♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Monday, January 20, 2014

Cuti Thaipusam Hari Jumaat..

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة
Kembali bersua di hari Isnin, Alhamdulillah...cuti 3 hari dipenuhi dengan aktiviti bersama keluarga saya yang tersayang, walaupun tak pergi cuti-cuti malaysia..:), sebab memang tak plan nak ke mana-mana pun. 

Hari Jumaat kan..pagi dah siap breakfast, lepas tu Mama prepare for lunch pula...simple jek, tapi tunggu suami tersayang balik sembahyang Jumaat baru kita makan...

 siap berbaju melayu serta kopiah...comey!...ni sebab nak ikut Baba la, Baba siap pakai baju melayu dan kopiah nak pergi solat Jumaat...Irfan pun nanges-nanges minta tukar baju nak sama dengan Baba...haha..

 mula-mula pakai sedondon dengan Baba, kaler grey ni ha...tapi baju melayu Irfan kaler grey dah sendat la...baju melayu grey tu buat masa umor Irfan nak masuk 1 tahun rasanya...naseb baik Irfan memahami, minta tukar pakai kaler blue ni, Irfan turuti asalkan baju melayu katanya..hikss
(panjang la rambut Irfan kat belakang..en Suami, jom bawa Irfan potong rambut..hehe)

 Peace!! Baba awat buat muka stim gitu...kahhhh!

 Sudah kena gomoi dek Irfan pula....hahaha...manja dengan Baba ..

 Pandai...nampak Baba, Mama, Opah dan Atuk di situ...esok kita balik kampung ye...

 tadi berbaju melayu + kopiah bagai...ni sudah bertukar pula...berspec pula..smart!hehe

 Petang lepas Asar, baru kami sekeluarga keluar rumah jalan-jalan menghirup udara luar..hikss, En Suami ajak pergi ronda-ronda ke Sungai Petani, ada hal yang perlu dikerjakan...hikss

tak boleh blah betui gambar nie...nampak gigi Irfan yang serpih, entah la macam mana boleh jadi serpih macam tu, masa kecik ritu penah terpatah skit...sian Irfan, tak per nanti tumbuh lain ok..tajam woo kalau dia geget....hehe..

Itu aje aktiviti keluarga kami hari Jumaat, esok sabtu tunggu en suami habis friendly volleyball dengan geng Kedah, petang saya ajak en suami balik kampung saya...ate ulang alik jambatan la pula...hahaha..boring la weh duk Penang, baik balik kampung ha...lagipun ada barang kena pass kat Abah...

Rasanya ada gambar berposing hari sabtu kot...dalam kereta juga, haihhh...awat la malas sangat nak guna camera sony tu, sian dia...khidmatnya dah berkurang sejak ada camera handphone ni yang cepat dah pantas bila nak update...kekeke. Tak per...nanti i guna you ye en Sony...sabar k, i tetap sayang sama u...haha..


20 comments:

Nad MamaZN said...

Ngan famili jek pun dh best kan
Klu nk bercuti sure sesak
Almaklum sume amik kesempatan nk jln2 jugak
Kami pun x ke mana
Zakwannayli tak sehat =(

Cho Zila said...

cuti adalah masa berehat bersama famili... dapat bersama mereka adalah paling best sekali... yo ler gigi dia takperler nanti dapat gigi kekal takder ler gitu....

lizz said...

Cuti2 gini memang seronok dapat bersama family...masak2 manjew..memang bestksn time ni la dapat layan kerenah anak2 comel kite...

::NureeN:: said...

lepak umah sronokkan..
aku pon x g mana.. last ahad jerr g qbay sbb letrik x dak..

wantie said...

tak kemana mana pun hari thaipusam tu. lepak rumah je. Naiim ada latihan kat sekolah..

haish nampaknya lepas ni makain memerap kat umah je kot aku ni. waaaaaaaaaaaaaaaaa

lieyalatif said...

nampak sgt anak papa kan irfan ni zura...semua nak same mcm papa kan....sebiji mcm dayyan laaa...heheheeheh....kemain hensem pakai baju melayu...dah mcm raye plak hah heheheeheh

sonok irfan dpt keluarjalan...macho tu siap bersunglasses.....

kalo gigi bersepih mmg tajam zura..sakit kalo gigit....takpe nanti tanggal gigi susu tumbuh gigi kekal...gigi kekal le kene jage elok2....

Gieyana said...

Best gak tu beb cuti2 kat sp...rajin hg bergambar dlm keta..aku kemalasan..ekekek

Zura@Iwan said...

Nad~

ya la kan
ngan family la treatment yg paling best...

semoga zakwanayli cpt sihat ye..

Zura@Iwan said...

Cho Ila~

ye betui tu kak
family come first ..

tu la psl..
gg dh serpih tu ha..
tp encem gak..ahha

Zura@Iwan said...

lizz~

mls nk keluar bila lepak rumah ni lizz..
tp mai gk boring..keluar juga..haha..

Zura@Iwan said...

Nureen~

kalau lepak rumah ak ni..
tk tidur pon..
asyik layan tv je..hehe..

tu ptg keluar gk gi sp..

Zura@Iwan said...

wantie~

tk per weh..
masing2 life kan..
asalkan happy...

Zura@Iwan said...

lieya~

irfan kalau nmpk Baba dia..mengikut la Baba dia..Mama dia leh relax..haha...

tu la mcm hari raya ha..tp bila time srh pakai kopiah dia tk mau pula..ni volunterr nk pakai..hikss

betui lieya..tajam woo...rasa geram nk asah jek..haha

Zura@Iwan said...

Gie~

ronda2 kt sp ptg tu jek..then mlm blk png blk..ulang alik bridge km hari tu..haha..sbb sbtu iwan ada friendly volleyball..ptg br blk selama..hehe

Kesuma Angsana said...

amboi suka tgl pic2 yg comel ni !

Zura@Iwan said...

KA~

maceh KA..

hainom OKje said...

Bagus Irfan nak ikut baba solat....tulah baru perasan rambut pesen irfan tu ha....vouge

Zura@Iwan said...

hainom~

alhamdulillah..
dia siap ajak gi sembahyang dlm bilik solat tu..
tp Baba kena gi solat jumaat..hehe..

ALoNa CintamaniszLite said...

irfan dh pandai posing mcm tu...posing menakutkan orang...ngan giginya yg tajam tu, ye..zura..

takpe...nanti dh ganti lain ok laa tu. bertambah ensem ler irfan kan..

Zura@Iwan said...

k.Alona~

dh pandai kak..
bila kita nk snap..
dia mula kata.."nak2..smbil tgk camera...haha"

tu la..hrp2 kak gigi dia elok semula...