♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Thursday, September 5, 2013

Sembang Kosong ..=_=

Assalamualaikum..Salam Sejahtera,

Esok Jumaat, wahhh jap je dah nak cuti hujung minggu yer. 
Esok pun dah akhir Syawal...habis la raya sebulan yer? hikss..
Korang ada open house lagi ke? 
Ak ni sepanjang Syawal...tak dapat lagi jemputan open house, 
Terjah ziarah raya rumah orang ada la..hahaha
Tak per yang penting tali persaudaraan sesama islam tak putus kan? 
Walaupun tak sempat nak pergi ziarah raya rumah kengkawan, 
Tapi lepas Syawal pun boleh aje nak ziarah, tak kan nak tunggu raya aje baru nak ziarah..hikss.

Eh bulan ni banyak gak dapat undangan kenduri kahwin!
Baru ni pun dah pergi satu kenduri kat Bukit Mertajam...
Start next weekend berderet2 jemputan kenduri, 
InshaAllah tak de apa2 halangan..dapat pergi, tapi semuanya area utara je lah. 

Iklan japp......

 Satay beli kat Abah (suami pengasuh Irfan),dinner semalam la ni...memang sedap satay dia, sapa teringin nak makan satay, try la beli kat depan flat Taman Seri Damai, Batu Lanchang tu..hehe..bukan promote ni tapi nak bagitaw..hahahaha..

Aliff Irfan nie...Mak mengasuh dia jual satay, jadi kadang2 tu...sampai Irfan pun dah berbau satay, kahhh! tengok selamba je dia makan Satay, lama2 kamu ni peminat satay la Irfan..kui3x..


Saja selit pasal satay....sembang kosong katakan...
Tempek la cerita apa pon..
Asalkan tak menyentuh hati dah perasaan orang sudah..ngee,.

Dalam hati ni ..beriya2 nak pergi holiday,
Tapi ongkos tak berapa nak memberangsangkan..
So kita postpone la...huhu..
Pasang angan2 dah ler...:)
Syukur ..tak semua dapat kesenangan macam apa yg kita ada skrg..
Tapi kalau tak berusaha, tak dapat juga kan..

Satu lagi...dah lama benarnya nak berhijrah
Berhijrah pindah rumah..
Berhijrah cari kerja lain...
Tapi, belum ada rezeki..
Nak kata usaha..dah usaha..
Apa2 pon..uSaha+tawakal+doa..
Redhaa..

opsss terlebih sudah...ok lah Makcik2, Pakcik2 semua...
melalut kosong apa la aku ni kan...
anyway....be happy! think positive!

Thanks all~Peacee~
 

12 comments:

el said...

lama x makan sate
irfan...suh mak bungkus sate 50cucuk..masok buku hahaha

insyallah..Dia Maha Mendengar
Maha Mengetahui

wantie said...

Aku lepaih ni kalau pindah. pindah teruih balik kedah. kerja pun tak mo dah.. hahahaha...

tak mo lah kerja sampai umur pencen.boleh gitu?

Adlin Mohamad said...

tgk pic sate tinggin makan malam ni hehehe

Nad MamaZN said...

Comey irfan!
Makan sate free sokmo la ye irfan?
Meh share sket! :)

In shaa Allah
Moga apa yg akak impikan akan jadi kenyataan :)

ALoNa CintamaniszLite said...

gemar betul irfan ngn sate. beriya tgk dia nk gigit satay tu..hihi

Nurzakiah Hanum said...

sukanya sate

Zura@Iwan said...

el~

ak ni bleh kata kerap gk..
sbb satay duk nmpk sll..haha..

Ameen....

Zura@Iwan said...

wantie~

ak pk utk masa skrg ni..
mmg lama dh nk pindah, pindah sp or pindah dlm png ni gak..

then kerja mmg nk cari kerja lain gk, kalau dpt kt sp..lg sng..terus pindah sp la..tu perancangan..hehe

Zura@Iwan said...

Adlin~

haha..
sila cari satay mln ni yer..

Zura@Iwan said...

Nad~

Irfan sll la dpt mkn free satay..
tp mak pak dia kena beli la..
sll free..jenuh bs dia..haha...

Ameen...thks Nad

Zura@Iwan said...

k.Alona~

tu la kak..
mmg suka satay dia..
kalau tk bg dia pegang tu..keriau plak..haha..

Zura@Iwan said...

Hanum~

yummy!