♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, December 4, 2009

Edisi AidilAdha~Perak

Rayer kedua kitaorang mcm besa la, balik mana lagik…kampung aku plak la, Perak Darul Ridzuan gitewww….

Pagi tu bertolak dari Kedah trs ke Perak, ala tak lama mana pon….1jam lebey dah sampai. Bagi aku dekat la, coba duk jauh2 tgk sure rayer sblh pihak jerk. Cuti rayer haji ni kan singkat jerk tak mcm rayer pose.

Sampai2 kat kampung aku, kitaorang bersiap-siap nak gi kenduri adik abah aku kat Alor Pongsu, ada buat kenduri korban sket…so apa lagi masa utk nyum3x la. Time tengahari lak tuh, perut mmg membuak2 lapor…kahhh.

Antara gambar2 yang sempat di memorikan ketika kami beramai2 terjah rumah kenduri di kala itu kami saje yang conquer..walaweiii…orang dah pakat balik kami baru sampai. Ye la bertolak dari rumah selepas zohor.


P1080355P1080358
P1080356

Lepak2 dulu slps kenyang yer....



Sementara tu kita posing2 dulu…..hehehe…senyum ok nampak gigi…kahhhh
P1080364
Manje2 ini dua org budak….
P1080363
Tak mau duk senyap nih…anak sape la tuh…hikss..
P1080360
Anak saudara kitaorg la nih…..suker posing gitewww tau….hehehe..
P1080375P1080378
Posing lagik ngan adik2 aku yang masih single tuh..hikss…
P1080369P1080370
semntara tuh depa nih duk jolok lak, Uittt…sempat jolok2 lagik ka???…jolok rambutan daaa…
P1080381
Okiess makan rambutan plaksss…hehehe…

***lepas tu kitaorg terjah umah adik beradik len plak….cari2 mkn lagik, tp minum2 jerk sebab semua dah kenyang daaa
*** balik ke Selama plak petang tu jugak fenat sgtt, fenat jln2 & mkn2……..


pstt; xtvt weols 3-4 family berpicnic plaksss….nantikan yer…di mana??? ada lerr…hahahaha.

24 comments:

CaMaRPuTiH said...

meriahnyer raya ko. ngalah raya pose lak. bestnyer..!!!!

rindu kat kampung aku... lama x jenguk uwan. uwaaaa.....

zura@iwan said...

CAMARPUTIH~

wei cha ni dh ada kenuri korban adik beradik kena la gi..hikss...mn ada raye sakan...ziarah menziarahi gk..

el said...

jolok jgn x jolok
jolok kuat2 bang..nanti byk hasil
kahhhhhhhhhhhhhhhhhh berdekah3 3000x
hehehehe

AkMa said...

larr.. org selama rupenye ko ni zura..orang payrock la yer..

tahun depan leh la berya umah aku..x jauh pun kat kamunting tu ja...hehhehe

zura@iwan said...

el~

wakakaka...mampuih abg ipar aku marah aku nnti...jolok2...ayat x sengaja daaa....keke

zura@iwan said...

AKMA~

aaa org payroq la teman pon....

oo ya ka ko duk kamunting...ala dkt la gk..

CINTAMANISZ Lite said...

aa...dpt tgk ain gak kat sini..hehe

lawo baju hang tu zura...berkenan lak akak tgk, ngee..

zura@iwan said...

CINTAMANISZ~

aaa ain ada kt cini gk

hehhee...beli ready made je tu kak..hikss

wantie said...

buah rambutan!!!.. sukanya aku, awatla pokok aku kat kampung tak berbuah lagi nih.....

sonot tengok pics, nampak ceria meria ko seisi familly.

zura@iwan said...

wantie~

skrg musim kt Perak lak...hikss, tu yg mbuah jer tuh...

hehehe...happening best giteww

alyyani said...

tebalik dgn aku. aku perak dulu baru naik kedah. bak kata ko, dkt & 1 jalan, bole la balik.

mmg skang musim rambutan kan kat perak. dessert sepanjang kat perak, rambutan je :D

zura@iwan said...

alyyani~

tu arr...satu jln kan mmg bleh blk la...

betui2 skrg musim kt perak lak...

Jasnia said...

Raya haji lepas na pun balik kampung suami kat Bagan Serai...Dah dekat dengan alor pongsu tu... :)

Jasnia said...

Raya haji lepas na pun balik kampung suami kat Bagan Serai...Dah dekat dengan alor pongsu tu... :)

CuTeMiUt78 said...

waaallaa.. kemain meriah gitu.. hik..hik...hik.. sempat lagi jolok rambutan ya

zura@iwan said...

Jasnia~

ooo ya ka..aa dkt je la..

zura@iwan said...

Jasnia~

2x lak ..

zura@iwan said...

Cutemiut~

aaa kak meriah gitu...hikss

[-suziey-] said...

skang musim rambutan n mcm2 buah..sedap wei..geram tgk motan bergayutan

atty's said...

sonoknya ..kait rambutan..

Ena said...

wahh.. rambutan bestnye.. aritu x leh makan sbb batuk.. skrg dah nak abis musim x dpt makan lg.. hu3
meriah nyer.. raye cam nie.. bestkan..

zura@iwan said...

suziey~

aaa kt Perak musim buah plak la nih...hikss..cume km x de dusun pon...

zura@iwan said...

atty's~

tu la sempat lg kait rmbutan...hehe

zura@iwan said...

Ena~

batuk ke..skrg dh ok leh mkn la..

ok la besa2 jerk..mmg family kitaorg akan terjah umah adik beradik belah abah kalu beraye..