♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, September 8, 2009

Bersambung berjalan2 ke Seberang..


Kami menyeberang ke Seberang Pulau pula hari ahad tu.....amik angin sebelah sana pulak la...jalan yang smooth je..

Besa la bila berdua2an ni….ada saja la plan tu nak jalan2 nih. Kami ke seberang tu tak la jauh sangat, ala area Bandar Perda tu je….nak pegi umah kawan hubby nak berbuka posa bersama. Tapi sebelum gi terjah rumah depa, km buat la hal km dolu…jalan2 cuci mata…wahhhh cuci mata sajok ke??? tidakkkk……ada juga mende yang d’beli tu….kahhh….
P1070219 Perati betui2…korang teka tgk cm mn aku snap gmbr nih…kekeke…keta ke depan….
P1070221 Buah hati aku ni lah yg plan jalan2 km pada hari itu…kekeke….
P1070226
Kami singgah Exspo Bandar Perda kejap….
P1070229
Ni mana lak?? sudah tahu tak payah cakap…kekeke
P1070228 Otw nk gi rumah member hb slps meyopping juadah berbuka posa daaa….
Bangunan ijo tu apa nama ntah….lupa arr….sapa tau angkat kaki!!!…kekeke
P1070238
Kami gi rumah dua adik beradik ni la……dari diaorg lahir aku dtg tgk smpi la dh bosar ha…
P1070239
Ini budak laki mau itut blk arrr…..dia suker sgt ngan cik iwan dia…


~Gambar mak & ayah diorg x leh nk publish sbb kurang memuaskan picca tu…kakaka…sajok x mau bg diaorg glemer…kahhhh…
~ Lepas berbuka km pon chow chin chow………adioss….

40 comments:

Dee said...

bestnyer jalan2..

el said...

bgnan ijo tu TNB la kahhhhh
sib bek ada gmbo
letak gmbo lg
leh la aku cuci mata ni ha
kahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

lama tak terjah seberang
sll gak pi perda tu

miss♥wahida said...

saya tau....bangunan yg tinggi tu bangunan majlis perbandaran seberang prai(MPSP)hehehehehhehehe...cntik gambo2 akak amek..gna kamera mahal nie..kan..kan..kan..hhehehehehee

iedaLUVsham said...

rajin hubby kak zura bwk jalan, best la.. ;)

Ummi Hanie said...

salam..

bestnyer jenjalan ek kak zura...biler nk ke nibong tebal ?hehe...Hanie dh lamer xjnjalan jauh,tnbh skrg tgh pantang kan..

sis_nita said...

dah mcm dak danial shi3la laks budak lelaki tu senyum..

leadleedeea said...

budak2 berdua tu comel laaaa...hehehehehehee~!! kak, baju raya da beli ke? hehehehe~!!

(-suziey-) said...

eheM test komen frm en samsung..hehe..aaamboi sakan dating no..best best.ekeke:D

Fara_Adura said...

Wahh..jalan2 ke seberang yea embak..sgt suke kalo dapat jalan2 cani kan.. hiks..:D

Wa..tetiba terindu ngan penang yang sepoi2 bahasa tue..hehehe..:)
Pe benda yang dishopping..sile tayangkan oke...:)

mama tisya said...

jalan2 sambil shopping ke tu...:-)

Gieyana said...

hohoho...jalan2 lg yer!hiks!....

picture yg 2nd ko tgkap tue ko keluarkan kepala ka?kekeke

Nana said...

hehe..xleh la tgk jambatan pulau pinang ni teringat kenangan tersesat masa bulan 3 aritu konon2 nk g pantai feringhi tiba2 ternaik ats jambatan dah malas nk pusing balik.

zura@iwan said...

