♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, December 11, 2009

Kenduri Khatan

Dengar jer Musim cuti sekolah nie, banyak lah kenduri kahwin dan tak lupe juga ada yang melaksanakan kewajipan berkhatan bagi anak2 laki...hikss.

Termasuklah adik ipar aku, senin br ni telah selamat dikhatankan...hehehehe. PIL buat kenduri kecil2 jer, jemput 2-3 org baca doa then packing2 pulut kuning hantar gi umah jiran2.
P1080614
dah siap masak pulut kuning...gulai daging...
P1080611
kena paksa buat peace tuh..muka msm mencuke, kwn2 mai melawat tuh...kekeke..
P1080619
P1080621Siap2 packing....


** Hmmm...abes dah kut citer lepas2...ishh rase ada lg la...kakaka..tp ikut la mood tuan empunye blog nih kalu rase nk citer teman citer yer...

**Sok weekend lg yer.....penuh ngan xtvt kenduri nih, mkn nasi kenduri smpi lebam ko...bdekah3x...

**Selamat Berhujung Minggu....take care...insyaAllah jumpe lg next monday yer..

32 comments:

CuTeMiUt78 said...

biasa la kan.. time2 coti2 sekolah.. berderet ngan jemputan kawin la.. berkhatan la..

el said...

dapnye pulut kuning ngan gulai daging..ko ada tapau tuk aku x zura...harus tidak kan..huhuhu
lama x mkn...kempunan lak...
nak mtk sape eh..hehehehe

abg dah potong...
of kosssssssssss kahhhhhhhhh

iNa said...

sebut khatan..
anak buah ina dh 2 kali nk p khatan tp x jd..huhu...
melalak2 kt klinik....
next year dh form 1....bile lg nk khatan pon x tau la..

iedaLUVsham said...

waa..sedapnyer!! ni plak tetibe nak jd jiran PIL kak zura, ekekek!!! :)

[-suziey-] said...

amboih kenyang mkn knduri ja..ekeke:p

Dee said...

kalo khatan style dulu2 lg syiok tgkkan..hehehe..

fazilzura said...

BETUIII .. sgt sokong..

bln ni bln makan .. enat daku dok makan nasik kenduri .. huhuhu

zura@iwan said...

Cutemiut~

betui2 kak....mmg besa la kan masa musim cuti sek la sesuai nk buat knduri kendara ke..

zura@iwan said...

el~

weiii...sure la aku taupau utk aku daa...utk hg mmg tau x cukup dh...kahhh...tingin hg buat la wei hg kan pandai msk..

cess.....dh potong u...

zura@iwan said...

iNa~

lorr ya ka...ni pon dia nanges juga tuh nk khatan, tp buat juga...ada kt hosp tu budak2 jerit nk khatan..hehe..

zura@iwan said...

iedaluvsham~

usihh ya ka...meh jd jiran la...hikss

zura@iwan said...

suziey~

ya la weii...aku hantu kenduri la katakan...kahhh...bdekah3x

zura@iwan said...

Dee~

aaa dulu mmg buat adat istiadat nk bkhatan ni...skrg x denya...khatan kt hosp & klinik jer...then buat knuri kecik2.

zura@iwan said...

fazilzura~

betui2...bln mkn nasik kenduri...hikss....

nnti ramai blogger cite psl kenduri la nuh

wantie said...

dapat la hang makan pulut kuning. hang kan suka makan pulut kuning. so apa lagi bedal ler sampai puas..

utk adik ipaq hang tu- nak jadi lelaki sejati kena ler sakit dulu.
kik kik kik

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.bestnyeee kenduri ekk
.meriah je ^^

zura@iwan said...

wantie~

suker la gk...tp aku lebey suker ketupat ngan rendang..huhu..

tu la psl..laki aku kata nk jd laki gentle kena sakit sket arr...dia mmg x jerit cm org len ms kt spetal tu.

zura@iwan said...

intan~

best mkn jerk....hehe

neezareef said...

family member akak taun ni tade yg bekatan...

CINTAMANISZ Lite said...

boleh masuk saf orang tua2 dah ler kat mesejid...hhe...

UnGu VioLet said...

kat mesia mmg mcm tuela kan.. cuti sekolah segala majlis ade.. klu kat sini lak, cuti sekolah, masing2 mesti gie holiday..

zura@iwan said...

neezareef~

ooo ya ka...kita ni adik ipar last le..

zura@iwan said...

CINTAMANISZ~

tu la....bleh masuk saf dh la...

zura@iwan said...

Ungu~

aaa mmg la...knuri tu sure ade....tp yg p holiday pon ade ungu...

naurah makwa said...

kak,teringinla nak gi kenduri khatan ni..tp takder yg berkhatan pun kat area umah naura ni

alyyani said...

tu la, masa gi klinik bawak nia, depan klinik siap buat banner pasal khidmat berkhatan. baru la teringat musim cuti sekolah org amik kesempatan nak khatan kan. steady je muka adik ipar k tu. hehe..

Ms AiReEn MoHd said...

sedapnyer aku tgk makcik bersila tu hah ceduk lauk...cikk bg saya sepriuk cik..wakakakaka...babe die tak timbul..aku da standby mouse aku ni...

IZAN said...

Fuhhh dah 'selamattt..!' heheheh.
Bestnyer makan lauk kenduri cuti2sekolah nih! huhuu

zura@iwan said...

naurah~

skrg jarang org buat knuri khatan bsr2an..hikss...stgh org ikut adat dulu...mcm2 diaorg buat...

zura@iwan said...

alyyani~

aaa ye la, kt klinik pon diorg ade promote bkhatan nih...adik ipar aku khatan kt spetal..tu arr tunjuk steady la tuh..hikss

zura@iwan said...

Ms Aireen~

kalu ko nk sama kena bjiran la gamaknya..kekeke...ala x kuar len kali ko klik yer...tq

zura@iwan said...

IZAN~

aaa slmt2 dh..kakakaka...

musim kenuri2 skrg...