♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Monday, November 4, 2013

Weekend | Aktiviti Hari Sabtu...Kenduri dan Riadah Petang

Assalamualaikum..Salam Hari Isnin,

Siapa kerja angkat kaki! Ak dah angkat kaki nie...kahhhhh.
Esok pun ak kerja tau...ak kan pekerja cemerlang, gemilang dan terbilang...kakaka..

Asalnya nak balik kampung cuti hujung minggu, tapi tak jadi ...
Okeh dah 3x hari minggu kita tak keluar dari negeri Pulau Mutiara nie tau, 
Caya lah....tahan nafsu nak jenjalan, kita buat aktiviti riadah mengeluarkan peluh, 
Sihat tubuh badan...Alhamdulillah. 

  Kita story hari Sabtu punya aktiviti dulu yer, pergi kenduri kat rumah babysitter Irfan...dekat jerk, lepas zuhur baru keluar...tapi singgah sebentar kat Tesco..

 anak bapak...sempat singgah beli buku jap kat sini...hihi.....

 layankan baca buku dulu yer...marilah membaca! misi datang Tesco nak cari hadiah sebenarnya...huhu.
Nak cari hadiah...dah terbeli mende lain gak sama...satu barang Irfan dan satu lagi barang mr Daddy, kekeke...adat la tu tak de dalam plan..terbeli gak...haha. 

Dah selesai kita pergi makan nasi kenduri...perut dah berbunyi, erkkkk ...Alhamdulillah kenyang makan kat rumah babysitter Irfan...

 Yeayyy Irfan dapat main playground....ini aktiviti petang hari sabtu , Mr Daddy ada game volleyball so dia ajak isteri tercinta dan anak tersayang bersama...nasib baik ada playground nie, tidak dia nak pergi join Baba dia sama main volleyball...hehe..

 Mama pun berpeluh2 terkejar2 main dengan Irfan kat sini........

 Ma..Ma..nak naik....hehehe..

 nak climb...tapi naik satu step turun balik...seriau kut dia, tak per next time cuba lagi ye..

Seharian memenuhi aktiviti bersama Irfan, siang hari Irfan tak tidur....ha malam tu tidur awai dia..start kul 9malam dah tidur, kalau time weekdays....malam idur lewat sebab siang dah tidur kat rumah babysitter..huhu. 

Okeh...nanti sambung story hari Ahad pula yer...

Thanks drop by here...happy reading uols..



10 comments:

Nurzakiah Hanum said...

happy

NM03 said...

n3 kite sama... kesah ujung minggu. hehehe

duniafana said...

kena rjin2 bw p library...

wantie said...

ha..bagus. tanamkan sifat suka membaca.

Zura@Iwan said...

Hanum~

Alhamdulillah..

Zura@Iwan said...

NM~

tu la..sm ye..
tk de cerita len nk story dh..hehe

Zura@Iwan said...

duniafana~

insyaAllah..
nnti bw gi library

Zura@Iwan said...

wantie~

dia suka tgk gmbr2 beb..

ALoNa CintamaniszLite said...

Bgus irfan ni...cerdas dan cergas budaknya..

Zura@Iwan said...

k.Alona~

tu la kak..
dia kalau xtvt gini sonok la..
kalau g shopping complex tggu beli brg...mmg dia tk mau..haha..