♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Monday, January 27, 2014

Sabtu Ronda Mall

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة
Haiii...Salam hari isnin yg ceria!

Hujung minggu macam biasa, hari untuk bersama keluarga kan..kan, kami pula as usual..kalau tak pergi mana, lepak Penang atau balik kampung..so hujung minggu baru ni, kami sempat ronda-ronda mall lepas tu balik kampung. Sahabat saya dah gelar saya Duta Balik Kampung!, so memang kena la sangat...kahhh!, this time balik Baling pula. 

Sabtu...
1st Avenue, Penang






 Usha Babanya..sebab Baba suruh makan bagi habis, nak sangat-sangat cake tu..semata-mata nampak cake tu ada buah strawberry je kat topping cake tu..hahaha..


 makan juga separuh..balance Baba kena kasi habis...mahal weh cake tue..hehe!




 Chinese New Year decoration...


Jom nak gerak balik Baling pula...family adik ipar pun join nak balik sekali. 
Balik kampung...woo balik kampung, macam balik raya la plak..hahaha..

story klik kampung...next entry noh! thks..

#duta bergambar dalam kereta tak de minggu ini...kahhh!


16 comments:

el said...

ni raya cina balik kpg lagi ke mek :)
sian irfan kena paksa mkn..hehehe mulut tu comey sgt

Nurzakiah Hanum said...

best ronda2

lieyalatif said...

heheeh duta balik kampung? mcm sedap bunyi nye zura...tapi mmg tepat pun sbb zura mmg rajin balik kg asal weekend heheeheh...

irfan pun dahbiase outing, kalo dok umah saje mesti die pun pelikkan hheheehehehe....

tu laa syok pi mall musim2 perayaan nie...dpt cuci mate tgk deco2 raye....paling meriah mase krismas tapi cny pun cun jugak....

amboiii ini mcm bukan cuci mate, cuci poket jugak kene paw ngan irfan haahahahah..redhooo jek laaa heheeheheheh

JaSSNaNi said...

Seronok gi jalan2 shopping complex yer.. dapat makan kek lagi.. hihihihi.. ala mama ni.. kopak sket je.. hehehehe.. selamat balik kg yer.. moga semuanya selamat sampai dan selamat balik nanti....

Gieyana said...

Kahhh..aq suka tang trademark duta balik kg..mmg kena sgt! Ekeke

Sedap x kek tue? Aq g sini cfm nureen nk eskrem BR tu satu..haizz!

hainom OKje said...

besaq jugak mall ni yeh Zura....
budak budak asal nampak strobeyi mmg suka hehe....
bukan main lagi makannya....banyak dah separuh tu zura...Mama tak suka ke?

Zura@Iwan said...

el~

ha la mek..
cny holiday blk kg gak..haha
tk plan cuti2 mn weh
spend time ngan family jek

haha..sj la apak dia usik
baba n mama dia tlg abiskan sorang sket..hehe..

Zura@Iwan said...

Hanum~

best la kan

Zura@Iwan said...

lieya~

hahaha..gie la kasi trademark kt ak..duta blk kg..duta amik gmbr dlm keta pon ak gak!

ala blk kg..ikut mood gak lieya..tp kalau dh start blk tu..deret nk blk ha..haha..

tu la..irfan tu, dh taw lieya..kalau nk keluar..dh siap2..dia bleh kata "jom" haha

CNY ni saka la deco dorang lieya..byk plak kedai tutup..kn byk kedai cina..hehe

sudah pau pon bapaknya..tk per la, dia nk rasa beli brg gk..ahha..rezeki irfan kan..

Zura@Iwan said...

Jass~

aha..
hntr cuci keta kt mall tu,
so smntara tggu kita ronda2 mall la kak..
tu psl keluar gk $$..huhu..

dh blk kg kak..smpi png pon ni..hehe

Zura@Iwan said...

Gie~

best noh..
ada duta plak
hg duta jalan2..haha..

biasa je kot kek dia weh
mak ak buat sedap lagi..haha

Zura@Iwan said...

okje~

mmg besar okje
zura pon tk ronda semua
pergi kt area parkson je byk..hehe..

dia suka buah okje
tu psl ..duk nak je tnjuk buah2..haha..

mama mkn gk kek tu..tp tukang habiskan babanya..

Nad MamaZN said...

Sape kasi akak title duta balik kg? Hehehe..
Kg dekat no hal..
Buatnya kg kt jauh-jauh pk gak 2-3 kali
Alhamdulillah syukur
Tu rezki akak kan.. :)

Zura@Iwan said...

Nad~

hahaha..kak gie kamu la kasi title tu..

tu la psl nad..dekat kg kak n abg..
alhamdulillah..rezeki kitaorg kan.

selagi dpt spend time bsama family..kak n abg usahakan..

kesian kt kwn2 yg kg jauh2..habuan masing2 betui tk..

wantie said...

best jadi hang dapat selalu balik kampung. cam tu la weih.. anak anak ni memang tugas dia pau parent. pas tu makan sikit parent la nk kena perabih semua tu.

dorang makan sebab lawa. bukan sebab sedap. ngeeee...

Zura@Iwan said...

wantie~

alhamdulillah..
rezeki ak..dpt blk kg sll
laki bini cuti sm..kg plak dkt2..

kita dulu mn pau parent betui tk? ak siap abah ak tnya lg mau apa? ak tk mau..baik tk ak? haha..