♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, October 11, 2013

Weekend | Terjahan Ke Wang Kelian, Perlis

entry marathon hari nie..haha.
sambungan dari entry cerita weekend lepas ...plan last minute terjah ke Perlis

gambar tak sempat nak taruk watermark bagai, layan je lah..hehe..

 dia buat cenggini..sampai keluar suara garau dia ha..haha..

 buat muka nakal nieh..huhu..

 irfan tido dah...hehe..so mak pak plak posing...

 hujan rintik2..weols guna highway utara selatan, exit bukit kayu hitam..dan ikut arah arah Chuping..

 lebat sudah....

 sampai tempat lama saya...Changloon..

 jauh perjalanan..luas pandangan....

 sampai dah Perlis....hikss..

 arah ke Padang Besar ...

 sudah nampak signboard ke Wang Kelian..weols kan terjah je, harap2 kedai2 still buka la...hehe

 wahhh..memang betul daripada cerita blogger yg i search..jalan naik ke Wang Kelian ni..memang sesuai yg minat drift ye...naik bukit..turun bukit, corner tajam uols...seriau beb...

 naik bukit...dah la hujan..ramai pakat balik, weols baru nak sampai..haha..

 sampai dah Kampung Wang Kelian..

 banyak sekatan jalan sebab ni jalan nak ke border..Thailand.

 Alhamdulillah weols sampai dah...hari tu tak perlu passport taw..free je masuk kat pasar tu, tapi kalau nak jalan2 Thailand kena la..




 sepanjang jalan ada kedai2 kat sini..memang tak larat uols nak jalan..haha..seb baik cuaca sejuk je..

 weols tak jalan sampai hujung pun...corner balik, sebab hujan nak turun lagi...


 rambang mata Irfan masuk sini...Baba dia nak kasi hadiah kat dia...hikss

 sabar yer...kita pilih2 dulu ...hikss

akhirnya..sampai juga kami ke sini....

Mak dapat juga beli Toto King Size , Bakul besar sebiji nak taruk kain baju...hehe..dan ada gak sambar baju dan seluar..hehe..

# Selamat Menyambut Hari Raya AidilAdha
#Happy holiday uols...

10 comments:

PinKy MoMMa said...

aunty pun rambang mata gak ni irfan huhu..murah ke zura kat sana..jauhnya nak pi huhu

::Misz sunsWeetz:: said...

http://sunsweetz-miszsunsweetz.blogspot.com/2013/10/nuffnang-sony-sudah-mariii.html


comelnya anak kamu dear=)

el said...

xnah lagi lah pi sni
nti lau terpi sn boleh lah singgah
sllu kena pasport ke
woiii jenuh irfan nak pilih hadiah..dia pun rambang mata gak haha

wantie said...

aku yang dok dekat tepi hidung pun baru sekali ja sampai. hahahaha...

wah..irfan dapat hadiah best dari baba.. pil;ih kaler apa tu?

ALoNa CintamaniszLite said...

jadi......mana hadiah tu?? nak tengok..nak tengok!!!!

Zura@Iwan said...

Pinky~

haha..
semua dia naik dear..
at last Baba dia yg pilihkn..haha

murah gk le..tp sj la jenjalan smpi sn..tk penah smpi lg..hikss

Zura@Iwan said...

Misz~

thks dear..

Zura@Iwan said...

el~

bila2 try la terjah..
best gk..
sll kena passport rasanya..kalau weekend je tak kena...

mmg rambang mata dia..sat naik moto..sat naik keta..haha

Zura@Iwan said...

wantie~

ok la penah smpi gak.aku tk penah..

aha..adiah best dr Baba dia..hehe

Zura@Iwan said...

k.Alona~

jadi..tggu sy update ye kak..hehe