♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Monday, September 30, 2013

Hujung Minggu Dengan Boyfriend Kecil

Assalamualaikum wbt...Salam Hari Isnin bloggers..

Weekend berdua dengan Irfan, just lepak kat kampung ak je..gambor pun non adoo...

Alhamdulillah semalam selamat sampai di Penang dari kampung ak dengan Irfan je..tanpa Mr Daddy. Tak sabar nak tunggu suami tersayang balik haihh...rindu tahap cipan!kahhhhh!

Ak ni kalau drive nak jalan jauh dengan Irfan fikir 2-3x gak, bahkan yang selalu hantar dan ambil kat Mak Pengasuh dia, ak gak la......tapi tu dekat kira consider boleh tahan sabar lagi la, kalau dia buat perangai pon kan..hehe. Dulu time baby ok lagi, duk diam je dalam car seat..bila dah mula pandai explore memang tak nak duk dalam car seat .

Seat untuk Irfan pun beli yang style portable tu, kira sesuai la untuk budak umor Irfan ...tapi Irfan ni, boleh keluar woo dari Safety Seat tu..bijak tul dia...haha...


Weekend baru ni kami tinggal berdua je..ak dah bagitau En Suami awal2 kalau tak balik kampung...kami gi lepak rumah My Sis, or kalau malas kami lepak Penang je. En Suami risau gak tu..kalau me drive jauh bawa Irfan, sebab dia tau la Irfan cam mana..hehe.  Benarnya...boleh aje ak nak lepak rumah...saja nak jalan berdua dengan Irfan nie arr, so Sabtu tu awal2 subuh hantar en Suami, lepas tenghari baru bertolak balik kampung, settle kerja rumah yang terbengkalai kat rumah dulu.

Tawakal je ak ritu...berdoa banyak2 semoga dipermudahkan, Alhamdulillah lancar perjalanan kami...Irfan pula tidur since dari atas bridge lagi sebab nangis nak buka belt tu, tak mau duk...Mama tak bagi gak buka, terus kena marah la kan...huhu, nangis nak susu habis satu botol.., terpaksa gak marah...pujuk tak makan saman..adoyaii menyesal woo bila kita marah anak kecil yang tak tahu apa lagi ni.

Memang aman ak drive ritu...dari Penang sampai Selama, tidur.....tapi boring gak ak, sebab tak de teman nak sembang, kalau Irfan jaga...memang pot pet2 dengan dia....hahaha. Tak per2 nanti dah besar...dah faham ok la...tapi must wearing safety belt juga tau..

Kalau umpan makanan or toys ka memang kejap je dia duk diam...lepas tu..mula explore balik dalam kereta tu, nak kasi layan Tab, dia tak berapa suka layan sangat..ak nie risau sebab kalau terbreak ke apa kan...memang Irfan penah kena ari tu, sian tinggal parut gak kt muka dia..huhu. Menyesal tak berguna dah ...huhu. 

Masa balik dari kampung hari Ahad, kami bertolak petang...harap Irfan tak buat pangai la, siang tu memang dia tak tidur seronok main aje..so me agak dah, nanti balik Penang sure dia mengantuk, on the way balik tu...dia duk senyap je duk makan kismis, me tengok dia macam lali je...me tanya "nak susu" Irfan pun "nak" terus dia pas balik kismis kat ak...kasi susu...minum2 terus lena...memang lena dari kampung sampai Penang, me angkat naik ke atas rumah pon dia tak sedar....lenguh makkk, dukung Irfan...galas beg kiri kanan, memang supermak ak la ritu...kahhhh!

Apa2 syukuran sebab ak dan Irfan selamat balik kampung berdua....pengalaman nie taw, mungkin kawan2 mempunyai pengalaman yang lebih advance dari ak...kan..kut kawan2 boleh kasi macam mana nak handle kalau drive bawa budak2 macam Irfan nie?

Sharing is Caring...thks



10 comments:

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
hai dah lunch ke?
hari ini anum bz sangat2

wantie said...

aku tak pernah pun balik kampung bawa anak . even masa Naiim umur 5 tahun pun aku tak drive balik. see.. betapa manjanya aku.

sebab... sejak kami kawin peraturan kami, tak akan balik kampung kalau tak berdua.

sampai suatu hari tu laki aku pi sengsorang umah ayah aku tak bawak aku. Ayah aku dah naik risau mcm mcm dia tanya. dia ingat aku gaduh ngan laki aku. so laki aku pi nak ngacom kat dia kot.

wal hak tak de p[un, laki aku pi sebab nak ambik stock. hahahaha

atuk said...

Assalamualaikum Zura

Alhamdulillah
semua selamat

::NureeN:: said...

nak baca x dan weh, pjg sgt hg karang... uhu bz btl aku la nih huhu

Rizziela said...

Jauh memnag x pernah..dlm klang valley ajer dgn 3 budak handsome

Menjerit mcm dlm tarzan sebab masing2 bergaduh..berebut..lawan menagis.. naik tension .. selalu drive dgn anak2 ajer sebab hantar & ambil diaorang dr umah oni diaorang

Zura@Iwan said...

Hanum~

wslm..
dh lunch..
tu la busy gk ni..

Zura@Iwan said...

wantie~

ak penah dah..cuma Irfan time bsr je tk penah bw lg..

ak laki bini tk kisah..aslkan ada kebenaran dr suami je..laki ak lebih suka ak berdikari sendiri. dia sporting beb..hehe..

mak pak ak tk penah anggp cm tu pon, sbb blk kg kalau iwan pegi outstation ke or dia kena keja ke, kalau dia ada buat apa nk blk sorang2..haha..

kdg2 laki ak hntr blk kg ak..then dia blk kg dia..no hal je..hehe..

Zura@Iwan said...

Atuk~

Wslm..
Alhamdulillah..
neves gak Atuk
sbb fikirkan kslmtan anak..

Zura@Iwan said...

Nureen~

hahaha..
terkarang pjg lebar plak beb..
tk pe amik point2 penting je..haha

Zura@Iwan said...

Ziela~

3 org boy...adoyaii..
kira ziela ok la bleh handle tu
sy ni sorang pon..
blm pandai nk handle..huhu..

tu la kan..kdg2 jadi tarzan..haha