♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, March 15, 2013

Sabah2008 | Saja nak abadikan kenangan di blog nie..

Assalamualaikum..

Sekali sekala mengimbas kenangan 5 tahun lepas....

Sebenarnya pergi Kota Kinabalu ni dah lama....tahun 2008, tak story dalam blog pun sebab masa ni tak aktif berblogging lagi. Saya baru perasan tak de dalam blog pun sebab my sis yang beritahu...dia saja nak survey tengok trip kitaorang masa pergi Sabah...tengok-tengok tak de...huhu. Tapi segala gambar tu memang ada disimpan...kenangan habaq hang (terikut ngan si El dah gamaknya aku ni..haha)

 Tempek 3-4 keping gambar je lah...tempek banyak-banyak nanti boring pula...:)

 The Waterfront , Kota Kinabalu..




 Pasar Kraftangan , Kota Kinabalu..

 Cenderahati kraftangan dan mutiara ada dijual di sini...

 Banyak ikan, sotong, ketam bakar kat Pasar ni....hurmmm..

 Kenangan kita berdua....:)

di kaki gunung Kota Kinabalu...mak aiii...naik ni sejuk bangattt!

 trip kitaorang dengan family nie...Gieyana.Co...(Rozie masa ni nureen berapa tahun ha? .. sorry noh aku tempek gambar kat sini...hihi)

 cantik permandangan gunung KK di belakang kitaorang ni....

 Berkabus je....

Kinabalu Pine Resort...hotel yang cantik di Kundasang tak salah saya...macam kat oversea..hehe

berkesempatan melawat Monsopaid Culture Village bersama kawan suami yang stay kat Sabah..dorang yang bawa kitaorang...masa ni Gieyana.Co pergi bersnorkelling di Pulau...

kitaorang tengok apa ni..

en abe saya menari.. ewah2..hehe

bergaya je lebih habaq hang...hahaha..

kenangan naik flight bersama....

Muka tak berubah noh..hehehe...

En suami ada juga plan nak bawa cuti-cuti ke Sarawak...tapi tak sure la bila, sebab kali ni ada hero kecil tersayang tu...flight charge infant pun kena bayar rm50 tu....bukan apa, mak dia teringin nak fly...kahhh! Ala kita cuti-cuti semenanjung pun dah ler...kalau Irfan dah besar nanti, lega sikit nak jalan jauh kan...hehe. 

Kita hanya merancang...Allah s.w.t yang menentukannya...In shaa Allah perancangan Allah yang terbaik untuk umatnya....Semoga diluaskan rezeki kami sekeluarga...Ameen...

Sharing is Loving!hihi..

Terima kasih uols..

Love,
ZII



16 comments:

Nurzakiah Hanum said...

anum x pernah sampai lagi

el said...

teringin gak lah nak smpi sabah swrk tu..cantek eh kinabalu pine resort tu..mahey dok

Zura@Iwan said...

Hanum~

ada rezeki boleh pergi nnti..

Zura@Iwan said...

el~

aku tk tau bila nk smpi plak..hehe.

aha cantik..n sejuk....tk salah aku mahai kt sini...

♥cikmOt♥ said...

bila tah nak p sabah...hurmm...

JaSSNaNi said...

wow.. sabah bah...
sonok jalan2 makan angin naik kapal terbang ye... :) berbulan madu lah ni ye.... :P

Elya Roza said...

best g saabh...now nk g sabah takot plak kan

Zura@Iwan said...

cikmot~

in shaa Allah..one day pergi lah..

Zura@Iwan said...

Jassnani~

hehehe...

lama dh kak pergi ni..

Zura@Iwan said...

Elya~

in shaa Allah Sabah ok je kat bandar KK tu..jgn la pergi pulau2..hehe

ALoNa CintamaniszLite said...

akak sekeluarga gi KK pun 2008 jgk tp hujung bulan november cenggitu, hehe. Mmg sonok kan?? Tingin jer nk mendaki gunung kinabalu tu. nampak mcm dekatttt jer tp adik akak dh naik situ citer jenoh jgk ler kalo badan tak fit. Masa turun semula leh tercabut kuku ibu jari kaki kanan dia kalo tak silap, hhe..

wantie said...

waaaaaaa.... cancell aku nak gi sabah tahun depan. lahad datupunya pasal...

laki aku ckp " dont take a risk"

Zura@Iwan said...

Kak ALona~

oo kami pegi bulan Julai 2008 tak slh...seronok dpt naik flight sm..hikss..

tiggi kak gunung kk tu..huhuhu..kena prepare jasmani rohani bagai...tp mmg sejuk kan kt kundasang tu...

Zura@Iwan said...

wantie~

in shaa Allah tak de apa2 la..KK slmt rasanya...

kak aku pergi miggu ni sabah..hehe

AzieFirdaus Kamarudin said...

terkejut lak tgk gmbr kak wani n tuan tarmizi..hihi

Zura@Iwan said...

Azie~

gmbr lama ni..masa ni pun dorang blm ada bb lg..mybe bb dlm perut la kut..hikss..