♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Thursday, September 23, 2010

Baby Raya..

Salam.....mood aku hari nie nak upload gambar babies pula kat blog aku nie, bagi meriahhh sket ngan wajah2 suci baby nie...hiksss.

Wajah2 baby yang pertama kali menyambut hari raya aidilfitri.....hehe. Orang kata amik berkat kan.....ni aku nak amik berkat le, kasi aura supaya dapat baby comei2 and sehat cm ni...hikss.

Nak nanges....tp bila snap dia senyap plak...hahaha..

Athirah namanya...anak cousin aku yang duk johor....gerammmm ai tau, penangan susu ibu sihat walafiat ni...hehe.

Anak my cousin jugak....Afif baru lahir bulan july ritu, dulu kecik jerk...skrg bersemangat ko...hehe...

Anak jagaan my cousin, baby Amani....perwatakan yg soft je dier, comeiii...hehe

jadi babysister jap sementara mama dier ngah makan...hehe

Baby Amar....anak mak saudara aku......fuhhhhh ni semangat .....hehe..

Manisnya... senyuman mu....hikss..

tudia nak boxing ngan sapa tu....kepak2 tgn dier....bam bam ..

tengah syok2 tido aku gi kaco dier....bangun2...hahaha..

Muhammad anak kawan my hubby....senang jaga dier, tak nanges.....


motif nye....., nak beringat untuk diri sendiri jua.....Sesungguhnya anak2 itu adalah anugerah yang amat ternilai untuk kita.....oleh itu jangan la mempersia2kan mereka.

Suci dan tenang bila tengok wajah2 baby ni.....mereka tak kenal lagi erti dosa, dan mereka tak minta dilahirkan di dunia...tapi ini semua ciptaan terindah dari Allah S.W.T yang tak dapat dirungkai dengan kata2. Walaupon mereka dilahirkan sempurna atau tidak...tetapi mereka adalah amanah dariNya.


~ Percaya pada rezeki Allah S.W.T....sentiasa bersangka baik dengan Nya, sesungguhnya di sebalik kejadian itu ada hikmahnya...~



^~^ Story xtvt raya nanti sambung arr......tak banyak dah xtvt lepas raya ke 4 tu..hehehe...

24 comments:

*luv Syahnia* said...

comeyyy2 baby tu semua
gerammm..hihi

anwy slm pkenalan dr ain
t jln2 kat blog ain plak yea ;p

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

comeynya.....amani..sama nama cam anak eida.....hehehe..memang setiap kali tengok wajah baby nie...memang terasa tenang sangat....insya-allah pasti ada rezeki zura satu hari nanti..doakan yang terbaik k... :)

Rizziela said...

betul tu zura..ambil berkat bb yg suci bersih tu

Sidratul Muntaha said...

uish..
bam bam nyer baby tu sume..
aku puneyr zahraa' bilalah nak bam bam jugak?!

ikiqzana said...

comel2 baby tu semua zura.. geram.

zura@iwan said...

luv Shania~

hehehe...gerammmm kan...bambam je...

thks ain siggh cini...nnti akak terjah blog ain k...hehe.

zura@iwan said...

Purple~

owhh ye la sm ngan anak eida la kan...amani. amani ni anak adopt cousin akak...hehe...
thks eida...insyaAllah semua ini ada hikmanya...

zura@iwan said...

Ziela~

insyaAllah....sll2 main ngan bb kan...hehe...berkatt...

zura@iwan said...

Sidratul~

x per nnti zahraa bambam le....kekeke..

zura@iwan said...

ikiqzana~

aahhh tenung lama2 sket...nnti bb zana kuar comei2 n bambam ye...hehe

Farra Dhelina said...

comey nya athirah tu..bam2 la! geram tgok

zura@iwan said...

Farra~

kalu dokong mmg x lenguh juga la tgn ni farra...hehe...sehat...bsemngt...hikss...

[-suziey-] said...

huhu mmg comei2 n suci kan baby...haihh teringin nk baby lagi ni..moh kita berusaha..caiyok2...ekekek:D

el said...

rmi nye bb hehehe
semua sihat2 belaka...syok tgk
jgn pulak sekali kembar 6 hang peknen aminnn...
smoga hajat kamoo berdua tercapai amin

zura@iwan said...

suziey~

tu arr.....aku lg la tingin sgt2 bb ni...huhu....jom sm2 berusaha tgga kejayaan...haha

zura@iwan said...

el~

semua bambam weii....lenguh juga dukung ni...hahaha...
uittt hg mulut masin ni.....kalu twin ok gk...amin....
thks...semoga hajat km tcapai le...

Ibu Ayra said...

salam zura....

byknya baby raya...
nih link ke tutorial mcm mana nak buat LIKE button tu

http://www.adorigraphics.com/2010/05/tutorial-tuesday-adding-facebooks-like.html

harap membantu....

zura@iwan said...

Ibu Ayra~

hehehe...aah ramai ...

ok...thk ye..nnti kita try...

E K A said...

ei...banyak nya baby raya.bak satu...boley?

zura@iwan said...

EKA~

hehe....tu pon bkn bb km...huhu...km pon nk bb...hahaha...

Yan said...

yg lhir bln 7 tu sebaya ank yan si adhwala

zura@iwan said...

Yan~

slm kenal Yan....

ooo sm umor ye....hehe..

CuTeMiUt78 said...

maaaaakkkkkaaaiihhh.. tembam2 dan gebus2 nya.. takpe.. ambil berkat gitu kan

zura@iwan said...

cutemiut~

hehehe....gerammmm......yup amik berkat dulu la kak rina...moga2 rezki sy plak lps ni...amin...