♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Thursday, January 2, 2014

Januari Sudah..Tapi ada lagi cerita Desember tahun lepas belum habis..Hihihi..

Assalamualaikum...

Salam Khamis yang Ceria...Owhhh tak lupa juga Selamat Tahun Baru 2014,
Alhamdulillah...cepat masa berlalu kan, ada yang anak sahabat-sahabat sudah masuk standard 1..termasuk anak sulung my Sis...Ain belajar rajin2 ye..

Orang kata..tutup buku lah cerita tahun lepas, tapi perkara yang lepas tetap menjadi kenangan iya dak? Saya rasa nak story gak lah, tak habis lagi cerita masa my Abah, Mak dan adik-adik lepak Penang hari tu..bukan senang Abah dan Mak nak datang Penang nie, sekali sekala kan..tu pun Abah bukan nak ikut sangat lepak rumah jek.

 Irfan, Opah dan adik bongsu Cula ready to Pesta...hehe...actually malas nak pergi Pesta Pulau Pinang tu, sebab sure kalau hujung-hujung nak habis Pesta memang ramai orang, tapi mak saudara Ateh ajak pergi sekali ke Pesta, lagipun parking dan tiket masuk F.O.C ..hikss.

 hero kecil sorang tu...memang paling seronok kalau Opah ada....sayang Opah sangat! tunggu Ateh datang ambil je nie...

 sayang Mak saya....anda pun sayang Mak anda juga kan!

 terasa rendah pula ahkak...adik bongsu nak sama tinggi dah arr....hehe

 kan dah kata...memang crowded...setiap tahun sama je Pesta nie...rasanya orang luar yang ramai datang, orang stay Penang ni..jarang kot nak terjah sini...hikss.

relax jap..adoyai penat gak beb...aku masuk Pesta ni memang tak beli apa pun, busy melayan karenah Irfan yang behave ni, sekejap nak berjalan sendiri..tapi aku risau la nak lepas dia...bahaya dalam Pesta ni...dengan ramai orang, tak boleh terlepas pandang tau....huhu. aku banyak dukung dia..walaupun meronta-ronta nak turun ha...part tak ramai orang baru lepas, tu pun kena selalu berada di sisi you. Stroller? tak bawa la...sebab tinggal kat rumah Sungai Petani...padan muka! en suami tak dak...kalau ada en suami boleh la gilir-gilir jaga...Opah-Opah nak dukung pun tak larat....kekeke..

 ni sapa yang sibuk shopping ni? kekeke...Ateh aku yang duk beli sakan...Mak aku tak beli apa pon..cuci-cuci mata jek..hehe


 ada gak weh...coconut ice cream from Thailand...tak dapat nak pergi Hatyai lagi, dapat gak merasa kat sini..hehe..

 part paling best la tu...Irfan pestime naik mendalah ni...muka kerisauan gak tu...nasib baik ada peneman Cula...



 tadi kan muka risau...ni dah senggeh ha...siap "Bye-Bye" lagi..kekeke..

 saja nak bagi Irfan happy...adik pun teringin nak naik...layan je lah...hehe

 senyum ha...




 Euro Wheel kat belakang tu la...yang masuk news ada budak jatuh tu....koma, Ya Allah sembuhkan la budak tersebut...Ameen.

 last dah noh....masing-masing letih dah ni...hehe

 Irfan je tak letih....sebab dia tak banyak jalan...Mama ni ha yang dukung...haha

 Mak dan Ateh dua adik badik...hehe.
kitaorang keluar Pesta...terus singgah makan...lapar weh...hehe

 Irfan yang lapar...tapi main-main, letih gak la tu....

terima kasih Ateh..bawa kami jenjalan kat Pesta.....

