♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, September 10, 2013

Random Story...hihihi..

Assalamualaikum sahabat blogger..Salam Sejahtera,

Amboi-amboi cuti hujung minggu 2 hari je pon, tapi macam cuti selamanya je! hahaha..opss maksud gua... macam nak cuti panjang je blog nie? bukan malas tapi gambar non ado, cuti baru ni...tak de sesi bergambar sangat pon. Ada la 2-3 keping hero gua shoot kot...tapi belum sempat nak transfer. 

Refer entry last week friday ada story nak balik kampung hero ak kan!..yaaa memang berjalan dengan lancar, jumaat malam  family ak + adik ipar  dan anak2 dia tumpang balik gak, kitaorang singgah rumah Sungai Petani dulu. Sabtu weols gerak ke Baling...yeayyyy balik kampung...wooowoo... balik kampung...lompat girang hero ak tu..kahhhh! lawak je ye en suamiku.

Ni ada la 2 keping ak snap by phone masa blk kampung ritu..and dah post kat instagram..meh follow gua kat instag (zura-rahim) , kalau sudi la!

 on the way balik Baling hari Sabtu ni dari Sungai Petani...overnight semalam kt Teratak 77 ...see picture, Irfan duduk macam tu, sggup tahan lutut dia tu...sbb nak tgk kakak-kakak kat belakang...huhu

sampai dah Baling....Gunung Baling tersergam indah..kenangan Ai tu..penah mendaki gunung Baling! hiksss. Lepak kat Baling sampai hari Ahad...malam baru bertolak balik ke Penang...memang dua hari tu hujan je...sampai ke hari ni ha..

Opsss ni bukan pic hari weekend yer...ni pic masa kerja 1st day on monday, mood berpink bagai...konon ceria la hari isnin, poyo! gua ni time mood ok je nak tgkp gmbr sdiri...huhu...hahaha...cuaca still raining kan, Alhamdulillah Allah turunkn hujan...apa2 pon kita bersyukur.

Lama tak cerita pasal hero kecil sorang nie, Irfan ni...seronok kalau main bola, dia tendang bola tu bersungguh2...semalam pon Baba dia layan game football kat tv...dia pun layan gak, Mama dia yang tukang sepak bola, tak per Mama dia pun exercise sekali..hikss....then Irfan kita perasan tendang bola guna kaki kiri...tak taw la besar nanti dia still guna kaki kiri or kanan...jangan kamu makan guna tgn kiri dah la yer dear..hikss

Today story....mata gua mengantuk awai tadi pagi, tapi lepas tu ok lah...jangan salahkan hujan pula, ye la kdg2 cuaca mempengaruhi gak kan...apa2pon segera pergi cuci muka, supaya tak mengantuk ...pekena coffee secawan ka...segar la sikit. Ya la...hari ni..dari awal pagi sampai sekarang hujan kan, lebat pula tu...en suami terpaksa hantar mai kerja tadi, dia pakai kereta...sebab utama, motor dia tak boleh start..tension gak tu...kena bawa kereta gak ....kalau tak, memang tak bawa keta la pergi keja, jalan jammed. Nak buat macam mana...semua yang berlaku ada hikmahnya...:)

kawan2...musim hujan ni..bawa kenderaan elok2, now pun musim budak2 tak sihat gak...Irfan tu, dah start flu...hrp2 cepat sihat dia, biasa la budak2 tara nak besar kan..semoga anak2 kita semua dilindungi...ameen..

ok uols...thks ya... bye!

#apa peel la ckp "gua" "aku" nie...haha...rock Ooo!..haha



5 comments:

Gieyana said...

Aq asyik tido ja best wooo..tmbh ujan2 ni..bb Najlaa ka change ummi dia tido..:)

Zura@Iwan said...

Gie~

hg mmg...
sj nk kasi aku jeles arr tu..
bb najla pon layan tido sbb sejuk..ahha

wantie said...

laki ku suh aku wak keta hari ni. tapi tak mo sebab aku nak marathon satu penang. hahaha..

dia kesian kat ku le tu asyik basah je time balik kerja.


tak de maknanya nak layan mata time hujan ni. dengan anak demam bagai, aku dah mcm kucing jatuh anak ..

Zura@Iwan said...

wantie~

hg tu mmg...nak nek moto sng,
ak kalau reti naik moto pon, hujan kena naik keta gak..sbb nk kena hntr anak..haha...

tu la..laki hg kesian kt hg..hg jual mahal plak..haha..

ank tk sihat ni mmg kn..kita naik risau..

ALoNa CintamaniszLite said...

hehe..kelakar tgk irfan berdiri dlm kereta cenggitu. ralit tgk penumpang kat belakang ler tu, kan...