♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, July 25, 2012

WW | MakeUp vs Tak MakeUp

Orang perempuan memey suka bermakeup kan.....aku? sikit2 ada la....tapi memang sejak dr dulu2 ag....tak berapa suka bermake up....malu kan tak pandai make up nieh...ishhh tp aku tak rasa gitu pun, diri masing2 la kan......depends lah.

Lgpun cik abe tu pon kenai daku mmg dari...sejak zaman sekolah ag...., zaman sekolah mana la nak pandai bermake up bagai.... dia tk request langsung srh make up....lebih suka tgk natural beauty katakan....hihi.


Pergi kerja pun me juz pakai powder dan liptisk or lipbam...hehe...tingin gak nak pakai eye shadow, blusher bagai....tp me ni satu je, malas bab2 gitue...kakaka...tu mslh kamu lah...haha

Kalau pergi kenduri tu ada la makeup gak...tu kalau tak kejar masa lah, seronok tgk orang bermake up...cantik jerk.....tapi kalau yg hover tu....tak berkenan la plak tgk....juz makeup natural gitu...simple...

Korang mcm mn plak? Ada sapa2 nak tolong sy makeup? hiksss...

12 comments:

Kesuma Angsana said...

KA pown suka makeup simlple2 , kalu ade majlis2 baru ade tambah color molor sikit hehe

Gieyana said...

Aku leh tlg..tolong tgk jer...

Suka make up but lite2 jer..x suka kalau make up yg mcm opera cina..ekekeke..:-)

Nad @ MamaZN said...

saya pun tak reti nak mekap
cane nak mekap kan kak zura, hehehe
tgk org lain mekap cantek jek, sendrik? nan hado la jawabnye =p

::NureeN:: said...

sama la.. bab makeup ni fail, stakat letak powder + mascara + eyeshadow bleh la bila rajin, tue pon kadang2 en.nasir kata x elok hahaha... keja simple tarok bedak ankku ja terbaeeekkkkk....

wantie said...

aku leh suh Aleesya make up kan hang. dia memang pakar. segala kale dia leh tempek kat muka hang.

sebab sekarang ni dia dah dok explore akunya barangan make up. hahahaha..

nak ke? kalau nak aku leh set masa.

Ieda Zakaria said...

hehehe..aku lak memey suka makeup..tp x la hoverkan..ala2 gitewww...

Zura@Iwan said...

sy pun suka make up simple2 je..hehe

Zura@Iwan said...

tlg tgk wat per wey?huhu

aku x suka make up...that why x sopping sgt brg2 kosmetik nie..hehe...

make up besa2 bleh la..

Zura@Iwan said...

ye ke? sm arr kita..

x per asalkn pndai jg penampilan diri dpn suami ok....

kdg2 nk cantik skit2 bleh aje..

Zura@Iwan said...

hahaha..lawak arr kita kan.....

ala natural beauty lg elok kan....save la nk beli brg make up nieh..hehe.

Zura@Iwan said...

ceh hg ni....hg kan pandai make up tgk hg sll duk b'make up per...

bdk pompuan sll mcm tu kot..haha....

bleh2 jom arr..set time..

Zura@Iwan said...

aku tingin gak...bleh la make up sikit2...

tp kdg2 make up lps tu sat je ilang..haha...

aku make up simple2 je ok la..