♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, March 1, 2013

Holiday@Langkawi : See Them, Touch Them & Feed Them

Assalamualaikum..Salam Sejahtera.

[entry nie yang mengandungi paling banyak gambar saya rasa..hihihi, malas nak entry sambungan-sambungan dah...huhu]

17.02.2013, Masih hari kedua di Pulau Langkawi...hari kedua memang kami plan tumpu dua tempat ni je...Underwater World dan Bird Paradise,Wildlife Park...lepas dan penat menjelajah di Underwater World pagi tu, kita rest kejap...makan tengahari bagai, pergi ambil kereta dekat rumah kawan saya. Petang baru pergi Bird Paradise yang terletak di area Jalan Ayeq Hangat tak salah saya...:), nak tahu details or sejarah pembukaan Bird Paradise Wildlife Park ? sila klik LINK ...macih..hihihi..

Entrance Fee (with MyKad) ; Adult RM15 , Children (3-12yrs) RM 10. 

Zura@Iwan.Co pun pertama kali datang sini....so mari kita jelajah bersama-sama,


"Close Interaction. Fun With Animals"
See Them.Touch Them.Feed Them

 Irfan yang tidur dalam kereta kepenatan ronda-ronda dalam Underwater World, now sampai sini dia terjaga dah dari tidur...terus muncung-muncung mulut tengok burung ...:)

 Burung Macaw tengah bergaduh...~~


 suka makan kuaci..saya kasi kacang dia pilih kuaci..hikss...Owhh ye anda boleh beli makanan animal mana yang anda nak kasi makan...kalau beli kesemua makanan tue package rm10, kitaorang tak ambil semua pun..

 alahai..sian yang kaler putih dia..dia takut nak berebut makan..hehe

 me with Flamingo di belakang...


 ada juga acara feeding buaya ni...tapi masa kami pergi buaya ni dah tidur..maybe terlambat kut sampai...huhu


 Palm Cockatoo

 Binturong

 Cute je Squirrel ni makan kacang...hikss


 Feed Me Here

 bebas je Peacock nie...

 part feed burung Budgerigars ni yang best....jom tengokkk...

 jinak sangat le....sangat cute okeh..geram saya tengok..macam nak ambil sekor baru balik..kahhhh!

 Irfan pun nak kasi makan...tapi dia boleh nak makan makanan burung tu...adoyaiii...

 seronok dia tengok burung berkeliaran....meriahhh!

 kita suruh tabur makanan atas pasir tu..dia pergi buang kat lantai....tak boleh, nanti terpijak kang burung tu...sian burung comey tu...

 geram kan kawan-kawan....

 haihhh...model burung ni...wakakaka...

 beratur elok je itik nie ha...hihi..

 We are Here..

 katanya nak kasi gambar nie kat "awek"...ngeee

 dah lepas part Bird...kita masuk part Mamals dan Reptils pula..

 Ostrich tengah mandi..

terkejut saya,  bahaya ni...jalan kat kadang Ostrich kena berhati-hati...sebab saya nyaris kena patuk dek Ostrich ni..terjempol kepala dia...hahaha


 donkey...

 part kat Rabbit ni pun best....tapi kami tak beli makanan rabbit...huhu....sangat jinak okeh...

 mula-mula masuk..Rabbit belum menerkam si Irfan lagi...steady je dia..haha....

 Irfan yang sangat happy!...

 buat muka cute dia..hahaha, terkejut sebab kena terkam oleh sekumpulan Rabbit..kekeke..

 berani-berani...

 tengok tu....Rabbit tu berdiri nak pergi kat Irfan...hahaha

 part ni best gak....jinak ....geli dak? kebetulan ular ni baru je salin kulit...that why kulit dia shining gitu, penjaga tempat ni yang offer kita bergambar, kalau kat tempat lain mau kena rm10 tu..sini free je...

 letih juga berjalan kat sini...berpeluh , masa untuk balik ke hotel....mandi manda bersihkan diri...:)

must visit here ye kengkawan....memang best!

Kita lepak-lepak kat pantai lagi...mandi laut petang tu, besok kan nak balik Penang dah....so apa lagi..jom sambung next entry ....hahaha..

Happy reading...Thanks drop by here!

Happy weekend!

LOVE uols
ZII


20 comments:

Mar Maria said...

wah..sgt terasa keseronokkan tu..bestnye..

Nurzakiah Hanum said...

bestnya
seronoknya

ALoNa CintamaniszLite said...

wah...satu pengalaman bagus utk irfan ni...tgk muka dia teruja abes!!!

wantie said...

ku tak pi pong sini. lenkali leh la pi. hehehehe

Gieyana said...

menarik gak tpt ni noh...byk org tak?

el said...

cute betul anak teruna hang
fuhyooo kena belit ngan ulaq..berani betul hang

psttt aku suka baju hang ni..hang beli mn..cer cite cer cite

mama ila said...

wahhh..bestnyer...banyak burung berterbangan..hihi..

Zura@Iwan said...

Mar~

mmg seronok bila dpt menyentuh animal ni..

Zura@Iwan said...

Hanum~

best2..

Zura@Iwan said...

k.Alona~

tu arr kak..
pgalaman bg saya gak..
pestime masuk sini..

Zura@Iwan said...

wantie~

len kali pi ar..

Zura@Iwan said...

Gie~

aha menarik gak..

time aku pergi ada la orang gak..

mybe dh nk abis cuti sek..so tk brp ramai..

Zura@Iwan said...

el~

hehe..
berani la sikit2 beb...

pstt: nnti kita ceta..ala aku beli dkt je.haha

Zura@Iwan said...

mamaila~

burug berterbangan bebas..bestnya..

Sidratul Muntaha said...

ni kalau ara nmpk
pot pet pot pet la
burung2

*∽ IZAN ∽* said...

budak2 memang suka main ngan binatang...!!! mesti seronok habis tu siap leh kasik makan lagikkk

Zura@Iwan said...

Ayu~

hehehe..

ara dh pandai ckp..

best arr

Zura@Iwan said...

Izan~

aha tu arr..

saya pun xcited..hehe

Zee Suhaini said...

salam kenal..

bestnya..tak sabar nak gi langkawi..
tang ular tu..eee tak sanggup..geliii

Zura@Iwan said...

Zee~

Salam kenal..

best2...sila la terjah langkawi yer..

skrg Le tour de langkawi..katanya best..