♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, November 20, 2013

Keterujaan Irfan Di Malam Graduasi Kakak Ain

Assalamualaikum..

Cuti hujung minggu baru nie, hari Sabtu malam...berkesempatan hadiri konvo (ewah macam konvo universiti je kan..hikss) sepupu Irfan, kakak Ain di Bertam, Kepala Batas..dah tamat sesi 6 tahun, tahun depan dah standard one..congrats Kakak Ain. 

Irfan pada mulanya tak teruja pun...ada sesi ucapan, penganugerahan bagai..that why dia boring, sebab tak boleh pergi berjalan merata...hehe.

Tapi bila time concert...memang nampak keterujaan Irfan tue...:)

 Kakak Ain terima sijil ...

 antara yang tamat sekolah 6 tahun....termasuk Kakak Ain.

 ha...teruja sangat nak tengok...kena angkat dengan Ayah Long, concert dah bermula...hehe..

 nak pergi tengok sampai depan stage mana boleh ..

 nampak "fish..fish"

 turtles

 Kaka Ain pun buat persembahan...Kakak Ain sebagai Jelly Fish..hikss

 Lepas tu Kakak Ain berlakon sebagai Lawyer...

Cute sangat tengok kanak-kanak membuat persembahan, ada yang umur 4 tahun , 5 tahun...masing2 macam2 aksi...ada yang over acting, kekeke. seronok tengok...

Tu pasal la Irfan excited gak..sebab tengok "gelagat" hidupan laut kat atas stage tu, hehehe...

Neway...good luck to Ain, belajar rajin2 ye...tahun depan nak sekolah betui2 dah...

#Teringin nak hantar Irfan pergi "school" benarnya, ada gak servey2...  lagipun Irfan bila ada kawan lagi seronok. Tengok la macam mana, umor dia 3 tahun or 4 tahun ke..sebab sekarang rasa macam Irfan kecil lagi, memang ada kat sini, yang kindergarden sekali nursery..tapi fee tu kena diambil kira gak..hikss. Since now dah ada pengasuh yang jaga Irfan, kalau tak de..memang kena cari nursery gak le..huhu

Apa pendapat korang? Umur berapa tahun sesuai hantar tadika?

16 comments:

Gieyana said...

Kt nurcemerlang ada amik beb umur 4 thn..tp 3 thn x sure lak...kalau bg irfan g school awal at least dia da kwn nk main kan..kalau full day care smpai kul 6 cam nureen 420.00. Bln 12 ni start seisi 2014.

Mmg best beb tgk konsert camni..rs x sngka giler anak kita pdai performed..stg aku nk teruja tgk nureen blakon n menari lak..:-)

syawalsimpsons said...

nampak muka dier excited tu

Nurzakiah Hanum said...

nanti dia x sabar nak gak tue

atuk said...

Assalamualaikum Zura

Irfan anak yg cerdik
sebab dia ingin ambil tahu

wantie said...

hang akan lalui moment ni bila turn Irfan nanti. Aku dah alami moment ni masa Naiim dulu.

bangga giler bila Naiim jadi emcee tu. Ramai mak mak kat sebelah aku dok cakap, lancar nya budak tu membaca, anak sapa la tu.. fuh vangga vangga...

hang dah nak sekolahkan Irfan ke?

el said...

sllu 4 tahun dah boleh hantar nursery/learning session
byk nursery wat mcm ni..pg belajar petang nursery

lieyalatif said...

ye la zura ...excited tgk muke irfan tu...tak sabar tu kotttt....nanti2 leh tgk irfan plak buat show n konvo....

Zura@Iwan said...

Gie~

nnti hg kasi ak ctc no nurcemerlang noh..sj nk sevey.

tu la..mybe 4thn ok kot, dia dh pandai ckp lancar kan...kalau 3thn ok gk rasanya, dpt gk dia kwn..kalau duk umah BS tu, dia tk dk kwn..

slmt menonton concert nureen..hehe

Zura@Iwan said...

sue~

tu arr...tmbh ngn muzik bagai.
lg la dia ingin nk tgk..

Zura@Iwan said...

Hanum~

aha Hanum
nk gk hntr dia gi school..

Zura@Iwan said...

Atuk~

Wslm atuk

Alhamdulillah..
doa2kn smoga smpi bsr cerdik..
n anak yg soleh..

Zura@Iwan said...

wantie~

inshaaAllah beb..
mudah2an pjg umurku..

ingt nk hntr awai gak..
dlm umur 3-4thn ke..

Zura@Iwan said...

el~

tu la ..
ad gk sevey tgk nursery..
mmg ada start 4thn..umor 2thn pun ada

Zura@Iwan said...

lieya~

hehe..
dgr muzik lps tu ada plak bdk2 buat psembahan atas tu..ngan nari2 bagai..
dia xcited la tgk..haha

~aYu~ said...

bestny atgk persembahan dia.. penuh warna warni. xmcam konvo anak saya.

Zura@Iwan said...

ayu~

biasa2 je concert dorang ni..
cuma sy tk brapa best lagu yg dorang guna masa psembahan mcm tk sesuai je..hhee