♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Monday, January 13, 2014

Homestay Regalia Studio, Kuala Lumpur | Terujanya! Angan-Angan Nak Bercuti Kat Sini...

Assalamualaikum...Salam Sejahtera..

Teruja tau mula-mula saya review Homestay Studio nie kat blog Bro Eyriqazz....jom saya bawa kawan-kawan semua turut sama teruja!

* Ada katil Queen, katil single dan baby cot turut disediakan, ruang yang agak besar dan selesa...teruja kan! memang sesuai yang ada anak yang cergas macam saya nie..hahaha

*mesin basuh, tempat sangkut baju, rak dan tempat meletak baju kotor juga turut disediakan, bagusnya..

*Dapur yang lengkap dengan peralatan seperti Microwave dan Peti Sejuk..bestnya..

 *bilik air yang selesa...towel disedikan untuk dua orang 

 *ruang tamu ..luas kan..

 *ruangan quest di tingkat bawah yang selesa...

 *part paling teruja!...walaupun saya tak pandai berenang, tapi saya tetap teruja, di Homestay Regalia ni, ada dua swimming pool tau di tingkat 5 dan tingkat 37.

 *playground for kids...buat Irfan teruja!...hehe..

 *swimming pool tingkat 37 yang ekslusif ...view yang memukau sangat! teruja lagi..hehehe..

 *view KLCC dan KL Tower from swimming pool tingkat 37..perghhhh menawan kalbu!

 *en Irwan akan teruja! bilik gym pun disediakan....

 *kemudahan surau pun tak lupa disediakan....

 *kemudahan laundry...

*view malam yang sangat menarik! wahhh terkedu! 

Teruja tau kalau dapat menginap kat Homestay Regalia Studio nie, dah pasang angan-angan kalau dapat cuti-cuti di Kuala Lumpur nak juga merasa menginap kat sini. Homestay unit studio yang ekslusif, lokasi yang strategik..berdekatan dengan PWTC, Stesen LRT dan Komuter Putra...(boleh bawa Irfan merasa naik LRT atau Komuter...hikss) 

Bertambah teruja kalau dapat menginap di sini sempena anniversary 31.12.13 baru ni, lagipun tak berkesempatan nak celebrate lagi ..haihhh bestnya, dah lama tak pergi Kuala Lumpur last kitaorang cuti-cuti kat Kuala Lumpur masa akhir tahun 2012.


Semestinya kita nak cari tempat penginapaan yang murah kan.... Bandaraya Kuala Lumpur, memang sukar nak dapat rate hotel yang murah, tapi sekarang saya dah jumpa! Iaitu Homestay Regalia Studio..homestay dengan harga yang berpatutan sekitar RM 150 - RM200 semalam, murah kan! kalau hotel pun memang susah nak dapat rate murah ni kan.
 
Yang paling-paling teruja kalau penginapan nie ditaja!....melompat bintang saya, akan ku hadiahkan sempena anniversary dari saya untuk suami..wahhh romantik tak? kekeke(opss.. kalau suami tak baca entry ni)..surprise la konon! dapat la buat alasan nak cuti-cuti di Kuala Lumpur..yeayyy!

Kalian pasti teruja nak tahu di mana tempatnya kan? Ini alamatnya:
Regalia Residence No.2 Jalan Anjung Putra Off Jalan Sultan Ismail 50480 Kuala Lumpur Malaysia   

Teringin nak menginap di Homestay nie tak?
Boleh emailkan ke roomshortstay@gmail.com

Boleh juga nak view lebih info di Facebook Homestay Regalia Studio

# Ada kawan-kawan yang teruja nak dapat hadiah menarik penginapan di Homestay nie tak? jom try contest yang dianjurkan oleh Bro Eyriqazz di link INI
Lagipun saya ni pertama kali join contest yang dianjurkan oleh Bro Eyriqazz ni, entahla...hati ni berkobar-kobar suruh join...menang or kalah adat la kan, yang penting kita ada usaha..chaiyok-chaiyok..hehe

Sumber Picture : Eyriqzz.com

*Good Luck for me....

14 comments:

Nad MamaZN said...

Gud luck kak!

Gieyana said...

Menarik tpt ni noh..cantik!

el said...

mmg murah n marveles tmpt ni
swimming pool tu yg tu yg best
gud luck uols

JaSSNaNi said...

sat nak tepon irwan.. hahahahahahaha

Zura@Iwan said...

Nad~

thks nad...:)

Zura@Iwan said...

Gie~

aha..
nmpk menarik..hehe

Zura@Iwan said...

el~

tu arr...
hrp2 satu hari dpt stay sini..hikss

Zura@Iwan said...

Jass~

ada no tepon iwan kah? haha

QasehnyaRania said...

cntik la.
good luck sis

Zura@Iwan said...

Qaseh~

thks ye..

mama ila said...

wahh..cam best jer..sebelum nie xtahu pulak ada homestay nie..lenkali bolehlah stay kat sini =)

Zura@Iwan said...

mama ila~

nnti try la sty sini
lps tu kasi review ye..

eyriqazz said...

Nice entry..thanks sudi join..In Shaa Allah pemenang akan diumumkan by next week..

Zura@Iwan said...

eyriqazz~

thks bro..
inshaAllah mudah2an ada rezeki sy..ameen..