♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, November 3, 2010

Kesian kamo ....

Petang kelmarin sebelum balik kerja ni ler..tiba2 sakit kepala, migrain la ni rasanya....adeiii...yut2 kat atas dahi ni.....lama jugak tak migrain ni..huhu..ngan angin kuar segala, bukan kut bawah ekk kut mulut daaa..hahaha. Nak muntah pun ada...tp ku tahan, tggu balik rumah nanti ko muntah la yer...hahahaha..

Then semalam aku telah muntah sebanyak 5 kali.....huwaaaa...mengalir airmata jugak ler...sakit dada ni...huhuhu...kesian kamo yer, hubby tengok pun kesian...urut2 kepala & belakang aku, en suami suruh makan nasi aku tak lepas makan, nanti keluar balik. Sampai la tertido aku...ubat pun aku tak layannnn... pagi tadi baru ok dah rasa...huhu.

Itulah azab kalu dah migrain....apa ubat boleh hilangkan migrain ek?


Kalau sakit2 macam ni, kut2 la pregnan kan....memang itu yang ditunggu2 selama ini....betui2 pregnan kan besttt....tapi minta2 tak le alah cenggini....haha...semoga impianku & suami untuk memiliki zuriat tercapai akhirnya...amin. Kawan2 semua tolong doa2kan aku yer....huhu. Amboi2 meraih simpati plak ko yer....hehehe....

37 comments:

mama tisya said...

insya allah ada rezeki ko nanti...migrain ubatnye kena p jln2 cuti2 br leh ilang kot

Rizziela said...

aduh! kesiannyer Zura

Kena banyak berehat ni..jangan banyak buat keje..takut pitam nanti

Ena said...

Ada kawan ena kat opis ni migrain.. a;a la kesian sangat.. tapi die rpun tak tahu nak wat camner selain tido.. huhu

Mudah2an kan.. Amin..

MiJa said...

aku pun slalu camtu..tp doc ckp bukan migrain, stress ajer..huhu ape2 la,tp mmg tensen kalo dia mai..muntah smpai xde apa dlm perut.

mana tau,ada baby..hehe amin...=)

el said...

ko kalo migrain sllu cengini ke..kalo x..sure ada gud news...hopefully amin :)
take care bebeh...kalo ko mmg merancang kena ati2..jgn keje berat2 ok..stress pun x elok gak ...kena rehat cukup2

ALoNa Cintamaniszlite said...

migrain sampai muntah2??
aii..teruk tu.
Akak migrain gak..tp sakit paler ubatnya tido je. Tp takde ler sampai muntah2.
Erm..kalo ada berita baik...kan bagus..harapnya..

zurazari said...

moga ader biter baik... amin=)

fazilzura said...

org ckp kalau migran kene mandi air bukit.. bior air tu jatuh betul2 atas kepala .. cm lebih kurg terapi le.. pehtu tido dlm bilik yg gelap...

* heheheh mana tau kut2 lekat aura akil, haziq & nureen kt ko kan

Jamiel said...

Amin.. Insya Allah, ada tu..
Migrain..
Hmm..
Cuba amalkan makan supplement vitamin B...
Saya ok je sekarang ni..
Dulu selalu gak kena..
Ni pun orang suruh wat..
Menjadi...

zura@iwan said...

mamatisya~

amin.....
pandai la ko eryn...ubatnya jln2 cuti2..haha..

zura@iwan said...

Ziela~

maceh ziela...hari ni dh ok sket..smlm je teruk muntah tu..hehe

zura@iwan said...

Ena~

ubatnya mmg tido..tp kdg2 x leh nk tido..sakit yut2..bila muntah br legaaa sket..hehe...

maceh...mudah2an

zura@iwan said...

Mija~

tu arr kan..doc pon kata cm tu...doc x alami x tau kut..kakaka..mmg kan smpi kosong dlm perut..besoknya trs lpr kan..

maceh mija...amin...moga2 ler..x sbr dh aku weyy

zura@iwan said...

el~

dl penah jd cm ni...migrain la ni beb..ntah ler...mls nk pk ekceli kalu la betui ada bb...aku sgt2 gumbira ok..kalu x de nk buat cm mn kan, nanges air mata darah pon x leh nk buat apa, bkn rezki aku lg..huhu..
maceh fren..ko memahami aku..huhu

zura@iwan said...

