♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, August 6, 2013

Dua Hari Penuh Dengan Aktiviti Exercise Tapak Kaki...hahaha

Assalamualaikum..

Hai semua..cepat masa berlalu kan, sedar tak sedar dah menghampiri Syawal..Ramadhan pula kian menyusuri pergi meninggalkan kita, Ya Allah sayu rasanya...): ermmmmm...harap-harap sempat menziarah blog kawan-kawan, hari nie last kerja sebelum cuti raya..huhuhu. Nak kena settle kerja sebelum cuti lagi kan...buat mana penting dulu. 

Anyway, nak selit update sikit cerita cuti hujung minggu hari tu...kalau korang tak boring lah dengan cerita blog nie..huhu, asyik cerita pasal family dia jerk...hahaha..

Sabtu ~ we all keluar misi mencari baju raya Irfan , pakai redah nak shopping kat mana..lagipun plan nak ke seberang pulau gak, so kita ronda-ronda dulu dalam kereta sebab en suami nak cari sesuatu tapi tak jumpa,...tak per lah tak de rezeki. 

 Me with spec rama-rama ha...kahhhh!

So en suami tanya nak pergi MegaMall or Jusco seberang, saya kata Jusco lah....hehehe. Memang ramai orang, biasa la...time macam ni la, ramai nak shopping raya kan. Terus terjah tempat baju budak-budak je, tu pun jenuh gak berjalan...sebab we all ni jarang datang Jusco Seberang ni, ala-ala tak tahu tempat pun adoo..kahhhh!.

Sementara Mama dia mencari baju untuk si kecil nie...Baba dia tengok kejap dia kat sini, tapi tu la..pandai dia sendiri dah nampak playland ni ...sendiri minta nak pergi main, pestime gak dia masuk sini...

See....dia baring-baring kat ball kecil-kecil tu....siap terjerit-jerit ha, sebab tengok kawan-kawan yang lain pun main sampai terjerit-jerit...hahaha..



At lastt Mama mai layan dia kat sini gak...sebab Mama dengan cergas dah siap beli baju dia....dapat la sambar dengan discount 50%...:)

Rasanya layan Irfan kat sini lagi lama dari shopping kot....dia seronok sangat sampai tak mahu balik..huhu, Mama dan Baba nak cergas sebab nak ke Bertam...dah janji nak berbuka puasa di rumah My Sis..dah la nak kena singgah Bazar jap beli makanan sikit..hihi..


Mama pun dah terjebak sama-sama nak main sama kamu ni Irfan....seronok sangat tengok dia ketawa besar, tapi nanti kita datang lain yer....nasib baik boleh pujuk that day, hehehe...

Malam tu kita ronda-ronda lagi di Bertam...ada dorang buka bazar sempena aidilfitri...shopping kat situ plak, hihihi..sakan berjalan je bukan sakan bershopping...kali ni bersama My Sis pula..haha. Dah lewat we all overnight kat rumah My Sis je hari tu....tak per lah, lagipun Irfan ada kawan...kakak Ain rajin layan dia...baik dorang! sepupu katakan...tapi kadang-kadang kakak Ain kena gak tamparan si Irfan ni....hahaha..

Ahad ~ ni sesi siang hari...anak-anak lepak baca buku, bagus....mak-mak chit chat sambil duk plan nak keluar pegi cari barang lagi..hahaha. Kaum bapa line clear je....kasi chance ..

 Hero ni tak pakai baju lagi suka taw....hehehe..


 tak paham pun tak per..kamu selak la buku tu, jangan koyak sudah buku kakak Ain tu...

 Time keluar cari barang..keluar dah lewat pun, huhu....Ain tu suka ha posing macam Mak Ngah dia..haha..

Saya jadi boss kat belakang...hehehe, kena halau dek dua orang budak tu...tak mau bagi kita duk depan..bijak tul korang...hehe. Duk diam-diam sudah, jangan kacau Mak Long bawa kereta tu..hehe..

Kakak Ain tak kasi Irfan balik...huhu..tak per nanti raya InshaAllah kita jumpa yer..

Ok lah uols...saya di sini nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin yer, jika ada salah dan silap sepanjang perkenalan di alam maya or realiti...:) # tak sempat nak buat e-kadraya bagai...tak per lah wish cam ni pun ok kan..kan!..hehe
Selamat Pulang ke kampung...semoga kita bertemu lagi lepas cuti raya ni yer...InshaAllah...

Peacee!

16 comments:

Nurzakiah Hanum said...

happy time

Ratu Hatiku said...

Seronoknya dpt main ya...
Selamat hari raya.. :)

el said...

Selamat Hari Raya
Maaf Zahir Batin
:)

Zura@Iwan said...

Hanum~

happy time...hehe

Zura@Iwan said...

Ratu~

aha...
bdk2 mmg seronok tmpt cm tu..

Zura@Iwan said...

el~

slmt hari ry gak
maaf zahir batin..

::NureeN:: said...

selamat hari raya, maaf zahir n batin...
aku isnin n selasa dok xcersive gak, tp bkn bwk bdk2 juz aku soang2 ja haha

Gieyana said...

Sm ar mcn aq...dua hr g mall...mcm nk pengsan haa bjalan..

Selamat hari raya MZB gk yer..:)

Dee said...

selamat hari raya aidilfitri & maaf zahir batin sis..

wantie said...

selamat hari raya. Maaf zahir dan batin

Zura@Iwan said...

Nureen~

aku time keja tk dn nk shopping le..
so time cuti bleh la..kena angkut skali anak arr..hehe.

Zura@Iwan said...

Gie~

aha...time posa kan..mmg penat arr bjln..hehe

Zura@Iwan said...

Dee~

slmt hr ry...
MZB gak..

Zura@Iwan said...

wantie~

slmt hari ry gak..
MZB..

ALoNa CintamaniszLite said...

baca buku, ye irfan...

Zura@Iwan said...

K.Alona~

selak buku tgk gmbr tu..hehe