♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, September 1, 2010

Ohhh Bulan....

Setelah cuti selama 4hari...hari ni baru start keja, biasa la kalau lepas cuti ni...nak kena amik feel balik...hahahaha...Dah la start from today, kena kuar keja awal sekali my hubby..bcoz our lovely car diberi rehat untuk sementara waktu...hehehe.

Ohhhh aku nampak bulan....bulan mengambang penuh...ngeeee...

Bulan demi bulan berlalu pergi.....hari raya aidilfitri akan menjelma tak lama lagi....korang semua keperluan raya dah beli?aku je tak beli lagi....aisehhhhh b'pantun plak....hehe. Plannya nak shopping cuti baru ni, tapi tak jadi....sebab ada hal2 lain yg lebih penting yg perlu dilakukan. Termasuk lah hal rumah baru kitaorg yg tak siap2 tu...huhuhu, tak dapat nak beraya sakan kat rumah baru la nampaknya sebab tak siap sepenuhnya lagi, x per pelan2 kayuh.....hehe.

Keperluan mcm aku ngan hubby utk raya ni, tak byk sgt....kitaorg akan beli ala kadar jer, b'sederhana...ikut kemampuan masing2, last minute shopping la nmpknya ni. Ye la, dengan anak pon tak de lagi....so tak susah2 nak beli brg raya utk anak plak..hehe. Tapi tingin sgt nak pakai sedondon ngan anak....hehehe.


** Korang dah apply cuti raya ke? eh aku belum lagi ni...hahaha.......masih sempat nak apply ler...dont worry be happy...haha

14 comments:

Dee said...

dee pun lum apply cuti lagi..bila x gaji lagi ni..semangat nk raya pun padam..huhuhu..

zura@iwan said...

Dee~

oo ye ke? x per smpt nk apply lg. ye ke x dpt gaji lg ek? km dpt dh pon nk abis dh ni..hahaha

Nana said...

aku dah siap seme dah..tinggal bj melayu amrul je blom bli lg...tp sedih la..amrul keje raya ni

zura@iwan said...

Nana~

ok la tu...aku ni dr thn2 lps la gini...hahaha...lgpon laki aku ni x kesah pakai yg lama pon x per...hehehe..ala sian ko, x per raya ngan mak ko...

ct said...

bila masa tu nk smpai kan kak....dh byk taun raya ber2..ntah bila nk ber3,ber4...huhuhu

Gieyana said...

x per slow2..nnt siap sepenuhnya la tue...weekend nie p la shopping...hehehe...aku pon x sedondon ngan Nureen pon this year..kasi kelainan sket..hehhee

zura@iwan said...

ct~

insyaAllah ct akan smpi masanya k...sbr byk2 le kita..hehe

zura@iwan said...

Gieyana~

aahhh..pelan2 kayuh le....
insyaAllah plannya weeken ni la nk sopping pon....aku ngan iwan pon mybe x sdondon sgt kut...tp ada la kena kaler2 sket..hehe

ALoNa Cintamaniszlite said...

amboi...cuti pun tak apply lagi ye, konfiden ler tu mmg diluluskan, hehe..

ieda said...

dah x lama nak raya .. terasa dah bahang dia .. akak masih bekerja .. minggu depan baru bermula cuti .. x sabar rasanya ...

salam aidilfitri :)

zura@iwan said...

Kak Alona~

hehehe...mmg confiden dpt la yg x apply lg tu..hahaha

zura@iwan said...

ieda~

tu la...kejap je kan masa blalu...dh terasa kehangatan aidilfitri, tp ramadhan dh pegi meniggalkan kita..sedih la plak..hehe

slm aidilfitri kak..

shi3la said...

sabor la yang oii..mesti ader rezki ko nanti..banyakkan berdoa yer moga semuanyer dipermudahkan..

beb rayer balik selama dolu ker Baling dolu...haku petang raye pertama tuh dah gerak balik selama..kalo ko ader kat selama leh singgah umah koo...

zura@iwan said...

Shiela~

tgh sabor dh la ni...kalu x sabor sure aku buat mende yg bkn2...kakakkaa...org ada anak, aku pon nk gk...hehehe...maceh my fren doakan aku moga2 cepat2 murah rezki zuriat...amin...

aku raya selama dulu beb....bleh2....nnti roger aku ye...bleh gediks2...hahaha