♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Thursday, September 26, 2013

Weekend | Majlis Berendoi Di Kulim..

Assalamualaikum..Happy Thursday bloggers!

Kembali bertemu lagi di sini..walaupun sebenarnya kekeringan idea.
Tapi hati berkobar2 nak update story kat blog kesayangan nie.

Jiwa resah gelisah bila memikirkan kesayangan saya tak baik2 lagi flu + batuk dia..
Pagi tadi dah muntah kat tudung Mama dia nie, setelah Mama dah siap nak pergi kerja.
Hmm harum semerbak perfume original Mama kamu pakai ..kahhhh!
(tak dan nak tukar dek non..lap2 gitu jek..hahaha)
Alahai sayang kesian kamu..moga cepat sembuh sayang Mama.

Ok..hari Sabtu ritu berkesempatan menghadari Majlis Berendoi cucu ke 5 Pak Ngah,
pak saudara en Hubby di Kulim. Dari Baling kitaorang bertolak sebab bawa Ayah dan adik ipar sekali.

 Sayang hero Mama nie..yang bad mood dari Baling sampai Kulim..dah sampai rumah Pak Ngah, ok dah pon. Siap pakai rayban ngan kopiah lagi tu, dengan pakai jeans pendeknya..adoyai, Baba dia pakai kopiah dia pun nak pakai, at last kopiah dia pakai tu hilang kat tempat kenduri...entah ke mana perginnya..haha

 kitaorang lepak kejap selepas selesai makan..Irfan makan nasi tak mau ha, coklat tu pon dia rasa sikit2 je..lepas tu tak mau dah..

Jom tengok sesi acara berendoi dijalankan....:)

Pak Ngah yang pakai baju melayu hijau tu...Kumpulan makcik2 sedang bermarhaban dan berselawat.

Buaian dihiasai deco2 yang cantik lagi..pink theme ok, sebab baby girl...Mama dia pun pakai pink, 

 sepupu en Hubby Kak Leni..majlis berendoi menyambut zuriat permatanya yang ke 3..

 sedap tido ha dia...tembum..hehe..adoyai nama lupa la weh, huhu..umor baby tak salah dah nak masuk 2bulan rasanya..geram weh baby girl..hehe..

Sweetnya...hehe..lari2 Irfan kata..nak balik dah...hehe..

Ni bukan kekeringan idea dah nie, bertambah idea....hahaha. Biasalah kadang2 kita ni tak selalunya berada di atas..kadang2 berada di bawah. Apa ak melalut ni la..hahaha..

thanks uols drop by here...jangan jemu datang sini lagi ye..



16 comments:

Nurzakiah Hanum said...

meriah majlis

Ct Noraishah said...

meriah juga majlis tu yae :) tak pernah berpeluang merasainya lagi huhuh

adrianna syaz said...

Comelnya...sllu tgk kwn2 je wat mjlis cmni...

el said...

lawo sepupu tu hehe
comeynye endoi diorg..irfan x g tgk bb ke?

Zura@Iwan said...

Hanum~

meriah mymbut cucu..hehe

Zura@Iwan said...

Ct~

aha meriah gk le..
kita pon masa irfan tk buat..
just taruk dlm buai je..
masa knuri akikah raya haji 2thn lps.

Zura@Iwan said...

adrianna~

tu la kan..
tingin nk buat cm tu..
tk per..ada rezeki bleh buat

Zura@Iwan said...

el~

mmg lawa sepupu iwan tu..
umor sm ak rasanya..
tp aku pon hentam ikut pggey kak leni..haha..

comey kn endoi tu..irfan tk merasa nk duk endoi lawa2 cm tu..hehe..

irfan tk gi tgk pon..kalau ak pegang dia tgk la..lgpon dia tk perasan bb tu..sbb duk dlm endoi..

Rizziela said...

X sabra nak tunggu gugurl plak kan

Gieyana said...

Cntik pelamin berendoi dia..)

wantie said...

fuh..lawanya ndoi tu. aku tak mampu la nak wat cam tu weih..

welcome to the world baby

Zura@Iwan said...

Ziela~

hehe..
sonok tgk bb org..
tp kita insyaAllah..
jika ada rezki..Alhamdulillah..

Zura@Iwan said...

Gie~

aha...
tk tau la brp tempah buat pelamin ni..

Zura@Iwan said...

wantie~

mmg lawa..tmbh2 ada pink plak..
mybe tk smpi seribu kot weh pelamin ni..hehe..hg mmpu kot..hehe

ALoNa CintamaniszLite said...

dasyat orang skang ni..
akak dulu anak2 guna buai biasa tu..taruk kain batik baru...hias bunga sket2...dah...huhu..

Zura@Iwan said...

k.Alona~

tu la..
siap mcm pelamin kn kak..
sy masa irfan ritu..
mak yg buat buai biasa je..
then hias bunga2 ..tp tk buat pon marhaban ke apa..
just letak irfan dlm buai tu je.
buat masa raya haji..akikah irfan.

tp sonok gk kalau dpt buat cm ni..
kalau ada rezeki lebih kn..
cute je