♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, October 25, 2013

Hari Raya AidilAdha dirai bersama Majlis Ulangtahun Kelahiran dalam kesederhanaan..Alhamdulillah..

Assalamualaikum..Salam Hari Jumaat yang Mulia,

Hai semua blogger kental jiwa...gojes2 belaka..hehe..
Nak sambung cerita hari raya haji ritu, harap tak boring la na. Cerita perabis hari ni juga, sebab tak banyak aktiviti, cuma tunggu kat rumah je..saudara mara bertandang.

Sebenarnya plan untuk meraikan ulangtahun kelahiran anakanda tercinta kami tu last minute, my sis la tanya..birthday Irfan jatuh pada hari raya haji..tak nak buat makan2 ke, so setelah discuss dengan en suami..cukup budget, Alhamdullillah boleh la buat..just paggil saudara2 terdekat dan family je, ada la invite kawan rapat tapi faham la kan, hari raya memang nak datang payah sket...masing2 ada commitment, tak per ai memahami, lagipun kg ai jauh ..hehe. Ai laki bini tak berapa minat sangat celebrate birthday grand2 gitu..masa 1st birthday Irfan pun, kami just celebrate bertiga...tapi kali ni sebab dah alang2 hari raya, so sekali harung la, menjamu keluarga makan...Alhamdulillah semoga murah rezeki. 

Acara berlangsung pada belah petang...pagi raya tu, kita bersalam raya...bergambar sesisi keluarga dan makan2 sesama kami jek..

[opss..sebelum tu nak bagitau..entry mengandungi banyak gambar ye..]

 Owhh ye..majlis ni celebrate birthday untuk Mak Tersayang sekali, surprise kat Mak ni...Mak tak tahu ada cake untuk dia...hahaha...tapi macam dah pecah lubang pun...si Ain pergi bagitahu kat Opah dia...kahhh!sabar je anak saudara mulut banyak tu...haha..

 Ulangtahun kelahiran Mak pada 3.10.13 hari tu...terima kasih Mak sebab bertungkus lumus menjayakan majlis untuk cucu mak..

 Birthday bulan Oktober gak, 24.10.13...Ateh, adik mak...terima kasih gak kat Ateh sebab banyak membantu ..

 yang lain2 pun nak inteprem gak ...hahahaha..

 Kakak dan Adik..(hadiah sapa entah enterpem ..hihi)

 Alhamdulillah..menu2 pada hari tu, Laksa + Mee Kuah + Pulut Kuning yg tk brapa  nk kuning + Rendang Ayam + Gulai Daging + Nasi Impit + Kuah Kacang + Agar2 + Kek..

 Kek last minute gak nieh..tengok nama pun silap, Muhammad tertinggal then Aliff pun silap eja...huhu..my sis yang tolong orderkan, tak per lah janji ada jek..hehe


 asyik dengan lori je hero nie....hehe

 putera dikelilingi puteri2 yang comey....mak dia pun comey!..haha, (Irfan bersama sepupu2...Kakak Ain, Kakak Tasya, Kakak Misya dan adik Amanda)

 me with adik2 ipar....dapat gak berkumpul sekali di sini...dan dapat bermalam di Selama, terima kasih sudi datang, kita kan satu keluarga ye..

 nak potong cake pun susah ye hai...haha...

 apa suamiku duk buat lawak time ni pun tak taw lah....teruk sgt ak gelak ha...kekekeke..

 nak amik gambar bertiga..tapi anak2 saudara ni ha...setia menanti...hahaha..

 muka kehairanan...pasal apa la depa semua duk kerumun ak ni, siap nyanyi lagi...haha. 

 nak car atas cake tu jek...cake tak mau...lalalala....sabar je dia..

 terima kasih saudara2 yang kasi hadiah...dan juga "angpau" untuk Irfan...Irfan sayang semua...

 Meriah....saya suka!

 syukur dapat berkumpul sesama keluarga macam nie...hasrat suami dah saya tercapai...

 Big brother with adik2....

 Irfan kalau naik car dia..sure stim mata tu...hahaha, ni ronda2 petang la ni...rumah taman cam ni, senang la nak meronda dengan car dia....hehe, main saja dia masa kat kampung...siku tu luka jatuh sebab suka berlari2...huhu

 kesian dia...nak join main ngan abang2 ni...depa tak bagi, kahhhh...nak main ngan orang2 bsr...kui3x...

 tangan berurat tu duk siang ikan.....hehehe...Ikan Talapia fresh dari kolam ikan, ni menu untuk tengahari esoknya...hari Rabu tu...nak makan dua buah keluarga besar...so makan pun besar la..hehe

Model ikan Talapia...hahaha....sayangnya tak snap pun gambar masa makan beramai2 pada hari Rabu tu, huhu...tak sempat. 

