu sedikit sebanyak terasa akan kesedihan tu.

Sebagai isteri kita kena selalu bagi sokongan moral utk suami.

Rizziela said...

Semoga MIL semakin sihat..Insyallah

Farra Dhelina said...

semoga mil sis lekas sembuh ye..

'NuReeN' said...

MOGA MIL ZURA CPT SEMBUH..

ct rahani said...

semoga mil cepat sembuh.. sabar yer hadapi ujian dr Allah nih.. pasti ader hikmahnya nanti..

Dee said...

moga ur MIL segera sembuh ye sis..banjir dah surut..kota star je belum..

ieda said...

semoga MIL cepat2 sembuh .. tabah dgn dugaan tuhan yer dikk .. banyakkan berdoa utk MIL ..

zura@iwan said...

To all,

terima kasih byk2 kerna sudi mmberi kata2 smngat & mdoakan kesihatan MIL sy...mudah2an MIL cepat sembuh...amin....

Gieyana said...

Moga MIL hang cepat sembuh k..

zura@iwan said...

Gie~

amin...thks...

el said...

skrg mil kamoo caner dah ok ke..hope2 beliau sihat ye

zura@iwan said...

el~

mil aku still mcm tu ler..dia strok beb.....hrp2 miracle le..dia pulih spenuhnya....minta doa pada Dia je la..

[-suziey-] said...

uish MIL ko kena stroke ke? semoga dia akn pulih..doa n tawakal pada Allah..

zura@iwan said...

suziey~

yup...kena stroke...doa2 la moga pulih kmbali..

CuTeMiUt78 said...

semoga MIL zura kembali sihat..insyallah..

zura@iwan said...

CuteMiut~

terima kasih kak...amin..