♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, November 5, 2013

Weekend | Aktiviti Hari Ahad...Riadah Juga..

Assalamualaikum...Salam Maal Hijrah 1435,
Bestnya, ramai yang cuti...
Saya? kerja la...pekerja yang rajin kan..kan..haha..
Nasib baik mak saudara ada, boleh tolong jaga Irfan hari nie,
Babysitter Irfan cuti ada hal...
Mr Daddy pula ada game lawan volleyball sempena untuk MAKSAK ...huhu
Kut2 Mama dapat balik awal ke hari nie? hehehe..

Okeh2..nak sambung cerita hari Ahad baru ni, 
memang full la aktiviti weekend Irfan dengan Mama dan Baba..
Siang tak tidur....malamnya tidur awal...hikss.
Hari Sabtu story sila baca entry sebelumnya ye..
Pagi2 Ahad sambung pula beriadah...

 Mr Daddy pagi2 lagi ajak berjogging kat Bukit Dumbar Park...nasib baik Irfan pun gerak bangun tidur dia ok, Baba dia gerak memang no hal punya..sebab dia tau nak bawa jalan2..hehe

 Nyaman sungguh pagi tu....hirup udara segar sambil mengeluarkan peluh..

 Dahsyat Irfan ikut Baba dia jogging 3 round tu....haha, lepas tu...yang lawaknya, dia cakap..."nat..nat" (penat) kekeke..gigih ajak Baba lari lagi lepas tu...kakaka..

 Sudah tak yah lari....meh main bola dengan Mama pula...penat tu lari..haha..

 Pose "Peace" dia aje...haha

 makin slim dah ha...asyik lari jek..huhu..

 Lepas berjogging, cari breakfast roti bakar + telur 1/2 boil pula..hehe...masa otw nak pergi breakfast tu, my Sis call ajak join sekali bawa anak2 mandi manda, so ajak sekali my Sil bawa anak2 dia. Kitaorang balik rumah dulu lepas jogging kan...lepas tu baru keluar pula, sementara nak tunggu my Sil dan anak2 + ayah mertua sampai. Ayah datang Penang hari Jumaat ritu, lepak rumah my sil...

 Irfan seronok sangat dapat jumpa Kakak Tasya dan Misya...picture ni masa kat area office lama en suami, singgah tengok pertandingan burung...Ayah mertua memang minat bab2 burung nie...hihihihi...

 Irfan ni..kalau masuk pool memang tak de nak menyelam2nye...dia berdiri dan berjalan dalam air tu je, huhu...tak berani lagi anak mama nie,asyik tengok orang buat apa jek...nak ikut tapi teragak2...

 Kakak Tasya, Misha dan Kakak Ain....Kakak Ain dah berendam lama kat sini....tuggu kitaorang lambat sangat sampai....

 Irfan tu basah sebab asyik percik2 air je ha....sampai Mama pun kena basah, kalau ada Mr Daddy boleh la bawa dia rendam dalam air, Mr Daddy tak de teman Ayah tengok pertandingan burung...Mama mls nak masuk dalam air, ramai budak2 ha....main dengan kakak2 dah ler...

sian dia tergelincir sikit...sebab nak ikut Kakak2 pergi ke tengah....nasib baik Kakak Tasya cepat2 pegang dia....huhu. 

Tak per lain kali kita pergi swimming kat tempat lain pula ye....sini ramai sangat. Petang Ahad tak boleh keluar sebab hujan turun dengan lebatnya, kalau tak Baba ada training volleyball lagi la...hehe..kita lepak rumah petang tu, rehatkan badan...

 Memang penat + fun aktiviti hujung minggu kitaorang...yang best Irfan la, dia seronok nak berkawan...kalau kakak2 balik, marah tak bagi balik....sian dia, nanti kita pergi school k....

#ada sumber yang saya dengar,...kalau belajar swimming boleh mengelakkan dari penyakit asthma....wallahualam, betulkan saya kalau silap info...sebab sumber ni pun saya dapat dari kawan saya gak doctor yang suggest. 

10 comments:

el said...

esok2 oklah irfan tu
mmg fobia skit je
budak2 lama dpt air seronoklah tu

aku cuti 4 hari uols
x g mn2..terbungkang lam bilik
rehattttt haha

Zura@Iwan said...

el~

tu la..
tk lama dia ok la tu..
dia terkejut sket
dia mmg sonok main air, tmbh2 kalau ada kawan

phm2 situasi hg..
awal2 preggy mmg tk larat sket kan..

::NureeN:: said...

mmg mandi pool best.. hehehe
x per.. irfan meh belajaq ngan emir.. emir bab kolam advance :P

wantie said...

sejak banak kat Aleesya, tak nah pun ajak hubby gi mandi manda kat sini. sian Aleesya. nenanti la nak wak dia pi.

wah irfan ngan baba sama naik.

ALoNa CintamaniszLite said...

Bagus Zura...mmg kena ajar anak2 aktif sejak dari kecik..
bagus utk tubuh badan dia..

Zura@Iwan said...

Nureen~

mmg best..
irfan dia xcited nk main..
tp tk de org dewasa nk teman..
huhu..ak pakai bk tk sesuai plak..

tk per..lama2 dia pandai la
lgpon km jarang gi mandi kolam la weh..

Zura@Iwan said...

wantie~

eh bkn ke hari tu hg penah bw aleesya gi mandi pool? kt taman belia kan? hmm...

ha la..sm naik lari bsama ,

Zura@Iwan said...

k.ALona~

tu la kak..tkezut baba dia..
dia bleh lari 3 round bsama..huhu..

moga2 bsr nnti dia cergas..sihat tubuh bdn..

mak + pak dia dulu sporty..hehe

syawalsimpsons said...

seronoknya dapat riadah sama2 ngan anak..

Zura@Iwan said...

sue~

seronok bsama anak kan..
masa paling berharga..