♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, September 22, 2010

Mee Udang Pada 4 Syawal...

Bila nak buat entry ni, nak tergelak pon adooo....kelakar betui kisah pasal mee udang ni,hehehe.

Dari Sungai Petani, kami 4 buah kereta konvoi gi cari mee udang kat Sungai Dua, Butterworth...semata2 sahabat hubby yang turun dari KL tingin nak makan mee udang kat Sungai Dua ni gak...kakaka..terbalik wife yang pregnan dia yang mengidam..kui..kui..kui..

Mencari kedai tu sampai sesat, malam la katakan......ingat ke si sahabat yang dr KL tu sure dah tempat dia, rupanya blur2 lagi....wakakaka. Terpaksa la menggunakan khidmat Garmin...hehehe. Jumpa kedai tu pon dah jam 11malam, adeiii pakat duk gelak....perut duk berkeroncong dah, anak2 pon dah nak tido....sabar je la....hahaha, kenangan2....

Sementara menunggu ketibaan Mee Udang yang mabeles tu, aku pon tak pernah try lagi....1st time nak try. Bayangkan orang yang duk kat KL tau tempat ni sedap....kita yang duk area2 sinun pon tak tau....kakaka...

Mereka2 nie adalah Kawan2 en suami aku dari bujang lagi.....dari sekolah.....satu kampung jua..

Orang KL nunn....yang tingin makan Mee Udang....hiksss..

1st time aku tengok hidangan mee udang yang dibuat satu mangkuk besar, then pakat2 cedok amik....udang kena gi order kat kaunter, nak berapa ekor..hehehe..

Bergambar kenangan sebelum semua berpecah....hehe....

Inilah tempatnya.....Selera Sri Tambang Mee Udang, Sungai Dua.
Boleh la.. sedap la juga mee udang kt citu, aku dah lapar....balun jerk....kahhhhhhhhhhh...

18 comments:

mama tisya said...

mee udang sg dua mmg aku dgr rmi org ckp sedap tp ada dlu aku p outstation penang nk mkn la mee udang kt sg dua tu tp tutup plak..keciwa...

zura@iwan said...

mamatisya~

aahhhh mmg aku penah dgr, tp tmpt yg member bw gi ni x penah gi lg ler...hikss...

alahai ye ke...mmg keciwa kan, dr jauh mai tutup plak...hehe

Dee said...

mee udang sg dua ni mengikut kata cousin dee yg duduk kt bkt tambun tu mmg sedap..

Ieda Al-Habsyi said...

kak zura, ari tu g penang tak sempat mkn mee udang, tak tau tempat kat mane, sob..sob.. T_T

Nana said...

kat mana mee udang ni?klw xsalah ada kwn amrul penah suggest g makan mee udang kt sini

zura@iwan said...

Dee~

owhhh ye ke....nnti try gi bkt tmbun tmpt lama aku juga tu..hehe

zura@iwan said...

Ieda~

ye ke....nnti mai len, mkn kasi puas...kakaka..

zura@iwan said...

Nana~

kt sg dua butterworh, nama kedai selera tambang mee udang...hehe..

~~Ciklinn~~ said...

masa ciklinn pergi penan aritu ada gk gi mkn mee udang sg 2 ni... mmg best..kalu gi lg kena ajk zura pergi tmpt ni... hehehe

zura@iwan said...

ciklinn~

oo ye ke? kita br ptama kali la ni g kedai ni...hehe...
ok...nnti ajak ye...kaka

Rinna said...

Hmm.sedapnya..tgk mee udang tuh zura.. teringat makan mee udang masa pi sg petani.. dulu.. :)

zura@iwan said...

Rinna~

sedap la kak....style buat satu mgkuk bsr...then cedok mkn sorang sket...tp udang sorang 2 ekor stgh..kahhhh

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

beshnyer.. yum yum!!!
tingin lak nk rase.. :P

zura@iwan said...

Leily~

hehe....tingin gi cari cepat mee udang...

wantie said...

ramai gak kata mee udang sungai dua tu sedap. tapi aku tak pernah pi cari pun...

sebab tiap kali nak makan mee udang dia dok tingat sup gearbox kat bumbung 5...

[-suziey-] said...

standard arr..bini mengandung..laki mengidam..ekekek:p

oo aku xtau pn ade mee udang kt sg dua ni ek..xmasuk jjcm kot..tu yg xpemes mcm kat kuala sepetang tu:D

zura@iwan said...

wantie~

aahhh byk tmpt weii....aku penah dh g sg dua mkn, tp tmpt yg member bw pi ni x penah try lg la...hehe..

sup gearbox kt bumbung 5 tang mn tu?

zura@iwan said...

suziey~

betui2...standard arr...bini pregnan, laki yg mgidam lebey kdg2..kakaka....

ntah...tp tgk kt Signboard Selera Sri Tambang tu ada jjcm...hehehe..