♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, April 16, 2013

Dah Pergi Rutin Check Up + Injection 1tahun 6 bulan...

Assalamualaikum wbt...Salam Sejahtera,

Alhamdulillah Mama Irfan kembali lagi hari ni di sini....baru tadi sempat nak reply komen kawan-kawan, terima kasih yang masih sudi datang blog Zura@Iwan nie..saya percaya anda semua sayang saya...dan anda kena percaya saya juga sayang anda semua..walaupun kita tak selalu bersua...#amboi-amboi! ayat power hari ini..kahhhh!

Hari ni nak update pasal anak Mama lagi TERKINI , kelmarin selepas bawa hero kecil Mama pergi rutin check up dan injection untuk umor 1 tahun 6 bulan, seronok pula dia pergi Klinik Kesihatan Ibu dan Anak di Jalan Perak tu, tempat biasa selalunya pergi follow up untuk Mama masa pregnant dan sekarang check up untuk Irfan pula, KKIA tu je pun yang dekat dengan rumah....hikss. Siap berlari-lari...melawat satu klinik tu, berpeluh-peluh Mama dan Baba...terkejar-kejar Irfan...kakakakaka. #opsss terstory panjang lebar la plak...:)

 Good boy! dia beri kerjasama pada misi-misi kt sana...timbang ukur tinggi, dia sendiri naik kat penimbang tu, siap tak mau turun lagi yer...kekekeke..

 Lepas settle timbang semua...berlari-lari pula , tersengih-sengih....hahaha...

 Jumpa misi lain kat bilik seterusnya..dengar ceramah bagai..dia senyap.....buat mulut macam gitu...huhu, then kena injection nangis slow kejap je....lepas tu back to normal..tersengih-sengih..

 Tak tahan tu...misi duk mengorat dia....lesung pipit cute!lkahhhh...

 Tak per la macam mana pun anak Mama...yang penting Alhamdulillah perkembangan kamu normal, so kena maintain ...

Renungan mata kamu....tersangat tenang ..I Love You So Muchhhhhh! Love Baba dia juga...hihi..

So...itu je la Mama nak abadikan kat sini untuk Irfan...sebagai simpanan dan tatapan Mama, Baba dan Irfan untuk masa depan....:). Semoga menjadi anak yang soleh, bijak, baik dan sentiasa ingat Allah ye sayang!

#Hari ni tak de mood sikit Mama Irfan...huhu..biasa la manusia ada mood up and down kan...neway, think positif k..

Wasalam....

Love,Peacee
ZII




10 comments:

Nurzakiah Hanum said...

dah besar pun
hehe

mama ila said...

wahhh..hensem boy kene ngorat ngan nurse yer =)

wantie said...

wei.. kat sana ada tak misi yg suka sakat sakat baby. Kat sini ada sorang tau. suka benor sakat. Aku minat sangat ngan misi tu. hahahaha.. lawak kan..

Irfan ken cucuk yer.. ala hero cam tu la.
ish.. tak leh blah la bila dia naik pemimbang tak mo turun. kikikik...

Zura@Iwan said...

Hanum~

aha dh bsr pun..

Zura@Iwan said...

mama ila~

mcm mn tk kena mgorat, dia aje aktif berlari2 jelajah dlm klinik tu..hehe

Zura@Iwan said...

wantie~

ada la 2-3org gk weh yg suka sakat. biasa la

aha kena cucuk la....nanges kejap je...
aha dia tk mo trn..nk pegang penimbang tu..haha

atuk said...

Assalamualaikum Zura

comel comel.....

Zura@Iwan said...

Wslm Atuk

alhamdulillah macih atuk..

Rizziela said...

sat ja besaq kan... mcm baru ajer lahir Irfan ni

Zura@Iwan said...

Ziela~

biasa la kan ziela...

masa tu blalu kdg2 kita tk perasan..hehe...