♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Thursday, May 30, 2013

Cerita Lebuhraya OK kut..!

Assalamualaikum..Salam Sejahtera,

Normally guna Lebuhraya Utara Selatan kalau balik kampung saya....then Lebuhraya BKE (Butterworth-Kulim) kalau balik kampung en Suami..

Kat Penang, Lebuhraya Jelutong(tak de tol) ..selalu duk guna gak...Jambatan Pulau Pinang as usual lalu kalau nak cross seberang Pulau....hikss. 
Sila ke link Lembaga Lebuhraya Malaysia kalau teringin nak tau details...hikss.


 Boring dah la ni..letih tidur...hehe..

 Kadang-kadang jalan tak jammed kadang-kadang musim perayaan or cuti memang kereta banyak...

 Jajan sebagai penghilang di kala mengantuk...buah2an, tapi selalunya beli tu cepat je habis...hahaha..

cantiknya awan berkepul-kepul di langit...subnaAllah..

Menggunakan jalan lebuhraya adalah sangat mudah sekarang, cepat sampai ke destinasi...cuma kalau tak kena bayar tol tu best gak kan...hikss..

Anda pula selalu guna Lebuhraya di mana? :)

Sharing is caring...thanks singgah sini...Peacee!

ZII











17 comments:

Nad MamaZN said...

Kak zura, umah saya ni kan..
Keluar kot sini, kene tol, keluar kot situ pun kena tol huhu.. Xde jalan lain dah, mmg kena tol walau nak kemana mana

Dee said...

dee gi kerja 10 minit je jalan kaki sis..x ikut mana2 lebuhraya..hihihi..

Nurzakiah Hanum said...

ala cianya si kecil :)

inazamri said...

akakguna lebuhraya utara selatan.now dok di Perak kerana tugas.Kedah umah mertua ,selangor umah akak.kami dok di tengah2 so mmg lebuhraya tu la kami guna

PinKy MoMMa said...

prefer hi way huhu..tak suka duk dalam kete lama lama..skt pinggang..

psstt jambu tu nampak terliurrrr...

ALoNa CintamaniszLite said...

akak nk balik kampung lalu PLUS ngan KL-Karak tu ler, hehe..
Tp kalo lalu cameron...takde lalu dh KL-Karak..lalu jalan lain..

Zura@Iwan said...

Nad~

owhhh ya ka..adoyaii semua tol..huhu
jenuh la Nad kan..kena bayor aje nk keluar..kekeke

Zura@Iwan said...

Dee~

wahhh
jimat tu...
tk yah ssh nk drive .

Zura@Iwan said...

Hanum~

si kecil kalau letih sgt..
boring dia tido..haha

Zura@Iwan said...

ina~

sy mmg byk guna higway utara selatan tu arr kak...then BKE..kg sy n kg hb belah utara..hehe

Zura@Iwan said...

Pinky~

ya lorr..kalau lama2 boring kan, tht why kdg2 kitaorg kalau jln jauh..siggh gk henti kt RNR...hee.

Zura@Iwan said...

k.ALona~

akak sure jauh pjalanan kan...blk kg akak...

el said...

jambu sedap tu lama x mkn

Zura@Iwan said...

el~

sila jemput mkn...

wantie said...

memmang cepattttt....aku selalu zzzzz je bila hubby guna highway...

Zura@Iwan said...

wantie~

aha..kemudahan skrg kan..
dulu mn ada highway bagai...
aku tk tidur sllnya....teman en suami bersembang....
tp kalau mgntuk sgt..mmg terbabas gak..haha

watyz said...

sedap nye makan jambu dlm kete... :)