♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, October 23, 2013

Wordless Wednesday | Sakit Berantai..

 Assalamualaikum wbt.. Salam Sejahtera,

Nak ambil mood balik nie...setelah dua hari bercuti bukan cuti berholiday yer, cuti satu family sakit..hehe..

Sakit itu Ujian...Alhamdulillah, Allah nak bagi rehat...

nie ubat saya...lama tak makan ubat sebanyak ini...

Mulanya si bapa yang bawa virus demam ...lepas tu jangkit ke anak, mulanya maknya syukur la sihat boleh jaga anak n bapa...at last malam isnin tu, maknya dah seram sejuk..sah la demam...selasa maknya terpaksa amik MC...bapanya pula take over jaga anak dan mak....terima kasih en suamiku...dah la package plak tu..fever+flu+cough..memang betul2 menduga..huhu

Hari ni Alhamdulillah saya dah sihat sikit...Irfan pun so far ok sikit, en suami dah sihat...harap2 semuanya kembali kepada normal, sian kat Irfan je la...hari ni dah kerja, kena la hantar kat Mak pengasuh dia..minta maaf sayang...Irfan kena faham k..

#bila situasi macam ni terjadi lah kita terfikir nak je resign duk rumah..):

16 comments:

Gieyana said...

Gws beb..kat opis aq pon pakat sakit..

Nad MamaZN said...

Moga semuanya beransur sehat...
Takpa, irfan sure faham punya :)

Nurzakiah Hanum said...

get well soon

el said...

aku sblm nak raya tu anak2 aku yg dmm..mula2 abg danish..pas2 berjangkit lak kat arwen ngan alana..pas2 laki aku sakit penin2 je..last sekali aku yg dmm..nasiblah mkn panadol je 2/3 hari tu..psai tu ms raya ritu tu xde mood nk mkn byk hahaha...

Sidratul Muntaha said...

get well sono zura
sakit2 ni kafarah..

Rizziela said...

Perancangan ALLAH maha hebatkan

wantie said...

cepat sembuh yer.

aku pun hari hari kena hujan. dah rasa seram sejuk.

Minum banyak air suam k.

Zura@Iwan said...

Gie~

thks beb..
tu arr..musim sakit plak la ni..

Zura@Iwan said...

nad~

aha nad..
sabar je kan..
dugaan Allah beri tu sikit je..

kesian kt irfan..huhu..

Zura@Iwan said...

Hanum~

thks dear

Zura@Iwan said...

el~

oo ya ka..
sakit berantai gk la family hg..hehe

Zura@Iwan said...

Ayu~

macih beb...
betul..sakit tu kafarah..
alhamdulillah.,

Zura@Iwan said...

Ziela~

ya Ziela..
kena sabar dan redha

Zura@Iwan said...

wantie~

hg tu..dh hujan
gigih nek motor..hehe

sila nek keta musim skrg..hikss

::NureeN:: said...

betul zura.. bila kita x sihat, paling kecian tgk anak2 kan..
mcm nak jd suriumah jerr...
aku dh 2 kali 1 family x sihat..
2 ari lepas, seb baik nasir ok walaupon dia ceri berry..
dia la masak n jaga aku..
aku tetap BFkan emir, sbb dia mmg x lepas la klau nmpk aku
BF dlm selimut huhuu
aku dh berselimut 1 malam.. esk pg tue alhamdulillah ok..

Zura@Iwan said...

Nureen~

ya la Nureen..
biasa la bila dh jd ibu berkerjaya ni..
tpksa berkorban gak kan..
nk resign pk plak byk commitment lg..huhu..
tk per anak zmn skrg independent..cuma pd certain2 case kena la kita sbgi ibu ni take care lebih...
tp tu la kan..naluri ibu ni kuat, sedih nk tiggl ank2..huhu..
semoga kita diberi kekuatan n kesihatan utk mjaga rumahtgga..ameen..