♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, September 4, 2013

D'King Mee Udang, Sungai Petani | Family Gathering Sahabat2 Suami

Assalamualaikum..Salam Sejahtera, tak de Wordless Wednessday hari nie..huhu

Teringat2 lagi mee udang kat sini..haihhhh...memang sedap weh!
Second time datang makan kat sini...pertama kali sila review link k..kali ni gathering bersama sahabat2 hubby, sahabat beliau masa sekolah dulu.

opssss...belum ready la!hahaha

En suami yang suggest kat kawan dia gathering kat sini, Kira 1-2 tahun sekali kut akan buat gathering cam ni...Last berkumpul dulu, 2 tahun lepas rasanya, masa tu ak pon tak pregnant lagi..hehe

 tapi tu la...masa kitaorang mai sini...kan hujan plak tu, then dorang now tengah renovation gak..macam berselerak sikit la ..huu

 cari port baik punya untuk kami ahli yang ramai nie..haha..

 dulu tak meriah lagi cam nie, ..now anak2 pun dah bertambah, Alhamdulillah bertambah umat islam..

 sebaya dengan Irfan gak nie...Irfan ni kita nak amik gambar dia lari plak...hehe..

 order mee udang 5 mangkuk....kita tunggu je noh, maybe lambat sikit sampai..sebab ramai daa...

 Iklan ubat gigi...kahhhh! weh ak nmpk mokmok ..dagu berlapis....huhu..

 best friend en suami....from school until now, inshaAllah..

 cedok jangan tak cedok...5 mangkuk besar taw bukan mangkuk kecil...memang puas hati, semua dpt rasa..

 time to feel the food...jangan kacau, tapi biasa la...ada anak2 ni, memang kadang2 terbantut nak makan...hahaha.. berlari ke sana ke mari dorang....tak per mau relax noh..haha

 ada udang di sebalik mee lah! en suami la ni, snap tak tunjuk udang besar tu ha...hehe..tapi memang sedap la, kawan2 hubby pun cakap sini sedap...better than tempat yang kitaorang pergi makan mee udang 2 tahun lepas...

 last but no least..5 buah keluarga semuanya....adoyai! tiang ni potong stim betul, hehehe.. Irfan pula tak mau turun, huhu..kita shoot n snap again!

ak nak gelak sat! hahahahahhahaha.....susunan dalam gambar nie, tinggi ~ rendah! nak gelak ak n suami tengok balik gmbr ni..kakakaka..shhhhhhhhh! jangan gelak...tgk serius muka aku kan? hahaha..

Apa2 pon memang best kumpul reramai nie, kalau dipanjangkan usia...berjumpa lagi kita...Ameen..
En suami regret gak nie, sebab lupa nak amik gambar 5 sekawan bersama anak masing2 yang juga sebaya..insyaAllah membesar nanti kawan baik macam bapa2 dorang...Ameen..

Masa ni...aku keletihan gak, sebelum datang dinner kat D'King ni...dorang datang lepak rumah kitaorang dulu, singgah solat magrib ...lepas tu baru konvoi bersama ke destinasi cari makan..rush hour ak dibuatnya, sebab nak kemas rumah sama sebelum balik Penang, nak tinggal rumah SP tu...nampaknya memang tak sempat juga nak sapu rumah bagai....tak per, kita balik SP len kali...weekend ni kan ada..hehe. Tapi seronok pula rasanya...meriah kawan2 datang rumah, lagipun pertama kali dorang datang rumah kitaorang...:), lain kali datang lagi yer...lepak lama sikit...hehe..



18 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

atuk said...

Assalamualaikum Zura

meja panjang tu

el said...

npk pekat kuah mee udang dia
eh mek..umah hang kt SP area mn..taman sejati ke..hang tau x taman kempas..last week aku pi sn..umah baby sitter kt situ..hang area2 situ ka

wantie said...

Sejak aku dah pandai buat Mee udang ni, dah tak mo layan Mee udang dah..hahaha.. hubby pun sama asal nak makan Mee udang je, suh aku buat. tak de nak meronda tercari cari..

Tapi bab makan tu letak sebelah. yang tak boleh dijual beli adalah pertemuan korang tu kan.. bukan senang kan..kan..

Rizziela said...

bila la nak p rumah zura

Zura@Iwan said...

HanuM~

mmg sedap...

Zura@Iwan said...

Atuk~

Wslm atuk..
mmg meja pjg..
tk cukup kalau tk combine..hehe

Zura@Iwan said...

el~

aha sedap beb..nnti try arr
umah ak kalau nk gi..keluar tol tmn sejati tu la..
tp umah ak kt bandar puteri jaya, dkt JPJ sungai petani..hehe..
nk mai umah ka? hehe

Zura@Iwan said...

wantie~

ak pun bleh je buat mee udang sdiri..hahaha..ini nk gathering ramai2...dorang nk meet kt luar..so kita kena cari la..hehe..

sekali sekala gathering kat luar reramai..mmg best...semua busy ngn commitment..inila masanya..hehe..suasana kt luar ngan kt umah lain..haha..

Zura@Iwan said...

Ziela~

hehe..
mai la kalau blk png..
tp kena time zura ada kt sp le..hhe

Rose Azadir said...

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

Gieyana said...

Meriah..sek bek aq bkn penggemar mee udang..skali skala leh laa..nnt leh g try nih..:)

Zura@Iwan said...

Rose~

thks siggh sini yer..

Zura@Iwan said...

Gie~

ekceli meriah ngn ank2..
terjerit2 terkejar ngn dorang..kekeke..

ak pon bkn pgemar mee udang..
tp sekali sekali layan ok je..

lieyalatif said...

meriahnye zura...ramai hah...sonok dpt gather2 gini kan....sambil makan sambil borak2...anak2 plak buat hal sendiri main....

mane ade zura mokmok laa...tapi lieya notice zura berseri2 skrang...cantik jek skin tuh...

Zura@Iwan said...

lieya~

tu la lieya, berkumpul ramai2 cm ni 2-3thn sekali, mmg byk yg nk borak. tmbh2 plak anak2 ramai..lg meriah..hehe

hahaha..rasa berisi sket la lieya, zura biasa je..cuma efect camera tu kot..hehe

ALoNa CintamaniszLite said...

dh lama tak lepak ngn kwn2 ramai2 cenggini...

Zura@Iwan said...

K.Alona~

tu la..sy pon jarang lepak2 cm ni..