♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, January 8, 2014

Baba Bersukan Bola Tampar, Mama dan Irfan Bersantai Lepak Dalam Bilik Hotel..Hehehe

Assalamualaikum...

Sebelum tu nak bagitau...saya update entry pasal Perlis nie, kebanyakkan gambar ambil dari camera handphone, bermakna gambar dalam camera sony ada lagi lah!..so nanti saya up lagi cerita jangan boring ye...haha.

Ok..ok..saya sambung lagi ye...

 Setelah menunggu Mr Hubby lawan bola tampar hampir 3 jam gitu...saya minta diri bawa Irfan check in hotel, lagipun Irfan tak mandi lagi..haihhh tak larat gak tunggu sebenarnya, dengan Irfan berlari ke sana ke mari....makan pun tak mau. Bila tengok Irfan dah mula comot...garu sana sini, saya dah mula rimas lah! Matahari pun dah mula terpacak.

Mama dan Irfan je pergi check in hotel, lagipun gelanggang bola tampar tu berhadapan je dengan Hotel Putra Palace ni..dekat sangat.

 Irfan masuk je bilik, "assalamualaikum"...sempat sebut "wow" lagi...hahaha, mama kata posing Irfan...peace!

 saya first time book hotel by booking.com , rate murah than book by phone or walk in...rm149 include 2 breakfast, kalau normal rate rm168 (gomen staff rate), seb baik booking.com ni...tak perlu deduct card credit..sebab hubby nak bayar cash je, but Agoda.com memang dorang akan charge card credit direct. 

 so far room dia luas...shower pun luas cuma tak de bath tub je, 

 complete gak la dalam bilik ni...TV, Peti Sejuk, Iron, Kattle, Sejadah turut disediakn...memang selesa lah, service layanan yang baik...:)

 siap baca doa lagi sebelum makan...pandai! ni gara-gara Mama malas nak keluar arr ni, pertama kali order makan room service kat hotel...kahhh! Baba ajak keluar makan sekali...tapi, syok pula lepak bilik ha...kekeke..

 tapi....naseb baik makanan dia sedap! licin Mama balun...Irfan makan sikit je, sebab dah kenyang ..Irfan dah makan nasi tomato masa balik hotel tadi....

 (picture: Mama nak snap gambar berdua...boleh buat muka cute gitu...haha)

 Mama dan Irfan akan layan tido selepas kekenyangan....Baba kesian, berpanas terik....

(picture: Irfan sakan sikat rambut sendiri) 

Nak pergi tengok Baba game lagi...tapi Irfan tak bangun-bangun, seronok tido nampak....Baba kul 6pm baru habis...

Baba hanya dapat masuk suku akhir...tak per, sekurang-kurangnya dapat juga pengalaman kan..letih tak terkira la Mr Hubby tu, tapi nak cover tidur tak dapat...sebab kena pula bergusti dengan Irfan...hahaha..

nanti iols update lagi ye...berdasarkan gambar2 dari camera sony pula ye....bye...
take care! peace!

28 comments:

Nurzakiah Hanum said...

macam2 gelagat dia

el said...

tudia haihhhh tajuk panjang lebo
nasik uols lepak lam hotel dr tgu babah irfan tu balik smpi kul 6..dptlah uols rehat2 n tido dlm tu
sedap pulak tgk nasi goreng tu hehe

atuk said...

Assalamualaikum Zura

Amen....
doa makan tu...

Dee said...

kemain lagi dia posing ye..bijak irfan ni..bilik hotel dia cantik gak ye..

::NureeN:: said...

mmg selesa lah wei bilik dia...
klau aku jd hg pon order jerr la, mkn dlm bilik lg selesa kan, dlm ekon hehee..
rak bilik air tue mcm kat umah aku la tp aku beli 3 layer :)

wantie said...

ya..betul luas biliknya. boleh main goleh golek la irfan kalau cam tu.

Mohd Rasul ABu Hanipah said...

best... terliur lak tgk gmbr makanan tu huhu

Nad MamaZN said...

Mak aih...
Selesa nya hotel
Mmg malas dah nk kluar klu cmtu =)

Zura@Iwan said...

Hanum~

aha...
menciut hati
kdg2 geram...haha

Zura@Iwan said...

el~

tu la..sng tajuk gitu ha..
ya la..lgpon perlis pns beb.
wpon ada gk tmpt berteduh masa tggu iwan game..
tp tk larat gk..dh la gerak awai2 subuh kan..irfan plak cm biasa aktif dia..haha..
baik blk bilik rehat...hehe..

Zura@Iwan said...

Atuk~

wslm

hehe...
Mama yg doa..
dia sebut cara dia je atuk..

Zura@Iwan said...

Dee~

haha..
posing ikut mood..
aha cantik gk bilik dia..
luas dee

Zura@Iwan said...

Nureen~

selesa2
nex time kalau nk mai perlis..
bleh check in sini lg..hikss
tu arr..ak mmg mgntuk sgt weh
lps mkn..teruss Zzzzz...irfan pn layan tido..hahah..

Zura@Iwan said...

wantie~

ha la...
golek2..
sorang satu katil
ak tido tk sedar dh weh..

Zura@Iwan said...

Mohd Rasul~

aha..sedap nasi grg dia..
berbaloi ngn rege n service ha..

Zura@Iwan said...

Nad~

Yup
selesa la nad..
mmg tido tk mau bgn..
sejukkk..haha

lieyalatif said...

mesti baba bengkek jek tgk due beranak golek2 sejuk ekon dlm bilik kan zura haahahaah.....ish kalo lieya pun mau kejap je tgk org main bola..selelbihnye baik lepak bilik....

selesa lieya tgk bilik die...food pun nampak tempting tuh...sesekali layan order room servis syok gak kan....

Sidratul Muntaha said...

heavennya kalau la dpt gitu tiem2 tgh kursus
tpi selalunya kami la gigih gi kursus
org umah dgn asakar 2 orng tu lepak sokmom dlm blik

Zura@Iwan said...

lieya~

baba tak bengkek lieya..dah minat kan main bola tampaq tu, kena pns pon tk pa..haha

aha...selesa, food mmg sedap la...

Zura@Iwan said...

Ayu~

ya la...km ni tk penah arr nk gi kursus..
kira sll berpeluang ikut en suami je la ayu..hikss...

Cho Zila said...

syiok dia yerk gaya peace kemain lagitu... memang kalau ada anaktu leceh sesangatler kan ... elok duk hotel diam2...

hainom OKje said...

Tak pernah fuk hotel guna booking .com ni Zura.... tp pernah perasan jugak website ni....Tp kalau duk hotel mmg best berehat dlm hotel jerkan ...

Rizziela said...

Nasi tu memang nampak sedap sangat Zura

Zura@Iwan said...

Cho Ila~

pandai dh buat peace kak..
ya la kak..dia main comot abis..
tk heran dh ha , sonok main
blk rest kt bilik selesa sket..

Zura@Iwan said...

hainom~

tu la..zura pon pestime book by booking.com tu.
rate murah ag..so proceed je, tp kena call hotel la lps booking, nk confirm kan..

Zura@Iwan said...

ziela~

aha sedap ziela..
ok la..best

QasehnyaRania said...

selesa kan.
ok la sis, gi teman hubby ada peneman. lepask kat bilik pon x pa kalau saya. hihi

Zura@Iwan said...

Qaseh~

aha..
alhamdulillah selesa la..
dpt lepak bilik lega sket..