♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Thursday, May 2, 2013

Hari Cuti Pekerja | Cuci Mata Waktu Malam ..Hihihi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Maaf ye kengkawan...tak semua blog yang saya dapat datang baca cerita korang, semuanya secara random je saya terjah....kadang-kadang saya singgah sempat baca tapi tak sempat nak tinggal komen. Biasala masa terhad kan...:)

Cuti hari perkerja kelmarin..mesti masing-masing luangkan masa bersama dengan family kan...ikutla aktiviti korang macam mana pun..saya tak mau tanya, kahhhh!...dah tahu pasti aktiviti yang menyeronokkan...Peacee!

Saya? tak payah tanya...saya nak bagitau la nie. hahahaha. siang hari kitaorang duduk di rumah, tapi bukan duduk berlingkar macam ular sawa...kitaorang ada sesi mengemas rumah, haihhhh lega rasanya...dah kemas bilik yang lama nak kemas tu....ada satu lagi bilik tak settle, Irfan dia pun nak ikut sama mengemas..that why kena buat satu-satu. Lepas Mama settle masak di dapur, makan-makan kenyang bagai....tunggu Irfan tidur, tak mau tidur, budak tu sekarang memang lasak...kurang tidur sekarang berbanding dulu, siang tidur sekali je...tu pun 1-2jam je tidur. Terpaksa la Baba dan Mama gilir-gilir buat kerja...kejap-kejap layan Irfan main, terima kasih En Suamiku...Muahhh!

Malam baru kitaorang keluar itupun sebab ada hal, nak keluar kejap je kononnya...sekali cari makanan ringan...ronda-ronda dalam kerete je..hehe..

 singgah Penang Time Square...lepak situ kejap, lepas beli Putu Buluh , Buluh tak de..yang Jala je ada...kekeke...


 khusyuk dua beranak ni ...hehe..


 simple saya malam tu....malas nak beradun bagai.....hehe..

amboi....suruh pandang camera...tak nak..now dah pandai ajuk cakap orang...cute aje dia..#kena becarefull dalam percakapan sekarang...Irfan cepat ikut...hihi

Dah-dah jom balik....Irfan tak mau balik plak...berlari-lari Baba dia kejar Irfan...lawak tul, tapi walaupun keluar sekejap pun kira ok la kan...yang penting spend bersama-sama walau di mana saja, tetap menyeronokkan...

Wasalam..

Love , Peaceee!
ZII

20 comments:

wantie said...

Aku je yang jarang keluar malam. al maklumlah anak dah sekolah sekarang ni.

lawa pulak aku tengok pemandangan malam.

Fairul Azmi said...

Teringat anak sendiri kat rumah. Kejap je cuti dah habis

mama lieyna said...

Ok la tu, janji masa terluang bersama2 dgn family.. happy la irfan dpt berlari2an.. sma ngn akeem, kuat ngajuk org ckp dh skrg..bhya woo... si abg marah2, dia pun sama marah2x.. aduyaii

MrS. F!zA said...

kitorg mmg susah nk keluar mlm.mlm waktu berehat..haha..tp kalo siang hari cuti2 ada je plan nk berjalan..hehe

Cho Zila said...

akakpun jarang dapat keluar malam.. tapi memang seronok gak yerk sebab banyak lampu2tu...
penang time squaretu akak tenttulah tak penah sampai...

Gieyana said...

sini mcm x ada ramai org kan..ada ramai kt bwh tue ja mkn..tgk air pancut kt sini best..nmpak Irfan teruja..

mmg kena hati2 bcakap tue..nasib baik umah bs Irfan x da budak2 yg petah bcakap..bkn apa, tkut dia terikut jaa..:)

Mar Maria said...

best lah tu sis...a'ah skjp pun,aclis dpt jak spendtime...sy ni..hukhuk..bdua je ngan ank time 1may baru ni.. :( kesian kami...

Zura@Iwan said...

wantie~

aku pon jarang keluar mlm..tht day siang tk dpt keluar..mgemas umah smpi letih masing...so keluar kejap mlm tu...tp blk awal la...

Zura@Iwan said...

Fairul~

huhu...

sy pon igt anak kt umah BS..hehe

Zura@Iwan said...

mamalieya~

tu arr....keluar kejap pun jd la..

asalkan mende yg kita buat tk mggu org lain..hikss...

aha..dia pndai ikut ckp la ni..cute plak dgr..

Zura@Iwan said...

Fiza~

sm la..mlm mmg wktu rehat..
tp kalau ada hal tu..keluar gak..hiks...

Zura@Iwan said...

Cho Ila~

guna camera hset je kak...tht why gmbr blur2 sket..hehe....

Zura@Iwan said...

Gie~

aha..mmg tk ramai beb..aku pun mmg tk penah nk ronda kt dlm mall tu..sunyi je..hehe....

cuma teringin nk masuk Full House tu..nnti la bila free...hehe..

now BS dia mgasuh sorang lg beb..bdk bsr dh..umor 3thn kut..hrp2 ckp tk melalut sgt la..hehe..

Zura@Iwan said...

Mar~

tk per Mar...hb keja kan...spend time ngan anak bdua pun ok..relax kt umah ..tk habis duit..hikss

ALoNa CintamaniszLite said...

Betoi2...kita kena jaga2 percakapan agar yg tak elok tu tak diikut oleh anak2 yg baru ringan lidah, hehe..

Tp tu laa...kekadang kita kat umah beriya2 jaga..tp kat nurseri...ada jer pulak budak2 yg cakap perkataan yg bagus sbb terpengaruh ngan keadaan sekeliling dia kat rumah..kan..

Zura@Iwan said...

K.Alona~

tu la kak..kdg2 sy ckp dia ikut..hikss

aha...kita tk leh nk kawal kdg2..kalau dia terikut dgn kwn2..hrp2 dia ok la kan..

PinKy MoMMa said...

budak budak mmg cepat ikut dear..kadang kadang tv juga kita kena pantau siarannya..huhuhu

Zura@Iwan said...

Pinky~

seronok plak bila dgr dia ckp..cute...

tu la..dia ikut kita ckp...kdg2 kelakar plak..hehe...

betui2..tv pon sm kan..

Myra Jay said...

Okla, daapt spend rime macam ni best jugak.. especially si kecil tu sampai taknak balik ;D

Zura@Iwan said...

MJ~

hehehe..
irfan dh tergoda ngan car tu..