♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, August 21, 2013

Raya 2013 | Sekitar 1 Syawal

Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera.

Hai semua, lama tak update blog juga nie....ada yang tertanya-tanya atau tertunggu-tunggu ke cerita blog ZuraIwan.Co nie? hahaha...tak per lah, perasan untuk diri sendiri pun jadi, ak tak sabar nak abadikan kat blog ni sebenarnya.  Actually story raya serba ringkas dah diblog, title Preview Cerita Raya 2013, semua gambar dari camera handset ak. Kali ni, baru berkesempatan nak upload gambar-gambar dari camera Sony Nex-3 tu...busy benor. Okeh tak mau melalut berbunga-bunga panjang lah..ak straight to the story!

Giliran family kecil ak tahun ni raya kat Baling,Kedah dulu....:)
 
 Malam raya...budak-budak main bunga api, Irfan sian tengok je..hehe..takut la tu..kekeke..

 Sampai macam tu ha..Kakak Tasya pegang adik dia...hehe..

 Pagi raya...anak teruna dan anak dara dah siap-siap nak jalan raya yer, kopiah Irfan entah ke mana la..sekejap je nak pakai, huhu..

nak mengorat ye kamu ni Irfan haihh...haha..

 Jom kita bersalam-salaman dulu k...

Irfan pun nak salam Tok Wan gak..

Mama dan Baba macam pengantin baru lah...kahhh!, Cium 3kali...hahaha..

 sebelum keluar beraya...kita isi perut kat rumah dulu, penat tau Ai masak tak makan...kui..kui..kui, Ketupat, Lemang, Rendang Ayam, Bihun goreng, Satay Daging + Perut....Alhamdulillah, sedap dan kenyang perut kami semua...

Satay ni..lebih kurang tiap-tiap tahun Ayah akan order...kuah dia sedap.

 sweet....suka lah, macam adik dengan kakak...hikss

apa yang dorang sembang pun tak tau la...kakak Emisya ni tak boleh berenggang dengan Irfan tau, hahaha

 Ok dah..jom keluar beraya..banyak rumah nak terjah nie...hehe

 Kita pergi beraya di rumah saudara ayah dan saudara arwah mak, rumah sahabat baik mertua pun kami pergi..ni ha ada Laksa, Nasi tomato...wahhh macam-macam ada...

 Irfan asyik makan kerepek ..aduyaii, larang dia bebai pula....huhu..

last but no least....sekeping ni je gambar bertiga di pagi raya, tu pun kelam kabut...Irfan tak mau duk diam, then Baba dia pula kopiah beli sama Irfan letak mana pun tak tau, last dia pakai songkok tiggi tu je...Mama pula...tudung sengget habis Irfan kerja nak turun, muka berpeluh lepas buat kerja kat dapur....hahaha..jadi la dari tak de kan...haha

Love My Family!...:)

Syawal ke Dua masih beraya di Baling...tapi kami pergi beraya di oversea....nanti saya share kat sini yer...terima kasih singgah blog ni . 

20 comments:

el said...

huwaaaa aku tgh lapo ni wei
mai sini tgk makanan sate lemang rendang..makin lapo teman ni weiii...kijammm kijammmm hehe

lawo gambar2 hang..xde npk pun tudung senget..irfan pun kemain senyum ha...laki hang tinggi sgt no smpi cicah siling tu...

tudung cam hang tu aku ada beli..tp hang pakai lawo je..ermm org dah lawo pakai pape pun lawo je huh kbai

::NureeN:: said...

1 kayu ker baju hampa anak beranak?? sempat hg tempah yerr
aku x sempat nk cr kain, last2 ready made jerr semua huhu

Nad MamaZN said...

Canteknya kaler merah! :)

ieda immi said...

alaa comelnyee berbaju merah !

Gieyana said...

Kaler merah or furshia nih? Nice..hg ada gk gmbr salam2..aq non ado..ada pon outdoor shoot jaa...yg len mls nk snap psl mood ke laut..x tau dan update kt blog ka idak..kik kik...

Meriah mknan kt umah mil hg..

Zura@Iwan said...

el~

kahhh..lawak la hg El...aku tgk pon lapar nieh..huhu

senget la weh..muka pon berpeluh ha..sbb buat keja kt dapur..lari mai amik gmbr plak..haha..laki aku mmg tiggi...lgpon syiling umah mertua tu rendah je..hehe

apa hg mgarut El..hg pon lawa lah..

Zura@Iwan said...

Nureen~

aku beli ready made gak ni weh..mmg tk dan nk tempah haihhh..haha

Zura@Iwan said...

Nad~

bkn merah Nad..ni maroon+pink..like furshia la..

Zura@Iwan said...

k.ieda~

lebh kurang furshia ni kak..

Zura@Iwan said...

Gie~

aha mcm furshia..hehe...
ni pon kelam kabut amik gmbr beb..hehe..

ha..update la gmbr outdoor shoot hg tu..sure lawa..hehe..

mmg meriah..ada yg dimasak dan ada yg ditempah...arwah mil la beb..mil kn dh tk de..hehe

wantie said...

ntah bila le gambar salaman aku akan wujud mcm hang.

aku ni kalau beraya pakej nangis. Adoi..tak leh nak menahan sebak. Maklumlah banyaj dosa ngan laki.


lawo gambar hang tu.

Zura@Iwan said...

wantie~

aku seb baik sempt bergmbr..haha..

aku pon nak nanges beb...tp laki aku ni suka buat lawak..so tk jadi la touching2 tu..haha...

MrS. F!zA said...

kitorg tkde pon gmbr salam2..heeee

tk sempat haihh main dgn anak sokmo meragam ni..musim panas kan..berpeluh2 je..

attyfir said...

cantik tema raya ..

Zura@Iwan said...

Fiza~

hehe...sempt smbr camera time nk slm tu kan..haha...

biasa la kn..anak2 kecik ni meragam..potong mood noh..hehe

Zura@Iwan said...

atty~

tema plan last minute je tu kak..
pegi cari bj..kenan kali tu..terus amik..hhee

Rizziela said...

Lg besaq lagi payan nak ambik gambar anak bujang kan..jenuh

Zura@Iwan said...

Ziela~

ya la..depa tk mesra camera ag kot..haha

ALoNa CintamaniszLite said...

suka tgk gambar emisya ngan irfan tu...cantek laa...natural...momento!!!

Zura@Iwan said...

k.Alona~

tu la kak..sy pon suka..
sy tk perasan bila la dorang duk smbang gini...
baba irfan la tu snap kot..hehe