♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, August 27, 2013

Weekend | Ziarah Raya + Ziarah Baby...

Assalamualaikum wbt..Salam Sejahtera,

Hai semua...saya kembali lagi di sini nak entry blog full story pasal cuti hujung minggu baru nie, kelmarin buat entry intro sikit, hari ni dah janji pada diri sendiri nak up entry full story dan more picture lagi..hihi. Yang sudi baca dan singgah blog nie terima kasih banyak-banyak yer...:)

Alhamdulillah hari Sabtu berkesempatan Ziarah sahabat dalam pantang di Kuala Nerang, Kedah..sebenarnya dah niat nak pergi beraya kat rumah dia di Penang sebelum beliau bersalin..tup-tup tak sempat beliau dah bersalin awal dari tarikh jangka. So ajak hubby la terjah Kuala Nerang sambil jalan raya di Alor Setar..hehe, Nasib baik masih ingat lagi jalan ke rumah family beliau, sebab penah datang kenduri kahwin adik beliau that day...kalau rumah beliau sendiri kat KN tu kita ingat...hehe.

Masa kita melawat baby dan Ummi dia ni..baby baru umor 3 hari....amboi, asyik tidur je dia...menguap2 ha...muka pun dah kecut sikit mula2 keluar dari perut Ummi dia tu...

 Buka mata sikit ha, kelipok2...mata sepet , hikss..puteri ke dua my fren...lahir 2.7kg...secara normal..alhamdulillah..

 ni la Mak tang tu...Gieyana, sure semua dah kenai kan...dia kan blogger famous gak..hehe.

 muka masih pucat lagi Mak Tang...ya la penat masih ada kan...nanti uols tunggu la yer dia update kat blog macam mana proses kelahiran baby kali ni..hehe...

ya la..seronok tengok baby kan...teringin nak ada baby lagi, tapi insyaAllah slow2 la...Irfan pun baik je, dia siap kiss lagi baby hari tu...tak kacau baby sangat dia, asyik nak main dengan kakak Nureen je.....good boy anak Mama nie..(owhhh pp ak yang tembam...mak tang tu pp dah slim...huhu)

Anyway congratulation again my dear....your baby memang sangat comey, hidung mancung..kulit cerah..jari2 yang halus runcing...memang ikut hang la..haha. Nureen ikut munir dah..fair and square la kan..hikss. Owhhh terima kasih gak kat Mak hang..kasi bawa balik buah cempedak berguni2...wakakaka.

Sebelum ke KN , dah setting nak meet kawan sekolah by phone...jalan raya rumah beliau kat AS...so balik dari KN, singgah rumah kawan sekolah yang setelah sekian tahun tak berjumpa...kami bertemu kembali di AS. Lepas lepak rumah beliau....selesai solat magrib, beliau ajak kitaorang dinner kat kedai makan adik beliau....alhamdulillah rezeki kitaorang malam tu...

 Menu dah siap order awal2 pagi lagi oleh my fren ....kita sampai, terus order sampai....wahhhh, cergas....hahaha...

 Hero ni lepas mandi bagai kat rumah my fren nie..aktif kembali, sebelum tu dah ter"eksiden" dalam kereta, luka dah la sket tepi mata tu....huhu..hai la anak...

at last jumpa juga hang Mafuzah weh...kawan baik saya juga nie, masa sekolah dulu kawan rapat juga...then kawan teman berdating masa bercinta dulu..kahhh!. terima kasih banyak2 sebab sudi banje makan set tomyam yang sedap...ikan siakap tu yang tak leh tahan..size gaban..kekeke. 

Masing-masing dah kawin..ada anak sorang....ada rumah sendiri...Alhamdulillah happy untuk kawan-kawan saya....semoga ada jodoh kita berjumpa lagi yer....rumah hang pun aku dah taw, insyaAllah nanti plan time hang cuti , hang masak pula...kekeke..(macam kawan ak nie ada blog...mana taw dia terbaca blog ak kan..hahaha, tak per facebook kan ada...)

