♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Monday, October 7, 2013

Plan Last Minute Jalan2 Sampai Ke Perlis...haha


Assalamualaikum ..Salam Hari Isnin yang Ceria, cuaca masih hujan lagi di Pulau Mutiara ni..Alhamdulillah.

Alhamdulillah kembali bertemu lagi , korang semua sihat? harap2 baik semuanya yer. Ak kan setiap kali nak hantar Aliff kat pengasuh selepas cuti hujung minggu rasa macam rindu jek..huhu. Macam tak cukup cuti dua hari bersama Aliff..adoyai.

Plan mengejut en Suami baru nie, ak ni nak rilek je kononnya weekend baru ni...tup2 hubby ajak jalan2 terjah ke utara Perlis, katanya nak pergi satu tempat ni tak pernah sampai lagi...so memang first time lah weols terjah nie. Terjah pun gamble je..yang penting Alhamdulillah tak sesat, kita kat Malaysia je pon..lain la kat negara asing...hikss. 

Dah la main terjah je kekedahnya..bertolak from Penang pun lambat, ni semua kerna si isterinya nak prepare breakfast lah..nak settle kerja rumah dulu lah..si suami tak kisah punya, dia kata tak payah prepare breakfast apa la..kita travel so singgah je kat mana2...haha, kan kena seketol! 

Hari Sabtu tu memang cuaca mendung jek..sempat gak google destinasi yang ditujui guna henpon kesayangan tu, menurut yang penah pergi kat sini..memang beli barang2 kt situ murah sangat than Padang Besar...(jeng2 sure korang dapat teka weols pergi mana? bagi kengkawan yang duk area utara sure tahu kot! hahaha)..owhhh satu lagi dorang cakap cuaca kat sana sangat panas, huhu..tapi weols pergi hari Sabtu tu..memang sejuk aje, macam kat Cameron Highland..sebab hujan + weols sampai dah petang..hahaha. 

Nasib baik masih buka lagi gerai2 kat situ..Shopping sampai ke Perlis kekedahnya...kat Penang tak de kot! hahaha. Menurut kata suamiku...tak salah kita jalan2 makan angin lagipun cari pengalaman gak tak pernah sampai lagi kat sini, itulah suamiku dia suka travelling gitu, i pun dah terjebak ok sejak dulu lagi. I likeee! Tapi yang bestnya Irfan sebab dapat birthday gift in advance...mak pun teruja, tak sangka bapaknya nak beli untuk Irfan..terima kasih Mr daddy..Your son look so HappY!

Hujan since hari Sabtu lagi masa kitaorang pergi Perlis..bapaknya kata kalau tak de apa2 kita stay hotel kat Perlis...tapi kerna kecekapkan Mr daddy drive hari tu, dan masih berwibawa memandu kita balik tidur hotel kat SP...save duit Mr daddy..haha. Memang seharian je hujan hari Ahad tu...tidur plak kat rumah sendiri, home sweet home gitu, pagi2 lagi maknya bangun prepare sarapan...bapak n anak tidur lena, penat berjalan katanya, tak per bagi depa relax .haha..

Lagipun Mr Hubby nak settle urusan2 hal rumah di SP nie..hari Ahad kan pejabat kerajaan kat Kedah buka, so kita ambil kesempatan la buat mana patut..hehe. Terfikir gak dengan en suami kita,misalnya jadi move ke SP, kita kena belajar sesuaikan diri hari cuti la...jumaat dan sabtu cuti..hikss. Tu kalau dapat kerja di sana, dah tua2 ni sapa nak ambil kerja, huhu...nampaknya peluang menjadi surirumah terbuka luas kalau pindah SP..haha.Berangan!

Okeh la uols..nanti weols update ye ke mana weols pada hari Sabtu tu..ala pergi tempat biasa2nya, cuma yang best tu dapat jenjalan spend bersama family, best treatment in the world..haha. 

#lapar ni hujan2...huhu, lagipun pagi tadi tak breakfast...haha.















12 comments:

Nurzakiah Hanum said...

singgah pagi

el said...

aah beb ujan aje kat sini kan
bertimbun2 baju xkering2
tp alhamdulilah sejuk skit cuaca hehehe

ni pun igt nak pi jalan2..giler lama xjalan2 pusing penang..hopefully xhujanlah..huwaaaaaaaa hahaha

wantie said...

sekarang ni mang musim hujan. kain baju berkegantungan dalam umah. hahaha...

hujan pun sampai perlis kome yer.

Nad MamaZN said...

Beli ape jek kak?
Bestnya irfan dpt jenjalan sampai utara nun :)

Puan Ida said...

weekend dengan anak memng rasa x cukup kan
rasa nak duk dengan anak je
main dgn dorang ek
salam perkenalan dari ida
jemput singgah blog ida ye
umielman.blogspot.com

ALoNa CintamaniszLite said...

korg shoping kat ner??
wang kelian ke??

Zura@Iwan said...

Hanum~

thks siggh ..:)

Zura@Iwan said...

el~

musim hujan best..hehe..
sejuk cuaca kan..

amboi..hujan2 hg smpi ke War Musuem dh noh..

Zura@Iwan said...

wantie~

ya la kan..
biasa la time hujan gitu la..
kain tk kering di jemuran..hehe

aha..plan last minute..

Zura@Iwan said...

Puan Ida~

mmg tk cukup..
wpon irfan tu tk taw apa lagi..
tp dia sure rasa kena tiggal..huhu..
tiap2 hari hntr umah pgasuh..sedih gk..huhu..

thks siggh sini ida..
nnti free sy dtg blog ida..

Zura@Iwan said...

K.Alona~

hehe..
yeayyy pandai kak teka..

Zura@Iwan said...

Nad~

beli brg2 biasa je..
irfan mmg sonok jenjalan..
tp kalau duk dlm keta lelama tk brp suka..haha