♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, January 21, 2014

Cuti Sabtu dan Ahad

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة
cerita kita hari sabtu dan ahad pula....:)

tak mau ayat panjang-panjang, kita cerita ringkas sajo..sebab kemalasan melanda,

Hari Sabtu, lepas en suami habis game friendly bola tampar dengan team Kedah, petang hari isteri tersayang ajak suami tersayang balik kampung si isteri...Suami yang baik hati, rela juga walaupun penat melompat bagai pagi tadi..tapi dengan syarat, isteri kena drive dari highway sampai kampung ok? okeh beres!

 sampai menyenget....aku ambil gambar ha...atas Penang Bridge on the way nak balik kampung

 anak lelaki sorang ni..kalau ada tab diam la kejap, tapi not good ok layan screen tab lama-lama..

 duta bergambar dalam kereta Mama Irfan nie..kemalasan nak bergambar outdoor..kahh!.

Okeh steady en suami...nanti sampai RNR Juru, kita tukar pilot yoo....terima kasih dear...

Alhamdulillah sampai Selama, kampungku dengan selamat....so overnight satu malam kat Selama, hari Ahad petang kita balik Penang semula...Alhamdulillah sampai penang malam...kereta banyak juga kat highway. Pakat balik bercuti gamaknya...nasib baik kat bridge tak jammed lagi. 

Hujung bulan ni, inshaAllah balik kampung lagi...ada plan untuk family, harap-harap jadi. 

26 comments:

Gieyana said...

Weh..hg duta bgambar dlm keta n duta blik kg..ekeke..:p

el said...

hahahaha komen gie xleh blah

Zura@Iwan said...

Gie~

tau tk per..
mmg ak duta bgmbr dlm keta n duta blk kg...i likeee...kahhh

weekend ni nk klik Baling plak..hahaha..

Zura@Iwan said...

el~

ak mmg setuju komen gie tu
mmg iols mengaku duta2 itu adalah iols..hahaha..

wantie said...

nak kay po jap. aku pun duta jugak. duta dok umah. muahahahaha....

best hang dapat balik kampung sokmo. kalau laki aku tak denya dia nak bagi aku drive.. even dia habis kerja malam pun dia jugak nak drive.

Zura@Iwan said...

wantie~

hahaha...duta duk umah pon adoo..
tk per beb, mn2 pon..life masing2 kan..ada hikmah semua tu..

alhamdulillah ak dpt sll gk blk kg..kalau tk blk kg ak, kg laki ak..gitu la routine weekend kalau tk ke mana..hehe..

syawalsimpsons said...

bila la nak balik penang ni..adoi..terasa macam dekat mung meh ngan jemah ni haa...jemah selaloo balik umah kakak kat bandar perda sana...

syawalsimpsons said...

bila la nak balik penang ni..adoi..terasa macam dekat mung meh ngan jemah ni haa...jemah selaloo balik umah kakak kat bandar perda sana...

attyfir said...

sonok org ada kampung ..
boleh balik kg .

Zura@Iwan said...

sue~

mung kg penang kt mn jemah?

mari la habaq kalau blk png noh...

Zura@Iwan said...

sue~

2x mung komen jemah..haha

Zura@Iwan said...

kty~

nama je kg..
tp umah parent n fil dlm taman..hikss
best2 kak..selagi boleh blk kg kak..

Kesuma Angsana said...

smpt lgi posing2 yer hehehe

eB said...

kalo la kat penang bridge tuh mmg boleh posing2. musti ramai yang pose maut kat c2 kan? he3...
tapi mmg ngeri la... dah la angin kuat... seriau...

Rizziela said...

Nasib baik en suami baik kan...ikut ajer balik kampung walaupun penat.. tu yg bertambah sayang cik isteri untuk en suami

Sidratul Muntaha said...

rajinnya balik kg..
aku pingin nak blik kg selalu sbb dekat
tpi paham2 la klu financial tgh kong kali kong denga org umah mmg malas nak blik kg
jgnkan kg aku
kg sendiri pun malas.
motip?
mmg dh malas
ahahhaah

Zura@Iwan said...

KA~

gitu la..
dlm keta aje nk sempt berposing
kat luar dh mls..haha..

Zura@Iwan said...

eB~

dulu bleh eB..
tp now tk dibenarkan
bahya..kereta byk..
kalau stop pon kt emergency lane tu..
tu pon risau gk tu..huhu...

Zura@Iwan said...

Ziela~

en suami baik hati sgt..
sporting..no prob je dia..
mmg syg la ziela..
sapa tk syg suami kan..kan..

Zura@Iwan said...

Ayu~

ak ni kalau blk kg..
mula2 side ak..lps tu akan berlarut plak side laki ak..gitu la baru fair n square
ate kg masing2 dkt je..hehe..
ikut mood gk beb..now mood nk blk kg meronta2..best sgt..i likee..
selagi org tua masih ada kan..

hainom OKje said...

Bukan main lagi .....dlm keta pun jadi hehe....tu yg nak balik sangat tu...nk discuss ngan family yeh

Zura@Iwan said...

hainom~

ya la..mls nk bgmbr outdoor..
aha..lgpon nk pass brg kt abah

ALoNa CintamaniszLite said...

hehe...amek gambo ngan iwan masa dia tgh memandu ye..hihi..
nasib irfan tak interframe..

Zura@Iwan said...

k.Alona~

iwan tu kalau kita nk snap gmbr dia
mula la buat muka macho..cess..haha

irfan sibuk layan tab kak..

QasehnyaRania said...

kak, saya kn kalau boring sgt suka jugak dduk seat blkg. hihi.
sbb seat blkg selalu je kosong.

Zura@Iwan said...

Qaseh~

hikss
kak sbb irfan tu duk blkg kdg2 kena main ngan dia..
tu psl berubah duk blkg..