Itu aktiviti we all hari Sabtu....penat seharian dalam kereta, balik dah lewat malam...so kita singgah overnight kat rumah Sungai Petani ...:)

#next entry ....wait ya..

14 comments:

mama tisya said...

gie dlm pantang bergaya ngan tudung mcm bkn dlm pantang..

mummy_ayu said...

oo..gi rumah Gie..tgk baby..comeinya..emmm..meh berjangkit kat Zura plak pas nie..dpt baby girl...best!! amin!!

Gieyana said...

Thks again psl datang n fr da goodies...bselerak ag port aq bpntang psl msg2 penat utk kemas..skrg port ni dh x da n curtain pon aq suh mak aq tukar kaler pink kasi cm gegurl sket n cerah..idak aq rs serabutnya...ekekeke

Cfm pakat tegur tudung aq..shawl jenis ni ja beb aq bw blik..t shirt pon sm..igt byk lai aq bw balik..tup2 bedal bj mak..sek bek mak kuruih jaa...kahhh!

Sm2 beb.. Mmg cempedak tu berlambak gila psl pokok da byk..lawak psl iwan x tau nk pilih..mak aq ckp hat tlampau msk dia nk amik..pstu mak aq tlg tunjuk ht mn sesuai nk amik..tahun ni mak aq da jual kt peraih..kalau idak tiap2 thn buruk cmtu jaa...:)

wantie said...

sampai dah hang noh kat sana. Aku ni bila la nak pi. kata ja duk sekampung.hahaha...

nanti la kalau dan lepas nuri minggu depan nak pi tengok sat.

el said...

tu berguni2 bw balik x teringat kat aku la..bak mai la satu guni miahahaha

tgu gie balik penang lah boleh tgk..lau nak pi KN tu jauh sgt..hehe

Zura@Iwan said...

mama tisya~

tu gie dh tlg jwb..hehe..

Zura@Iwan said...

mummy ayu~

aha...ziarah gie + bb...hehe

ameen..inshaAllah..moga2 ada rezeki nk tmbh bb ag..hehe

Zura@Iwan said...

Gie~

wclm...no hal lah...
ala biasa la weh..ak dl dlm pantang masa hg mai umah ak kt penang pon cm tu...blk2 tk dan nk kemas bagai..huhu...oo ya ka? dh tukar port la ek? hehe..haha...syok la bb girl..

kahhh..tu la psl...dlm pntang tk per tk dan nk capai..capai mn patut je kan..hehe...

hahaha..iwan pilih yg msk je la beb..lawak tul.ak dh kasi sket kt kwn ak kt AS tu ngn kasi kt pgasuh Irfan..hehe

Zura@Iwan said...

wantie~

ak sbb laki bini weekend free...so apalagass..laju la bjln..hehe...

ha tk per..hg blk bila2 pergi arr

Zura@Iwan said...

el~

tk de la berguni2..sj ayat kasi jeles hg...hehe...ak dh kasi kt kwn ak kt AS tu ngn pgasuh irfan..hehe

nnti dia blk png gi la tgk..hikss

::NureeN:: said...

dah smpi sana yer hg zura...
nama anak gie??
cumil...
muka mcm lain ckit dr nureen kan.. @ masih bb, so x brapa nk prasan lg

Zura@Iwan said...

Nureen~

aha beb..skali jln raya la..
blm ada nama lg la bb dia...tggu la announce dr gie..hehe...

aha len sket dr nureen...hehe...

ALoNa CintamaniszLite said...

tgk gie dh selamat bersalin ni, tgk baby kiut miut mulus dan tulus ni...alahaii..terasa nak anak kecik pulak :p

Zura@Iwan said...

k.Alona~

hahaha..
bleh ag kak..abg fadzil pon teringin tu...
tiggl bdua kt umah ha..bleh la buat projek bsr2an..wakaka..