♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, March 5, 2013

Holiday@Langkawi : Aktiviti Santai dan Ronda-Ronda

Assalamualaikum..

Sorry...masih ada story holiday di Langkawi yang belum habis... sayang pula kalau tak endingkan sesuatu cerita kan...:), saya harap masih ada yang sudi membaca dan singgah blog nie yer...blog yang tak seberapa, saya hargai kunjungan kalian...walaupun saya tak sempat nak blogwalking sekarang, dek kerana masa dan kerja yang perlu diuruskan terlebih dahulu...hihihi.

17.02.2013~

Petang tu sempat juga kita lepakking bersantai di pantai lagi, setelah penat jelajah Underwater World dan Bird Paradise siang tu....dapat Irfan mandi laut kali ni..kekekeke..

 Pantai Cenang ni..pasir dia putih+halus...memang best, sampai masuk mata Irfan habis...huhu...

 mula-mula hero kecil ni gayat kut...hihihi..

 Irfan pun tengok camera...pandai!..

 biar dia bebas bermain dulu.....:)

 Mama tak mandi laut..mama tengok anak Mama dan Baba dia mandi pun dah senang hati..hehe

 ha tengok...dia sendiri yang pergi ke laut tu...cari Baba dia la tu....


 seronok pula dia main air...tadi gayat....seronok sampai tak mau naik pula..haha

My friend suggest pergi mandi kat Pantai Pasir Tengkorak, tapi tak sempat pula nak terjah....dia kata kat Pantai tu...lagi bersih dan cantik laut dia...inshaAllah next time kita try pergi sana yer..

18.02.2013 ~

Hari last di Langkawi... kami sempat lagi ronda-ronda sebelum balik ke Penang...pagi kami breakfast di cafe hotel, then 12.30pm kami check out....

 Best chalet nie....puas hati.....

 Irfan tengok laut lagi ke tu? hahaha..

 kereta my friend yang berjasa ..kami ronda-ronda pergi ke padang matsirat untuk lunch ikan bakar yang femes , namanya Jom Ikan Bakar.. singgah jap kat sini area airport ...tengok view yang cantik....snap gambar sekeping dua...

 cantik betul permandangan laut kat sini....kalau lepak petang2 best gak..

 gambar romantisss berdua pun kena adoo...poyooo

 nie pun poyoossss...hahaha

 sweet family...perasan!...hehe

 [credit to juadahmalaysia.com] Saya tak sempat nak snap picture ....makan kat sini style layan diri yer, tapi memang banyak tul lauk pauk dia....air pun layan diri yer..memang sedap,

 then ntah macam mana...kitaorang teronda-ronda sampai ke sini....tak salah saya ni area Pantai Kok kut...huhu

 lepak kejap...suap Irfan makan, tadi dia tak mau makan...kerja minum air je, panas kut kan...

dah tak tahu nak meronda ke mana,....we all pergi rumah my friend lepak rumah dia, lagipun my friend sudi nak hantar we all ke Jety nanti...Kabel Car we all tak pergi pun, lagipun hubby cakap tunggu Irfan besar sikit la...nanti kat atas nun...mau dia berlari-lari, jenuh nak kejar.....risau mak haihhh...haha...

Apa-apa pun..trip last minute ke Pulau Langkawi ni , sangat-sangat la best....happy moment for our small family...kenangan terindah yang saya tak dapat gambar dengan kata-kata, travelling is the best treatment for the best relationship! (betul entah ayat aku ni..hahaha). InshaAllah next time...kita datang lagi Pulau Langkawi..:)

Happy reading uols...thanks drop by here^_^

Love
ZII

26 comments:

Nurzakiah Hanum said...

hapynya dia

Puan Hazel said...

zura stay kt chalet mana? plan nak ke langkawi kat in near future..

wantie said...

tu la budak budak ni kalau nampak laut asyik nak main je.

tak pe irfan leh join baba kat dalam air tu.

Zura@Iwan said...

HanuM~

happy!

Zura@Iwan said...

Puan Hazel~

kita duk Langkapuri Inn ..

Zura@Iwan said...

wantie~

Irfan mula2 dia gayat kut masuk laut..

lama2 dia sdiri yg pi..ok arr..

MrS. F!zA said...

hjg bulan 5 ni nk pegi lgkwi jgk..leh lah pegi mkn kt jom ikan bakar tu..

fazilzura said...

syok nyeeee

fazilzura said...

eh lupe... bln 10 ku trjah langkawi

::NureeN:: said...

mandi laut lgkwi rasa lain ngan penang ke zura hehhhe :P

ALoNa CintamaniszLite said...

tu bkn datai laa akak rasa...
zura gi tu kat area pantai yg ada rumah api dan kapal2 layar tu ke??
kalo betoi yg tu...yg tu pantai kok nama dia. Jalan nk ke tempat kete kabel tu, kan??

hehe...sori lah kalo salah..hehe..
bkn pe..akak nampak ada pulau buatan tu..sama mcm tempat yg akak ckp tu..

Ratu Hatiku said...

Seronoknya irfan dpt main pasir ya.. :D

Zura@Iwan said...

Fiza~

aha...
try la terjah Jom Ikan Bakar tu..
tk slh saya mmg femes tu..
bleh tahan gk ramai kalu time lunch..hehe

Zura@Iwan said...

fazilzura~

syok2

Zura@Iwan said...

fazilzura~

terjah jgn tk terjah...
shopping coklat byk2 na

Zura@Iwan said...

Nureen~

aku tk penah mandi laut kt png weh..tp rasanya mmg lain..kt pantai cenang ni best lg kut...

dh nama tmpt pun lain weh..mmg rasa lain la..hg ni..apa daa

Zura@Iwan said...

k.Alona~

aha kak..betui2..
sy confius..sbb kami ronda2 tu nk cari teluk datai arr...
tersinggah kt pantai kok ni...
tmpt kapal layar tu tk amik gmbr pun..sbb pns sgt...sian irfan haihh...

thks kak gtaw yer..zura dh tukar kt entry tu

Zura@Iwan said...

Ratu~

aha..pasir dia putih halus..
bestt

Mar Maria said...

mmg nmpk feel hapy sis sklurga tu...hehee

key-one said...

bestnyaa holiday. sweets family. comel jer irfan =)

key-one said...

bestnyaa holiday. sweets family. comel jer irfan =)

Zura@Iwan said...

Mar~

tenkui dear...
Alhamdulillah..

Zura@Iwan said...

Key One~

thks dear...
u 2 so cute..hehe

Zura@Iwan said...

Key One~

aikk 2x kali komen..hehe

Zie Fauzi said...

senang tak bawa budak kecik ni berjalan?? teringin nk jejak kaki ke langkawi lg tp mcm payah je nkbawa dak humaira tu...huhuhu

Jemput singgah ziefauzi dot com

Zura@Iwan said...

Zie~

biasa la kala bw budak ni..ada la cabaran2 yer..

ada certain time dia mood ok..ada kdg2 mood tk ok..hehe...

depends pada kita yg nk handle tu le..