Dee~

aaa kalu jln2 best kan...hikss

zura@iwan said...

el~

aha....betui jwpan hg TNB...kekeke...sj je aku buat x tau..ha la aku suker ltk gmbr byk2...sbb aku x reti nk citer sgt arr...

aku sll gk terjah perda ni..

zura@iwan said...

miss wahida~

jwpan kak el betui daa...bangunan TNB...kekeke...owhh mn ada guna camera mahal chek, camera besa ja la..hikss..

zura@iwan said...

iedaluvsham~

ala ieda sm la hb ieda pun suker bw jln2 kan...

zura@iwan said...

Ummie Hanie~

Salam...

owhh nibong tebal ye tmpt lama kak tu, lama gk x gi..insyaAllah ada jodoh kite jumpa la..
ya la nnti lps pantang sok jenjalan la...mai png..keke

zura@iwan said...

sis_nita~

owhhh ya ka kak cm danial shiela ye....cute ...keke

zura@iwan said...

lead~

hehehe...budak2 comei kan..bj raya akak blm beli lar...hahaha...last minute br kite terjah...kahhh

zura@iwan said...

suziey~ walaweii sudah guna frm cik samsung ye...hebat2....x yh susah2 on pc ye...best la jln ni, abis duit gk..kekee

zura@iwan said...

Fara adura~

ya embak jln2 ke seberang tp bkn sberang endon ya sbrg prai...kekekeke...tiba2 ko ckp endon lak...

mai dtg png mai....oppsss apa km sopping hmm x yh nk show kt cini lah...x de mende sgt ponnn....mknan ada la..kakaka..

zura@iwan said...

mama tisya

aaa jln2 smbil sopping...aku ni suker beli brg murah2...hahaha...

zura@iwan said...

Gieyana~

aaa jln2 lagik slagi bleh jln2...hahaha...

pstt~gmbr kedua tu ye.....weiii mn ada aku kuarkan kepala daaa....kakakaka...lawak2...tu tgkp kt side mirror tuh...hehe..

zura@iwan said...

Nana~

x per2 bleh imbas kenangan manis tu...ko sesat smpi naik jmbtan blk...kekeke...sian ko...nnti dtg len la...

wantie said...

best nyer jejalan. pas tu gi bukak puasa kat umah member mesti meriahkan....

zura@iwan said...

wantie~

aaa best mmg besttt....kekeke..

ppb_ppkp said...

hamboih...seronoknya depa dua ni..meh ler jalan perlis laks...

re:zura...sama la..aku kalo time nak upload pic...ingat laks menu smlm..rasa nyesal xmkn byk..hahahahahhah

zura@iwan said...

ppb_ppkp~hehehe...ala jln2 besa jerk...hikss..

pstt~kekeke....tu la len kali mkn byk2...

Rinna said...

Wahh sakannya hby & wife nie bejln2 ekk.. :)

zura@iwan said...

Rinna~

hehehe...ya la kak jln2 je la...hikss

UnGu VioLet said...

erm.. bestnye jalan2 erk...

zura@iwan said...

Ungu Violet~

jalana2 mmg besttt...

ppb_ppkp said...

zura...aku masak balik rehat..mujur semua dah ready..balik campak ajer...(bawang2pon aku dah ready)

POSH76 said...

ala la tomeinyer ur son...hehe

zura@iwan said...

ppb_ppkp~

wahh...time rest blk sempat gk la hg msk mcm2 nuh...ya la org rajin msk...

zura@iwan said...

POSH76~

ala posh tu bkn my son la....itu anak member hb ku...

neezareef said...

selagi berdua tu abiskan masa jln2 berdua...

zura@iwan said...

neezareef~

betui2....sokong2...hehe

ppb_ppkp said...

ZURA: BIASA LAAA........
EHEHHEH..AKU ADA SOKONGAN DARI EN RIZAL TU..MEMANG NAK SAMABR..TAPI INGAT NAK CARI NIKON ARRRRRR..HANG PAKAI NIKON D BRAPE???? rm???

zura@iwan said...

ppb_ppkp~

aku & hb mmg minat gk...tp aku mn ada pakai nikon lg la...hg silap org kut...hehhee