Kak Alona~

ni migrain thp teruk sket..haha..smpi muntah..adeiii...
amin kak..mudah2an ada la rezki zura..bila tu x taw arr...

zura@iwan said...

zurazari~

amin...thks ye...

zura@iwan said...

fazilzura~

oo gitu ek..kena cari air bukit la cm ni...hehe...tp tido dlm bilik gelap mmg buat..haha..

*aminn.....mudah2an weyy..masin mulut kwn2..hehe

zura@iwan said...

Jamiel~

maceh..insyaAllah...

oo ye ke? vitamin B? beli kt farmasi ke?
thks sharing ye..

Rinna said...

Dah gi cek ke Zura mana laa tau kut2 ada rezeki.. Walau apa pun akak doakan moga dimurahkan rezeki tuh

SYaMiLa said...

insya allah...ada rezeki tu nanti...


New Entry "NEW!!! BRANDED GIRLS DRESS & JEANS"

Hezesuze said...

adeehh!! yang...weols xtau menahu ubat sakit migrain nie...sbb xpernah hadapi...

semoga uols cepat smbuh ye...

ieda said...

aduhh kesiannya zura .. akak dah jarang kena migrain nie .. dulu masa anak dara selalu kena .. skrg dah kawin migrain tuu pas kat hb .. huhuh

zura@iwan said...

Kak Rinna~

tak cek arr kak..migrain je ni..hehe..ok maceh ye kak...doa2 la ye...

zura@iwan said...

Syamila~

thks dear....

ok..nnti free kita terjah ye..

zura@iwan said...

Kak Ze~

huhu...phm2 kak..x per ai dah baik pon..hehe...thks kak..

zura@iwan said...

kak ieda~

ye ke kak? sy masa ank dara kena gk..tmbh2 time study, mybe stress kut ek..hehe.

wahida said...

stress adalah punca pd migrain...awak kena cukup rehat dan jgn amalkan tdo lambat ye...elakkan kopi dan nes...semoga cepat baik..
anyway, saya dah follow awak, follow me k...

*∽ IZAN ∽* said...

Re Zura..

wahhh berat jugak sakit migrain nihh... Izan pun kalau stress sangat leh kena gakk.. so kena control stresss tuuu

InsyaAllah... Izan pun doakan semoga ada rezeki Zura satu hari nantii..aminnnnnnnnnnn!!

Ogy said...

teruk gak migrain ni eh..sampai muntah....hmm take care zura...

kalo prengnat...alahan teruk pun takpe..berbaloi...dapat anugerah yg tak terhingga nilainya.... :)

'NuReeN' said...

betoi.. nureen klau kena migrain x mo wat keja apa dh.. kira nk tdoq ja.. sakit ooo... pusing x kena gerak lebih2 nyucuk2...

kot ada rezqi zura mana tau.. nureen 1 bulan preggy mmg gitu tau muntah2.. mmg dh sah la..

wantie said...

Aku penah rasa azab migrain ni. Tapi mak aku kata pekang la pulak. gigih ler gi cari dukun pi berubat.Kat Pendang sinun nu. Dia wat ngan sirih pinang.

Pas tu sampai sekarang dah tak kena migrain/pekang dah.

Ya allah azab sakit tu lebih teruk dari beranak la aku rasa.

SUZIE APAI said...

owh.....insya Allah..ader rezeki nanti..

sabar & tawakal....kdg2 stress kita tak sedar..tu yg oksigen tak sampai ke kepala..

minum air masak byk2

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

sy xpenah kot kene migrain.saket2 kepala 2 penah arhh..huhu




btw..

do folow my blog k?

http://owlkieranaa.blogspot.com/

tq~

Nia said...

insha' Allah, nanti ada rezekinya. doa pada Allah sentiasa dear!

nak hilangkan migrain ni, tak sure la pulak. tapi, saya pun kena juga kekadang..huhu..

'NuReeN' said...

zura
kalu dh x sakit kpala lagi
try la masuk contest ni k
anak buah pon boleh join
http://nureenasir.blogspot.com/2010/11/anak-anakku-comel-bergaya-contest.html

[-suziey-] said...

amin amin aminnnnnn....insyaAllah..mane tau Allah dh nk bg rezeki tu kt ko..sbaar n terus berdoa ok..alah tu la saat paling best klu peknen :)

zura@iwan said...

To all,

thks 4 yr comment...x sempat nak reply every comment..