♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, October 4, 2013

Cerita Hari Nie...

Assalamualaikum ..Salam Sejahtera,

Hai bloggers..tentu semua seronok kan ,dah Jumaat nie? esok cutiiii! happy weekend uols!

Picture was taken this morning lah nie...:),

Mood ceria nak bergambar hari nie...hihihi...before send Irfan ke rumah pengasuh dan lepas tu ak pergi kerja. Selalunya Irfan pagi2 tidur,...ak la dukung dia, best je dia tidur lentok atas bahu Mama dia nie, lenguh weh dukung dia yang dah besar nie, dengan galas beg ak + beg Irfan lagi...kalau park kereta depan rumah tak per la, ni umah atas langit...nak tunggu turun lift lagi kan..bayangkan dengan Irfan tidur korang dukung menunggu lift, walaweiii..sabar je, mencabar kan menjadi seorang ibu nie..respect kat uols yang dah ada anak 2-3 org nie....owhh tak baik mengeluh ok. Bukan mengeluh cuma nak bercerita je...sharing is caring kan...huhu. Kalau ak gerakkan dia...dia buka mata kejap je, then tidur balik..hahaha.

Kadang2 je dia bangun awal...tu kalau dia tido awal la, Tapi hari nie Irfan dah sampai kat kereta baru terjaga dari tidur, dan mood baik nak bergambar,  ...Mama say "see camera Irfan..Mama nak take picture" dia pun senyum je tengok camera...pandai! Cute anak Mama nie..

Mama sayang Irfan selamanya....walaupun mama penat berpeluh keringat pagi2 sayang...hihi. Baik Mama dukung kamu..kalau lepas kamu, kamu bukan berjalan...berlari sokmo, risau Mama...kita kata jangan lari Irfan, dia lari lari..ingat kita nak kejar dia...huhu...len kali cakap, lari lari Irfan..mungkin dia tak lari kot!hahaha.

Rasanya ak ni manjakan Irfan sangat kan...kalau Baba dia nak marah ke, nak takutkn dia ke...ak dah sound Baba dia..huhu. Kalau ak sendiri termarah ke, sure ak cepat2 minta maaf siap nangis lagi..sensitif betul jiwa sejak menjadi seorang ibu nie, ya la en suami pun ada perli2 gak ni ...sensitif betul..haha.

Tapi walau cam mana pun, Irfan kena berdikari yer...Irfan dah big boy taw, budak zaman sekarang memang independent sebenarnya, dorang advance dan cepat bijak. See betui taw...Irfan pun macam tu, pandai demand..kalau ingat tu memang cepat,  now dah taw "Teco" (Tesco)...wakakaka...Anak2 korang pun macam tu kan? sweet dorang ni membesar depan mata macam2 keletah kan. 

Opss sorry...panjang pula ak mengarang nie, idea terkeluar dari otak kepala ak nie...so aku taip je la terus..hahaha..

Neway...thks uols drop by here...happy reading and happy weekend!
#Weekend ni ak nak rest kat rumah je..huhu, penat kot tiap2 weekend asyik outing je..boleh percaya ke???kahhh! percaya la...hahhahaa..tapi, ada tapi tu...Mr Hubby ajak jenjalan...huhu..malas okeh. ..


20 comments:

adrianna syaz said...

Salam jumaat zura.muka xnk senyum ke irfan

Nad MamaZN said...

Irfan dah byk ckp ek kak?
Saya skrg ni kena blaja terima keadaan yg dh berubah
Klu dulu asal wiken mesti nk jalan.
Skrg papa zakwan keje sabtu jadiknya kena tabahhhh hukhuk

♥ Wina ♥ said...

selamat berhujung minggu!

ALoNa CintamaniszLite said...

proses anak membesar akan menjadi kenangan terindah seorang ibu.
pengalaman seorang ibu membesarkan anak...dia adalah jururawat, dia adalah doktor, dia adalah kaunselor, dia adalah masterchef, dia adalah guru, dia adalah bos....mcm2 lagi la...

Nurzakiah Hanum said...

happy weekend

el said...

aku danish tu dukung gak w/pun dah 6taun..tp dukung blkg lah hahahah weii sape x sayang anak..marah2 pun hati ibu lembut..last2 peluk anak say sorry hehehe..tp cer bapak dia marah..kita pulak yg marah bapak dia haha

wantie said...

tu la.. pepagi memang perah keringat la nak mengantar anak ke umah bb sitter. Aku lagi la wei.. baju main Naiim, kasut, beg sekolah petang, uniform petang.

pas tu Aleesya nya baju la hapa la. semua nak kena angkut pi. time balik ambil Aleesya sekali ngan beg sekolah pagi, kasut sekolah baju kotoq bagai. dukung Aleesya lagi tu. mau reban pala bau ni.

Tapi tak pa. itu semua pahala yg kita kutip sikit demi sedikit. tul tak?

atuk said...

Assalamualaikum Zura

Irfan dah cerdik...

Zura@Iwan said...

adrianna~

slm jumaat..
dia senyum tu tp senyum br bgn tido..haha

Zura@Iwan said...

Nad~

aha Nad..
byk ckp gak..hehe..

tk per Nad..
nk buat cm mn kan..suami keja..
akak ni smntara cik abe ada msa kan..
kalau dia keja tk leh gk..hehe

Zura@Iwan said...

Wina~

slmt bhujung miggu gak..

Zura@Iwan said...

k.Alona~

betui tu kak..
mmg kenangan yg sgt indah..terima kasih ya Allah..
pgalaman mgajar segalanya...tp zura ni kdg2 tk kuat gk kak..
byk yg perlu amik ilmu dr org2 lama..hehe

Zura@Iwan said...

Hanum~

happy weekend gk..

Zura@Iwan said...

El~

6thn dukung tu? ak ni bdn kecik dr hg..hahaha..tu psl hg bleh lg dukung danish..wakakaka..

bapak pon syg anak kan..tp bapak mesti la tegas..cm mn nnti anak nk hormat bapak kan..hehe..

Zura@Iwan said...

wantie~

ya la..masing2 pgalaman kan...hg dh dua org ank..ak ni br sorang, tu la kena amik segala pglaman ni utk ms depan...so kena la plan, nk anak kecik kena tggu dulu..haha..

inshaAllah ..semoga dpt pahala..

Zura@Iwan said...

atuk~

Wslm atuk..

alhamdulillah..
semoga irfan cerdik , soleh..dan anak yg baik..

Gieyana said...

Hg suruh dia lari br dia x lari weh..ekekeke

Jom g gurney paragon bsok..:)

::NureeN:: said...

byk aku terlepas ni huhu

Zura@Iwan said...

Gie~

kalau kata lari..lagi lari kuat weh..haha..

ak gi Perlis weh..tk leh nk gi gurner paragon lagi..huhu. one day nk terjah gk..

Zura@Iwan said...

Nureen~

hg ni..sll sgt tlps..haha
tk per..tk yr time
ak pon kdg2 busy gk..