♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, November 19, 2013

Cerita Irfan...

Assalamualaikum...

Haiii blogger...
kelakar la pula bila terkenang entry semalam...kahhh!
Terbit idea nak berpantun, kalau masuk pertandingan pantun sure ak kena reject sebab pantun suka hati jek..hahaha

Lama tak update pasal Irfan kat sini...blog Irfan pun lama tak kemaskini..huhu. Sorry ye Irfan...nanti free Mama update k.

Cerita sabtu hari tu, Mama dan Irfan tinggal berdua pagi tu sampai tengahari, Baba now sibuk dengan aktiviti sukan volleyball..tak per minat suami tersayang kena la support.

 Selalu kalau tinggal berdua macam tu la...Irfan nak ada orang main bersama..tak per Mama tetap layan kamu sayang...bila lagi kita nak main sama2 kan...

 Kalau main sorang-sorang, kejap je la..nanti akan datang cari Mama or Baba..ajak duduk sekali..sweet kan Irfan..hehe

 Melainkan khusyuk menonton cerita kartun...sambil minum susu, sampai terlena ..so masa tu la, baru Mama boleh pergi buat kerja dengan senang hati...tapi kena cergas, sebab nanti kalau Irfan bangun...memang tertangguh pula kerja..haha..

 Sopannya duduk bersimpuh anak teruna weh....hahaha, ni khusyuk tengok dvd monster university la ni...Mama snap gambar pun tak bagi....haha, duk ulang tayang dvd monster or the croods ..jenuh..hehe,  Mama pun kena layan sekali menonton cerita nie...hari mood tak baik .huhu.

 Nak minum, nak makan...pakai seluar dan baju pun dah nak buat sendiri..sel-sel otak sedang berhubung...hikss

Main dengan Irfan memang best, satu umah jelajah...main keja-kejar , seronok bergelak ketawa...kekeke.. Pandai pula, bila tak nampak Daddy ...pergi cari kat bilik tempat Daddy lepak mencari ilham, "Ba..Ba..tak da" sambil tunjuk isyarat tangan tak ada...hehe.

Owhhh Irfan dah potong rambut...gambar kat atas ni, rambut lama...panjang sangat rambut Irfan, Mama suka rambut pendek, nampak smart...hehe..nanti Mama update kat sini ye, Irfan dengan rambut barunya, kali ni baru 3x kot Irfan potong rambut...hehe

 Lain sangat Irfan sekarang, dulu kecik2 memang bambam Irfan nie...since umur 1year ++ badan dah susut, entah la, Opah Irfan kata...kalau ikut masa Mama kecik2, memang jenis kurus...then Baba pun, nak refer MakTok Irfan dah tak de, tapi kalau tengok gambar lama..Baba Irfan pun jenis tinggi...cuma pipi la chubby...hikss. Risau gak Mama bila nampak Irfan susut je badan, kadang2 ok nak makan..kadang2 main2, banyak main dari makan Irfan nie...tensen gak woo bila anak tak mau makan, kalau Irfan tak sihat bertambah susut la badan, tapi setiap kali check up..Alhamdulillah la BMI Irfan normal...

Bagi Mama, Irfan sihat dan sempurna...aktif macam kanak2 lain...Alhamdulillah.

Eh petang sabtu baru Mama dan Baba bawa Irfan jalan, pergi lepak rumah Mak Long kat Bertam, malam tu nak tengok Malam Graduasi kakak Ain..hehe..

#next entry...soon...thks all,

12 comments:

Nurzakiah Hanum said...

comel dia

wantie said...

at least sekarang hanmg dah ada org yg nak main kejar kejar ngan hang. sukur..


Myra Jay said...

Memang comel sesangat :)

Biasa la budak2 baya irfan mmg kalu aktif skit akan nyusut badan + diorang tak lalu makan..
sama mcm anak sedara myra, skrg da 3yrs makin melidi je bdn sbb dr umo 2yrs xmo makan.
Lps bg mkn Omega ngn stemcell, terus hr2 mintak makan, siap ckp nak gemuk ;)

Kesuma Angsana said...

mkin besar mg encem dier ni yer... done nuffnang

Gieyana said...

Normal tu beb psl by irfan mmg bdn akan susut..nnt dh 5-6yrs lg ar..

el said...

sure gamat flat kat sn hangpa dok main kejo2 kan kan kan hahahaha

Zura@Iwan said...

Hanum~

thks dear..

Zura@Iwan said...

wantie~

ya la..
tatkala iwan outstation ke..
ada gk peneman..

Zura@Iwan said...

MJ~

macih myra..

tu la..ada suggest srh amik mealshake + omega..tp blm ada budget..

Zura@Iwan said...

KA~

hehe..
encem ikut Baba le..
thks KA

Zura@Iwan said...

Gie~

kdg2 ikut keturunan gk kan..
dia ikut ak or iwan..hehe

Zura@Iwan said...

el~

mmg gamat..dia gelak seronok..haha
tmbh2 ak suka cium perut dia..
dia nk cium perut ak blk..ahha