♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Monday, May 27, 2013

Cuti 3 hari 2 malam

Assalamualaikum wbt...Salam Hari Isnin buat semua,

Cuti 3 hari rasa kejap je kan...saya dan keluarga kecil saya tak pergi cuti mana-mana pun...just lepakking di Teratak Tercinta kami di Sungai Petani...attend kenduri kahwin di Kuala Nerang, Kedah dan balik kejap kampung suami di Baling...itu pun sudah berbaloi kan...kan..

Alhamdulillah dapat gak memenuhi undangan perkahwinan adik sahabat kitaorang Gieyana.Co di Kuala Nerang, Kedah...memang teringin gak nak makan nasi kenduri belah sana...hehe, kesampaian juga. Lagipun bertolak dari Sungai Petani pun dah lewat pukul 2 lebih macam tu...sampai di rumah kenduri around pukul 4pm lebih macam tu..hahaha...acara penutup dah...kekeke..terima kasih tuan rumah kerna sudi melayan kitaorang...tambah-tambah gulai daging+pisang tu sangat sedap lah....terima kasih sekali lagi. Dari KN kita ke Baling plak....hehe...

Mak actually tak suka ambil gambar sendiri..sbb mak tau sure tak elok, tapi ada anak mak yang comey jadi comey plak maknya...kekeke.. bersyukur dengan apa yang ada..Alhamdulillah..

 on the way balik dari rumah kenduri...lalu jalan baru kat Tasik Pedu nie...cantik sangat permandangan kat sini....tidak nak berhenti shoot sekeping dua...tapi lewat petang, risau gak...jalan sini sunyi....huhu..

 Baba dan Mama sayang menyayang....:)

 jalan baru ke Baling dari KN yang tak masuk SIK dah, separuh baru siap...bergegar kereta jalan ada  berbatu-batu...yang penting selamat sampai....saya dah risau, hubby cool je....hahaha..itu la perempuan...ngeee...

apa ke hey buat muka cam gitu...boring dah la tu...hahaha..

Acara lepakking 3hari 2malam di hotel 77...Alhamdulillah...tv plak tak de siaran Astro...kadang-kadang saya pun layan tido ...makan tido...makan tido...kui..kui..tengok anak tido, saya pun terjebak gak...adeiii!


Lama dah nak singgah makan kat sini...De Pauh Garden, Permatang Pauh....akhirnya dapat gak merasa, walaupun malam tu tak order makanan berat ...on the way nak balik Penang dari Sungai Petani, saya saja-saja cakap kat hubby...dia ok je...so kita pun proceed la ke De Pauh Garden....memang ramai orang, tapi makanan sampai cepat la juga....len kali kita try lagi noh...

sekian cerita kami....cerita cuti korang mcm mana? hehehe..

Thanks singgah sini yer...LOve

Peaceee
ZII


28 comments:

Gieyana said...

Tq sudi dtg...cuti aq penat gilaa haa..kik kik..:)

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

ieda immi said...

aah dikk
singgah sekejap2 pun jadilah
yg penting jalan2 kan ..
kalau jauh sekejap2 penat gak ;)

ps : dik meh add whatsapp akk 018 2121619 akk pun ada rambut gugur , pakai shampoo nie , alhamdulillah gugur dan kelemumur x der dah dik .. meh akk sharing :)

Dee said...

dee duduk rumah saja 3 hari..MIL datang KL..maka melayan tetamu jelah..anak2 dee dah berzikir bosan2 kat telinga..hihihi..x larat tau nak layan..

fazilzura said...

weols x pi jauh2 pun huhh

Zura@Iwan said...

Gie~

sm2 ...hehe...

phm weh..mmg penat gila kan...huhu..

idak bleh cuti hari ni ..tk rest..

Zura@Iwan said...

HanuM~

best2..

Zura@Iwan said...

k.ieda~

tu arr kak..lgpun tk budget nk jln2 mn pun..hehe..
miggu ni mmg knuri byk time cuti sek..miggu dpn ada lg.

#owwhh ye ke kak? ok2 nnti sy add akak yer..thks kak..

Nad MamaZN said...

Kami pum byk dok umah jek huhu

Zura@Iwan said...

Dee~

hehehe..
tetamu dtg kena layan la noh..
sian dorang time cuti sek plak tu kan..nk jln2 le..hehe

Zura@Iwan said...

fazilzura~

sm la..aku pn jln belah2 utara je..

Zura@Iwan said...

Nad~

aha Nad..
rehat duk umah pn bestt..hehe

lieyalatif said...

wahh seronok la zura dpt jumpe dgn g....dari alam maye dpt jumpe face to face kan...sure meriah bercerita....

el said...

aku tgk irfan tido
aku pun rs nak tido lak pagi2 ni hahah

QA's ~ mamapapa said...

yg penting dpt spend masa dgn yg trsayangkan?salam kenal jemput follow kmbali :))

Zura@Iwan said...

Lieya~

aku ngan Gie kenal bkn frm alam maya..mmg weols fren frm alam realiti stay pun kt Penang..then sm2 terjebak berblogging...hikss..

Zura@Iwan said...

el~

hahaha...
aku kalau dia tido..aku pun nk layan sm2...hehe

Zura@Iwan said...

QA~

ye betui tu..
dpt spend bersama2 dh berbaloi..hehe
thks siggh sini...sy free sy kunjung bls k..

LiYa HaNiF :: said...

moment yg paling best bila dpt spent masa dgn insan tersayang... tak gitu... :D

::NureeN:: said...

gulai daging kenduri sblh kedah mmg terbaekkkk... tambah aku paling suka klau ada batang pisang hehee....
mcm best je d pauh tue..
mmm cuti2 aku x kemana, paling kuat blk kg n p qbay haha

Zura@Iwan said...

Liya~

ye betui tu...
mmg moment paling best..
kalau dpt gi cuti2 lg best kan..kan...kakaka

Zura@Iwan said...

Nureen~

aha...mmg, gulai daging tu mmg ada pisang..tp bkn btg pisang la...sedappp...

best gak weh De Pauh tu..aku tk lepak lama..sbb hubby tk larat,len kali terjah lain arr..

Mar Maria said...

gulai daging + pisang ke +btg pisang?pehh..sedappp...

wantie said...

Lorrrr jln tu tak siap siap agi noh.

Zura@Iwan said...

mar~

gulai daging+pisang muda kut..sbb btg pisang tk de..hehe..

Zura@Iwan said...

wantie~

aha...siap sparuh...

ALoNa CintamaniszLite said...

tak penah lagi sampai kuala nerang ni..
tak penah jgk sampai pedu lake...

Zura@Iwan said...

k.Alona~

tk per nnti gi jln2 umah rozie kak..hehe..