Apa2pon Alhamdulillah dapat juga menjayakan majlis yang serba sederhana nie, yang penting suka sangat dapat berkumpul ramai2 macam nie....bila lagi kan nak dapat rasa cam nie, semuanya sporting yang penting tue...terima kasih pada sanak saudara dan family terdekat yang sudi datang memeriahkan majlis ulangtahun kelahiran Muhammad Aliff Irfan yang ke dua tahun....semoga Allah dapat membalas jasa semua..

Doakan saya dan suami murah rezeki mana tahu boleh pula buat majlis makan2 untuk kawan2 pula kan? insyaAllah, jika umor panjang....tunggu birthday Irfan tahun depan pula..hehe..

 Thanks uols...singgah sini, happy reading!



20 comments:

el said...

mmg seronok lau dpt buat jamu2 mkn tuk keluarga ramai2 ni..meriah tu boleh hilang penat hehehe

mnlah budak irfan tu x buat muka..1st time kut nyanyi ramai2..terus jd muka lagu tu ekekeke

aku doakan uols bahagia dunia akhirat dan dimurahkan rezeki sllu :)

*∽ IZAN ∽* said...

Happy bufday Irfannn!!! happening nye celebrate reramai cenggituu.. memang meriahh!!!

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah semua berjalan lancar

Gieyana said...

Hepi belated besday irfan..sowi x dpt nk g psl raya kan..ry pon aq x g mana2..kemalasan melanda. Tmbah lak bb baya najlaa nk tido jer kt tpt yg selesa..

Mmg meriah tu..:)

ALoNa CintamaniszLite said...

irfan mcm blur jer masa pegang pisau potong kek, hehe..
muka mcm ingat nak mainnn aje, kihkih..

Myra Jay said...

Meriah tu, bukan sederhana tu..hehee :)

Sedap tengok kek Irfan.. :)

BTW, sori myra br perasan rupanya xdak dlm list..huhuuu ok jangan majuk na, dah mauskkan :D

Zura@Iwan said...

el~

aha beb..ak lebih suka buat mkn2 family gini..sbb spend ngan family ni kn lebih bermkna..hehe..

ya la weh..dia mmg kehairanan benar..
org suruh pandang camera pon duk tgk org..haha..

ameen..terima kasih doakan ye beb

Zura@Iwan said...

Izan~

thks dear...
sekali raya...jd ramai la snak saudara kt kg..

Zura@Iwan said...

Hanum~

alhamdulillah...

Zura@Iwan said...

Gie~

thks beb...
tk per..phm time raya..
kalau ak buat kt png ok gk kan..dkt sket...hehe...

ada bb mmg mls nk jln merata kan...

Zura@Iwan said...

k.alona~

tu la kak..pestime kak..
dia bkn xcited nk potong bagai pon..
tggu nk trn main je..haha..

Zura@Iwan said...

MJ~

bg kak sederhana je Myra..
kalau berhias bagai..bergoodies bagai...mmg khas utk bday dia...grand namanya tu..
ni kita buat nk mgeratkan silaturahim time raya plak tu..

mama lieyna said...

Happy belated birthday irfan..syok la dia dirai.. besar keknye... :-)

::NureeN:: said...

meriahnya...
besar jugak umah mak ayah hg ek...
puas la irfan main keta baru tue...n3 raya aku bru baca.. x sempat huuhu

wantie said...

Happy b'day Irfan. Be good boy and soleh ok.

meriah.. best la kalau dapat kumpul ramai ramai. makan makan. happy je kan..kan..

attyfir said...

irfan confuse ye knp ramai2 nyanyi lagu besday ..nextyear mesti dh fhm .

Zura@Iwan said...

mamalieya~

thks mama lieya...

cake dia tk bsr pon..dlm gmbr nmpk bsr..
1kg je cake dia..hehe...mls nk buat bsr2..adik badik je mai...

Zura@Iwan said...

Nureen~

meriah ngan snk saudara...
alhamdulillah...bleh la selesa mak ayah ak duk..umah taman je weh...
ha la..duk umah bwh sonok la men keta tu...hehe

Zura@Iwan said...

wantie~

ameen..macih doakan...

mmg kn..kumpul adik badik mmg meriah...

Zura@Iwan said...

kty~

dia kehairan kak ty...semua duk tgk dia...lg la dia confuse..haha...