♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Monday, September 20, 2010

2 Syawal Meriahnya...

Edisi hari raya belum habis lagi nie.....blogger2 yang lain pun meriah dengan cerita raya masing2 kan. Ku pun nak sambung citer gak ler...actually picca2 kt bawah ni banyak yg aku dah upload dalam facebook. Tapi kt dalam blog ni bersertakan cerita yg panjang sket kan.....hehe..

Raya kedua di rumah parent aku...sangat meriah hari tu, sebab mak & abah ku plan buat open house juz utk adik beradik dekat le....tak putus2 saudara2 datang bertandang ke rumah. Kami adik beradik ngan my mum bertungkus lumus dari pagi menyiapkan hidangan dan mengemas rumah...hehehe...sayangnya tak amik gmbr ler plak time sibuk2 memasak tu. Hidangan nasi minyak serta laksa...ada ceta di sebalik laksa ni....hikss, sat ceta..


Laksa yang sebenarnya tak dirancang nak buat....tapi oleh kerna keinginan ku nak makan laksa, abah pagi2 dah pergi pasar beli bahan2 nak buat laksa...terharunya aku, tp yang pakat2 masaknya aku, kakak ngan my mum ler...hehe. Tapi laksa dijamu pada belah ptg le, awal2 mkn nasi dulu...hahaha...

Kek yang sudah semestinya mak aku yang buat.....sempena hari raya aidilfitri.....aku pulak tukang coret2 kek tu kasi lawa sket...hahaha..

Keluarga Pak Long & Mak Long yang tiba paling awal hari tu, sbb diorg nak jalan ke tempat lain pulak so....laksa pon tak sempat nak siap lg, x dapat nak kasi jamu laksa ler...hikss. You all look green....i likeee.....

Awat nampak muka ai cm orang dalam pantang je ni...muka tak bertouch up berkilat....hahaha..

Hubbyku wif my Tokwan yang sentiasa nampak muda...hikss...

Mak2 saudara yang vougue.....hehehe...termasuklah anak2 saudara yg vougue jugakkk...hahaha..

Riang ria kanak2 kutip duit raya ye....sekali ngan aku pon kena dikutip duit raya oleh mereka2 ini...hahahaha...

Abah ngan Mak aku pon reunion gak tu, kebetulan member lama mai umah lak.....hehe..

Saudara2 dari side abah aku sudah bergerak nak balik......konvoi 6 biji kereta tu....hehe.


Sangat penat wooo....aku pulak petang tu dah nak cergas balik ke Baling.....letih and have fun, dapat jumpa sanak saudara sekali sekala kan.....

BBQ raya malam kedua bersama kawan2 sekolah telah pun berjalan lancar...nanti aku story mory kt cini.....



^~^ mood nak bercuti lg la......huhuhu....nak balik kampung lagi...hahaha..cam tak puas nye....

8 comments:

wantie said...

ramainya sedara ko yang datang bertandang. mesti tak menang tangan nak melayan. bagus gak wat open house ni. mengeratkan lagi hubungan silatulrahim..

zura@iwan said...

wantie~

Alhamdulillah sejak parent aku pindah duk citu...mmg adik badik duk mai sll gk...hehe...
buat open house tu pon kbtlan ramai sedara yg dtg...mmg x menang tgn wei..penat...hehe...

Farra said...

terliuq la tgk itu laksa! mmmmmm

Dee said...

laksa..sedapnya..bilalah nk dpt rasa laksa air tangan zura ni ye..hihihi..

zura@iwan said...

Farra~

hehehe...cepat cari laksa...ni duk nk cari laksa lg ni...hehe

zura@iwan said...

Dee~

hantu laksa aku ni....tp dee nk rasa laksa ai, segan plak cm x sedap je..haha

Iena said...

laksa penang!!! my peberet tu!!!

zura@iwan said...

Iena~

ni bkn laksa penang...laksa Perak...hehe