Pesta Pulau Pinang dah tamat pun 31.12.13 hari tu, tiap-tiap tahun memang ada, sapa terlepas...tahun depan pergi noh...kekeke..

nak wish Selamat Ulangtahun Kelahiran buat Abah Tersayang....2/1/2014 adalah ulangtahun kelahiran Abah yang ke 62tahun..semoga Abah diberi kesihatan yang baik selalu...dipanjangkan usia dan luas rezeki...Ameen..

okeh uols...sambung kojer...thks drop by here....
Take care...adios...


24 comments:

Gieyana said...

Aq pernah nek keta yg irfan nain tu..hebat tak ? Kahhhh...

Rizziela said...

memang best kalau parents dtg rumah kita kan :D

Lama dah x p Pesta Penang..

Adlin Mohamad said...

cam mana la budak tu leh jatuh kan pintu lock ..dgr berita semalam budak tu bergantung ubat sepanjang hayat kaki pun kena potong kesiannya bahaya .. x pernah bawa anak2 main benda ni ..

wantie said...

Aku ni pi sebab nak beli carpet tu ja. kalau Naiim nak main itu ini hubby pergi ngan dia je nek motor.

Malas nak bersesak.

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

syawalsimpsons said...

rindunya nak jalan2 kat penang tu

Nad MamaZN said...

Sonok la irfan, opah n atok ada nak teman =)

::NureeN:: said...

pesta mmg payah kami nk terjah.. bebaru ni elly ada mintak nak p main euro wheel tue, pastu esknyerr dgr berita pasal budak jatuh, terus nasir x mau bawak p haha... :P

shark said...

org penang tp tak penah pi pesta penang..
teruk la aku hahahha..;p

Cho Zila said...

seingat akakler pergi pesta pulau pinangni tahun 80-an kot.. ngan sapa pun tak hingat.. tapi memang happening giler kot masatu..
syioknyer mak muda lagi leh jalan2 gitu... kalau mak akak duk jer kat rumah...

Zura@Iwan said...

Gie~

eh hg muat ke?
ak tk muat weh..
adik ak pon tk brapa muat..kena stereng..ahha..

Zura@Iwan said...

Ziela~

ya la..sure la sonok kan..

kita pon tahun lps tk p kot..

Zura@Iwan said...

Adlin~

tu la..mybe dia gelabah tu..
dia try gk smpi buka lock tu..
sian dia...semoga cpt sembuh budak tu..

Zura@Iwan said...

wantie~

ak nk beli gk carpet tu..
tp adoyaii...ramai..lg sesak gk
gi main mainan ni pon..pegi yg tk brapa nk sesak weh..huhu..
sekali sekala..

Zura@Iwan said...

Hanum~

best2..tp
sesak pns..

Zura@Iwan said...

Nad~

mai la jln2 kt png

Zura@Iwan said...

Nad~

ya la..
semua ada layan dia..
sonok la..

Zura@Iwan said...

Nureen~

ak mmg mls nk pegi..
tp dh alang2 family trn..
ateh ak ajak nk bw...
ok la..
kira tahun ni ak pegi sekali je la..

Zura@Iwan said...

shark~

ala..
bila2 pegi la..
tiap2 tahun ada...

Zura@Iwan said...

Cho Ila~

mmg happening pesta pp ni..
tp sesak ngan org ramai..
kalau time hujung2 penutup pesta..huhu

ALoNa CintamaniszLite said...

tingin jgk nak pi pesta ni tp tu laa...member citer parking susah nak cari...adoii, somi akak ni maleh nak pi..huhu..

Nmpak irfan hepi!!!

QasehnyaRania said...

dah lama x p. sejak sejak kluar penang tahun 2008, sampai skrg x pernah p pesta. hi hi i
tu la kan. semoga adik tu cepat sembuh..

Zura@Iwan said...

k.alona~

mmg parking susah kak..
kena dtg awai2..hehe

zura sbb parking ada org tlg "adjuz" alhamdulillah...sng nk parking...kalau tak mmg mls benor nk pegi pesta tu..huhu..

Zura@Iwan said...

Qaseh~

ya ka?
lama tu 2008..
skrg makin meriah n ramai org..
tmbh2 time hujung2 pesta..huhu